Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανάλυση Κλάτενμπεργκ - Γιατί δεν μπήκαν γραμμές στο ακυρωθέν γκολ του Παναθηναϊκού (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-02-23 19:00:00

Ανάλυση Κλάτενμπεργκ - Γιατί δεν μπήκαν γραμμές στο ακυρωθέν γκολ του Παναθηναϊκού (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ανάλυση Κλάτενμπεργκ - Γιατί δεν μπήκαν γραμμές στο ακυρωθέν γκολ του Παναθηναϊκού (ΒΙΝΤΕΟ)

Superleague: Η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με την ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων της 23ης αγωνιστικής από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, το οποίο ήταν πολύ μικρής διάρκειας και αφορούσε μόνο μια φάση, καθώς ο Άγγλος αρχιδιαιτητής τόνισε πως οι διαιτησίες των αναμετρήσεων ήταν εξαιρετικές.

Η μοναδική φάση που παρουσιάστηκε ήταν το ακυρωθέν γκολ του Μαουρίσιο στο παιχνίδι Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός. Οι υπεύθυνοι του VAR χρειάστηκαν 4 λεπτά για να αποφασίσουν αν είναι οφσάιντ, με τον Κλάτενμπεργκ να αναλύει τους λόγους της καθυστέρησης, αλλά και της μη τοποθέτησης των γραμμών του οφσάιντ στη φάση.

Αναλυτικά ο Κλάτενμπεργκ αναφέρει στο βίντεο:

«Έπειτα από την ανασκόπηση της 23ης αγωνιστικής στης Super League, η ΚΕΔ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά στα παιχνίδια στα οποία θα μπορούσε να γίνει ανάλυση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. 

Ωστόσο στον αγώνα Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός υπήρξε μια τετράλεπτη καθυστέρηση στην αξιολόγηση περιστατικού που αφορούσε τέρμα στο οποίο είχε υποδειχθεί οφσάιντ από τον βοηθό διαιτητή.

Το οφσάιντ ελέγχθηκε από τον VAR ο οποίος διαπίστωσε ότι ο δεύτερος τελευταίος αμυνόμενος καλυπτόταν πλήρως από έναν επιτιθέμενο συνεπώς ο VAR δεν μπορούσε να λάβει και να χρησιμοποιήσει ένα σημείο αναφοράς για να επιτρέψει στην τρισδιάστατη τεχνολογία να λειτουργήσει.

O VAR προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αρκετές κάμερες χωρίς επιτυχία και τελικώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο βοηθός διαιτητής έκανε λάθος στην υπόδειξη του οφσάιντ.

Η ΚΕΔ επισημαίνει ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση όπου ένας αμυνόμενος καλύπτεται πλήρως και υπογραμμίζει τη σημασία οι εντός αγωνιστικού χώρου αξιωματούχοι αγώνα να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις χωρίς τη χρήση του VAR. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση για οφσάιντ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags