Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Φαβορί ο Ολυμπιακός, κίνητρο ο ΠΑΟ - Ηγέτης Σωκράτης, δεν φεύγει ο Σεμέδο" - Ατάκα για Λαλά-Μακέντα
| 2021-02-13 18:09:00

"Φαβορί ο Ολυμπιακός, κίνητρο ο ΠΑΟ - Ηγέτης Σωκράτης, δεν φεύγει ο Σεμέδο" - Ατάκα για Λαλά-Μακέντα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Φαβορί ο Ολυμπιακός, κίνητρο ο ΠΑΟ - Ηγέτης Σωκράτης, δεν φεύγει ο Σεμέδο" - Ατάκα για Λαλά-Μακέντα

Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί λόγω ποιότητας, ο Παναθηναϊκός όμως είναι μέσα στο παιχνίδι. Αυτήν την άποψη εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog για το ντέρμπι των Αιωνίων εστιάζοντας στην ποδοσφαιρική αύρα που αποπνέει η κάθε ομάδα. Επικεντρώθηκε στα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κένι Λαλά, ενώ αποθέωσε Χασάν, Ελ Αραμπί και Βρουσάι. Παράλληλα αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στο Τριφύλλι, τους μικρούς Καμπετσή, Αλεξανδρόπουλο, τους νέους Νιας, Ενμπαγκοτό, Σανκαρέ και έδωσε ρόλο κλειδί στον Μακέντα. Όσον αφορά το αποτέλεσμα του αγώνα, εκτίμησε, ότι η θέληση ίσως αποτελέσει σημαντικός παράγοντας. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ο καλύτερος Άρης της πενταετίας

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ένα παιχνίδι κόντρα στον Άρη, στο οποίο στα πρώτα 14 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο ήταν από την αρχή πάρα πολύ ενδιαφέρον. Γιατί έπαιζαν οι πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ελλάδα αυτήν την εποχή, κάτι που αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Ολυμπιακός είναι σταθερός εδώ και δύο χρόνια. Έχει ένα στάνταρ. Νομίζω όμως, ότι αυτός ο Άρης είναι ο καλύτερος Άρης τουλάχιστον την τελευταία πενταετία. Ήταν αναμενόμενο, ότι αυτό το παιχνίδι θα εξελισσόταν κάπως έτσι. Είχε ενδιαφέρον και από πλευράς αποτελέσματος. Όπως ξεκίνησε και μετά το 1-1 ήταν προφανές, ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίξει πιο επιθετικά. Γι'αυτό είδαμε καλύτερο ποδόσφαιρο», σημειώνει ο Σάκης Τσιώλης.

«Θα μπει στο πλάνο του Μαρτίνς ο Σωκράτης»

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η σύνθεση της ερυθρόλευκης άμυνας, μιας και ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, Κένι Λαλά στα δεξιά, Παπασταθόπουλο δεξιό στόπερ, Μπα αριστερό και στο αριστερό άκρο τον Χολέμπας.

«Ήταν μία καινούρια άμυνα με τον Σωκράτη και τον Λαλά. Ο Σωκράτης είναι ένας παίκτης πολύ έμπειρος και σίγουρος. Κυκλοφορούσε με άνεση. Πιστεύω, ότι σιγά σιγά θα μπει μέσα στο πλάνο του Μαρτίνς, ο οποίος θέλει να παίζει διαγώνια και κάθετα και όχι με παράλληλη πάσα.

Νομίζω, ότι συμπεριφέρθηκε πολύ καλά. Έδινε εγγύηση στην άμυνα. Θα έχει ηγετική παρουσία στα στόπερ του Ολυμπιακού, τώρα που έφυγε ο Σισέ», υποστηρίζει ο έμπειρος τεχνικός. «Ο Σεμέδο δεν νομίζω να πωληθεί με τίποτα. Είναι πάρα πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό. Θεωρώ, ότι αυτός είναι ο παίκτης που αναμόρφωσε κατά πολύ την αμυντική λειτουργία της ομάδας», προσθέτει.

Μαχητικός μεν... Λαλά

Όσον αφορά τον Λαλά, απέκτησε θετική άποψη περιμένει όμως να τον δει σε περισσότερα παιχνίδια, ιδιαίτερα στην αμυντική λειτουργία. «Ο Λαλά είναι γρήγορος. Έχει μαχητικό πνεύμα. Έχει τη διείσδυση. Δεν ξέρω όμως πως θα είναι στην αμυντική συμπεριφορά με τη διαγώνια κάθετη σε μποξ του μποξ παιχνίδι και στο ένας εναντίον ενός. Γιατί ο Μπερτόλιο κινούταν πολύ στο χώρο και δημιούργησε πολλές δυσκολίες. Με το ένα παιχνίδι δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Έτσι όπως ήρθε το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίζει φουλ επίθεση προκειμένου να κερδίσει. Έδειξε όμως ότι βρήκε παίκτη για δεξιά ο Ολυμπιακός», αναφέρει.

Το πρώτο γκολ (μόλις στο 50'') του Χασάν προήλθε από ωραία έμπνευση του Βρουσάι και ασίστ του Κάιπερς, οι οποίοι μαζί με τον Ραντζέλοβιτς ήταν εκ των διακριθέντων της αναμέτρησης! «Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ και οι τρεις. Ο δε Βρουσάι είναι ένας παίκτης που πραγματικά παιχνίδι με παιχνίδι σε εκπλήσσει όλο και πιο ευχάριστα.

Έχει και φαντασία. Ένας επιθετικογενής παίκτης, εκτός από δύναμη και φυσική κατάσταση, πρέπει να έχει και ποιότητα, για να ξεκλειδώνει τις κλειστές άμυνες και να βγαίνει νικητής στο ένας εναντίον ενός. Εμένα ιδιαίτερα το τελευταίο στοιχείο με έχει ενθουσιάσει. Έχει τρομερές επινοήσεις, καλές διεισδύσεις, καλή ασίσ πάσα», σχολιάζει ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια αποθέωσε τον Χασάν.

Βασιλιάς μέσα στην περιοχή

Ο Αιγύπτιος επιθετικός πέτυχε δύο γκολ και καθάρισε το ματς. Ανεβαίνει με εκρηκτικούς ρυθμούς και έβαλε σε σκέψεις τον Πέδρο Μαρτίνς για τη χρησιμοποίησή του στην αρχική 11άδα με Παναθηναϊκό και Αϊντχόφεν. «Ο Χασάν είναι η προσωποποίηση του φορ περιοχής. Ό,τι κινείται στο πέναλτι, στη μικρή περιοχή το χτυπά!

Ο άνθρωπος είναι βασιλιάς. Έχει και καλή θέση και πρώτη μπάλα. Παρότι δείχνει, λόγω σωματοδομής, ότι δεν είναι ιδιαίτερα εκρηκτικός, είδαμε, ότι και στα δύο γκολ που έβαλε, πρόλαβε και πήρε τη μπουκιά από το στόμα των αμυντικών. Τους τελείωσε με σβέλτες κινήσεις. Έχει αντίληψη χώρου. Είναι παίκτης του κουτιού. Περίμενα να παίξει κάποια στιγμή δίδυμο με τον Ελ Αραμπί.

Μεγάλη επιτυχία με τον Μαροκινό

Δεν συνέβη. Εμένα μου αρέσει αυτή η συνταγή. Ιδιαίτερα με την Αϊντχόφεν μπορεί να τους δούμε να παίζουν μαζί αναλόγως των συνθηκών», είπε και συνέχισε να εκφράζεται με ενθουσιασμό με την ανανέωση του συμβολαίου του Μαροκινού επιθετικού:

«Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Αλοίμονο μέτα από αυτά που έκανε, ο παίκτης αυτός να μην έμενε στον Ολυμπιακό. Ήταν η πρώτη προτεραιότητα του Ολυμπιακού. Και έκανε πολύ καλά που τον έδεσε».

Αρέσει ο Παναθηναϊκός

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Λεωφόρο για ένα ντέρμπι αιωνίων, το οποίο αναμένεται με ακόμα πιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά την αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού. «Μετά τον Άρη, η δεύτερη ομάδα που μου αρέσει πολύ ο τρόπος που παίζει, είναι ο Παναθηναϊκός. Ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια με νέους, γρήγορους παίκτες. Βγάζει πολύ ποιότητα στους μικρούς. Καμπετσής, Αλεξανδρόπουλος είναι παιδιά, πάνω στα οποία πρέπει να επενδύσει η ομάδα. Έχουν δείξει στο γήπεδο αυτοί οι παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ματς χάρη σε αυτά. Είναι σε καλό δρόμο και ρυθμό. Αν τους προσέξουν θα βγάλουν πολλά πράγματα ακόμα και εντός της σεζόν. Θεωρώ μάλιστα, ότι στα πλέι οφ θα είναι ακόμα καλύτερη η ομάδα. Μπορεί να μην ξεκινά τον Μακέντα πολλές φορές. Αλλά θεωρώ, ότι στα πλέι οφ θα είναι βαρόμετρο ο Ιταλός. Θα δώσει λύσει. Επίσης μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες ο Μπόλονι έβαλε τρία νέα παιδιά, τους Νιας, Ενμπαγκοτό και Σανκαρέ που βοήθησαν αρκετά. Βγάζει μία ωραία εικόνα με την ταχύτητα που κινείται και τον τρόπο που παίζει», αναφέρει.

Μέσα στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός

Για το ντέρμπι των Αιωνίων ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, αν και θεωρεί φαβορί λόγω ποιότητας τον Ολυμπιακό, πιστεύει, ότι ο Παναθηναϊκός είναι μέσα στο παιχνίδι.

«Οι φανέλες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, ανεξαρτήτως τους παίκτες που έχει κάθε ομάδα! Οι ομάδες φροντίζουν να περάσουν στους παίκτες την ψυχολογία απαιτείται. Αναναφέρομαι περισσότερο στον Παναθηναϊκό. Νομίζω, ότι ο Παναθηναϊκός θα πιέσει ψηλά. Τον βολεύει να παίζει με ενισχυμένο το κέντρο και την άμυνα και να παίζει με αντεπιθέσεις. Έίδαμε, ότι σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έπαιξε έτσι. Και το παίζει πολύ καλά, γιατί έχει πολύ γρήγορους παίκτες στο χώρο. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με αυτοματοποιημένες κινήσεις. Έχει εμπειρία και ποιότητα. Καμιά φορά όμως η θέληση είναι αυτή που φέρνει το αποτέλεσμα», υποστηρίζει.

Ποια ομάδα έχει περισσότερη θέληση; «Ο Παναθηναϊκός έχει κίνητρο. Οι νεαροί παίκτες θα θέλουν να δείξουν πράγματα. Αυτό όμως εξαρτάται από το πόσο προετοιμασμένος ψυχολογικά είναι και ο Ολυμπιακός. Ο τίτλος έχει ξεκαθαρίσει με τον Ολυμπιακό να έχει 15 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Καμία φορά το υποσυνείδητο παίζει μεγάλο ρόλο. Παρότι φαβορί ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός είναι μέσα στο ματς», απαντά.

Ο Σάκης Τσιώλης θα αναλύσει το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στην εκπομπή «Super Μπάλα Live» στο Mega, το βράδυ της Κυριακής.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πάνω-κάτω με Έλληνα άσο στο Λιμάνι - Τεράστια έκπληξη με Λαλά - Σπάει το 4ετες και φεύγει ο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags