Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Oι Ερυθρόλευκοι βολεύτηκαν με το 1-1 απέναντι στον Δικέφαλο
| 2021-01-14 13:40:00

Ντου Τσιώλη σε Γκαρσία: "Γιατί δεν έπαιξε ο..." - "Έτσι θα κέρδιζε" - Σχόλιο-έκπληξη για Πασχαλάκη!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ντου Τσιώλη σε Γκαρσία: "Γιατί δεν έπαιξε ο..." - "Έτσι θα κέρδιζε" - Σχόλιο-έκπληξη για Πασχαλάκη!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Την άποψη ότι οι Ερυθρόλευκοι βολεύτηκαν με το 1-1 απέναντι στον Δικέφαλο εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στο Sportdog για την αναμέτρηση της Τούμπας, σχολίασε τις κινήσεις των δύο προπονητών και την κριτική που δέχεται ο Πασχαλάκης. Διαβάστε είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποια γεύση σας άφησε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός;

«Ήταν ένα παιχνίδι που δεν ήταν καλό. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Είχε πολλλή ένταση. Και γι' αυτό και δημιουργήθηκαν λίγες ευκαιρίες. Δεν δημιουργήθηκαν μεγάλες φάσεις. Δόθηκε στον ΠΑΟΚ η ευκαιρία να μπορέσει να περισώσει κάτι στη σεζόν και να μπει στον δεύτερο γύρο με μεγαλύτερη ψυχολογία και διάθεση. Δεν μπόρεσε να το κρατήσει το 1-0. Αυτή η στημένη φάση και έτσι όπως δημιουργήθηκε θα μπορούσε να την είχε αποφύγει. Γιατί ήξερε, ότι ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ δυνατός σε αυτό το κομμάτι. Μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να το διαχειριστεί καλύτερα. Δεν πρόλαβε, αν και εγώ θεωρώ, ότι ένα τρίτο αμυντικό χαφ μπροστά από τα στόπερ θα ήταν καλή λύση. Γιατί ήταν πολύ νωρίς και θα μπορούσε να βάλει τον Ολυμπιακό μέσα στην περιοχή αν αφαιρούσε παίκτη από το κέντρο. Στο κόρνερ που έφερε το 1-1 όμως θα μπορούσε να γίνει η αλλαγή και να έμπαινε μέσα ο Βαρέλα που είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Αυτή η στιγμή ήταν μοιραία για τον ΠΑΟΚ. Γιατί ήλεγχε το παιχνίδι και το αποτέλεσμα...»

Από το κουτσάρισμα του Γκαρσία τί σας έκανε εντύπωση;

«Για μένα ήταν έκπληξη που δεν ξεκίνησε ο Τζόλης. Προσπαθούσα να φανταστώ πως θα τα κατάφερνε ο Ραφίνια απέναντι στον Τζόλη, γιατί ήταν πολύ καλά και ψυχολογικά. Ήταν περίεργο με το να μην παίξει. Ο Γκαρσία ξέρει καλύτερα τους παίκτες. Αλλά νούμερο-ένα κίνδυνος είναι ο Τζόλης».

Ο Ολυμπιακός φάνηκε λίγο απροετοίμαστος στην Τούμπα. Η έμπνευση με Βαλμπουενά-Φορτούνη δεν έπιασε, ενώ η διαχείριση του Μαρτίνς μέσα στο παιχνίδι δεν άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού. Πώς το σχολιάζετε;

«Ο Μαρτίνς έχει δείξει, ότι στα κρίσιμα παιχνίδια, εμπιστεύεται περισσότερο τον Μασούρα, τον οποίο και ξεκινά. Το πώς δουλεύει ο Πορτογάλος αυτά τα ματς είναι γνωστό. Ειδικά στα δύσκολα εκτός έδρας φαίνεται πώς τα σκέφτεται. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού προσπάθησε να φέρει ένα δεύτερο σέντερ φορ με την είσοδο του Χασάν. Μετά έβγαλε τον Ελ Αραμπί. Φάνηκε δηλαδή, ότι η ισοπαλία τον βόλευε. Προς αυτήν την κατεύθυνση έγιναν μετά το 1-1 οι αλλαγές (Μπουχαλάκης αντί Φορτούνης και Μασούρας αντί Ελ Αραμπί). Όταν φαίνεται, ότι πας να χάσεις το παιχνίδι και έρχεται η ισοφάριση, τότε κρατάς το αποτέλεσμα».

Δέχτηκε αυστηρή κριτική ο Πασχαλάκης για την αντίδρασή του στο 1-1. Συμφωνείτε;

«Αυτή είναι η μοίρα του τερματοφύλακα. Ήταν και πάρα πολύ καλά χτυπημένο το κόρνερ. Αυτή αδράνεια και το βγαίνω-δεν βγαίνω κόστισε. Σίγουρα θα μπορούσε να φύγει πιο μπροστά και να διώξει με γροθιές τη μπάλα. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός όμως έχει πληθωρικούς παίκτες σε τέτοιες φάσεις».

Ο Πασχαλάκης παρότι είναι προικισμένος σωματικά στερείται λογικής και σοβαρότητας. Κάνει το εύκολο-δύσκολο. Εσείς ως προπονητής πώς θα τον διαχειριζόσασταν για να εκμεταλλευτείτε τα θετικά του;

«Τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Σίγουρα έχει κάποια θέματα που θα έπρεπε να τα έχει βελτιώσει, όπως η αντίληψη στις εξόδους. Δεν είναι όμως εύκολο. Γιατί αυτό το έχει-δεν το έχει ένας τερματοφύλακας. Είναι προικισμένος. Έχει σωματοδομή, αλτικότητα, δύναμη και ταχύτητα. Είναι θέμα πως θα τον διαχειριστεί ο προπονητής. Θα τον εμπιστευθεί ή θα τον αλλάξει; Είναι και σε μία περίοδο δύσκολη ο ΠΑΟΚ. Κριτικάρονται τα πάντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρουκέτες" Αμανατίδη! "Έφυγα από τον ΠΑΟΚ γιατί..." - Ξεφτιλίζει Φερέιρα - "Σεισμός" στην Τούμπα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags