Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ανάβει... φωτιές στον Γκαρσία ο Μπαμπά
| 2021-02-15 20:52:00

Ανάβει... φωτιές στον Γκαρσία ο Μπαμπά - Δύο "μεταγραφές" στην Τούμπα - Απόφαση για Βιεϊρίνια

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ανάβει... φωτιές στον Γκαρσία ο Μπαμπά - Δύο "μεταγραφές" στην Τούμπα - Απόφαση για Βιεϊρίνια

Ο ΠΑΟΚ δεν την πάτησε στο χιονισμένο τερέν του γηπέδου του Περιστερίου, αφού εμφανίστηκε σοβαρός και διαβασμένος, φτάνοντας σε μια σχετικά εύκολη νίκη με 2-0 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το τρίποντο είναι πολύτιμο αφενός γιατί ανέβασε τον Δικέφαλο στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και αφετέρου γιατί ήρθε με πειστικό τρόπο κόντρα σε έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο που στον πρώτο γύρο του είχε... βγάλει το λάδι, γνωρίζοντας τελικά την ήττα στην Τούμπα (2-1) με γκολ του Ελ Καντουρί στο 91'.

Αναφορικά με τον Μαροκινό, παρουσιάζει ενδιαφέρον η επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία να τον αφήσει στον πάγκο στο σημερινό παιχνίδι, προτιμώντας τους Θεοχάρη Τσιγγάρα και Στέφαν Σβαμπ ως δίδυμο στον άξονα. Ο νεαρός Έλληνας μέσος χαίρει της εκτίμησης του Γκαρσία, που πιστεύει πολύ στο ταλέντο του και του δίνει διαρκώς ευκαιρίες. Μάλιστα ο Τσιγγάρας τον έχει δικαιώσει απόλυτα με τις εμφανίσεις του και μόνο τυχαίο δεν είναι που έχει κερδίσει θέση βασικού σε βάρος του Ελ Καντουρί.

Αντίστοιχα, βελτιωμένος είναι και ο Σβαμπ, ένας παίκτης που ο Γκαρσία δεν έδειχνε να προτιμά για την αρχική ενδεκάδα στα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, στα τελευταία ματς ο Αυστριακός είναι ξεκάθαρα ανεβασμένος, ενώ το γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΣ με πέναλτι τον βοηθά και ψυχολογικά. Η αποχώρηση του Εσίτι και το γεγονός ότι ο Αουγκούστο έχει τεθεί στο περιθώριο δίνουν χώρο στους Τσιγγάρα και Σβαμπ να "λάμψουν".

Παράλληλα, ένας ακόμα παίκτης που κερδίζει αθόρυβα την εμπιστοσύνη του Γκαρσία είναι ο Ροντρίγκο Σοάρες, ο οποίος ξεκίνησε βασικός και τα πήγε μια χαρά. Η άμυνα του Δικεφάλου "χώλαινε" στα προηγούμενα ματς με την τοποθέτηση του Περέιρα στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού είναι φανερό πως ο Νορβηγός θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας.

Με την απόφαση του Γκαρσία να τον βγάλει από την ενδεκάδα και να χρησιμοποιήσει τον Βιεϊρίνια αριστερά στην άμυνα και τον Ροντρίγκο δεξιά, η ομάδα δείχνει να βρίσκει πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα στα μετόπισθεν. Πάντως, με δεδομένο ότι ο Ραχμάν Μπαμπά θα αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει χρόνο συμμετοχής (κόντρα στον ΠΑΣ έμεινε στον πάγκο), θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το αν ο Γκαρσία θα αφήσει στον πάγκο τον Ροντρίγκο και θα μετατοπίσει τον Βιεϊρίνια στα δεξιά για χάρη του νεοαποκτηθέντος Γκανέζου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Εκβιάζουν" ΠΑΟΚ για Τζόλη - Τρελά λεφτά ζητάει ο Ιβάν - Μόνο έτσι υπογράφει στον ΠΑΟΚ φορ-κανόνι!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags