Facebook Pixel Sportdog.gr | Θέμα που καίει! Το πρώτο «στημένο» παιχνίδι στην ιστορία του ποδοσφαίρου
| 2020-11-22 04:33:00

Θέμα που καίει! Το πρώτο «στημένο» παιχνίδι στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Sportdog Team
Θέμα που καίει! Το πρώτο «στημένο» παιχνίδι στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως απ’ όταν εισήχθη το στοίχημα στα «βάθη» του ποδοσφαίρου, πολλά άλλαξαν. Πολλοί, επίσης, εκτιμούν το γεγονός ότι από την Αγγλία γεννήθηκε ο «βασιλιάς των σπορ», δίνοντας πολλές φορές ένα ρομαντικό, αγνό στοιχείο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Νησιού. Αν σας λέγαμε, όμως, ότι και το πρώτο «στημένο» παιχνίδι στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ήταν ένα μεγάλο αγγλικό ντέρμπι;

Στο ημερολόγιο, η ημέρα ήταν Παρασκευή, η δεύτερη ημέρα του Απριλίου, του 1915. Και μάλιστα, Μεγάλη Παρασκευή. Ο αγώνας ήταν επίσης σημαντικός, με τις Liverpool και Manchester United να είναι αντιμέτωπες, με κάθε ομάδα να έχει διαφορετικούς στόχους. Η Liverpool, περίπου στη μέση της βαθμολογίας, δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο, παρά έπαιζε μονάχα για το λεγόμενο γόητρο. Από την άλλη, η Manchester United είχε ανάγκη τους βαθμούς, καθώς κινδύνευε με υποβιβασμό εκείνη τη σεζόν.

Βέβαια, εκείνη την περίοδο το ποδόσφαιρο δεν ήταν η προτεραιότητα κανενός. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος βρισκόταν «προ των πυλών», και άπαντες, όπως είναι λογικό, δεν είχαν το μυαλό τους εκεί. Κύρια προτεραιότητα όλων ήταν η εξοικονόμηση χρημάτων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες μέρες που θα έρχονταν. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους, φυσικά, συμπεριλαμβάνονταν και οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.

Διαβάστε τη συνέχεια στo eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags