Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Εγκλήματα" Μπόλονι - Γι’ αυτό… απέκλεισε τον ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2021-03-03 22:11:00

"Εγκλήματα" Μπόλονι - Γι’ αυτό… απέκλεισε τον ΠΑΟ - "Καυτός" διάλογος με Βίγια την ώρα του αγώνα!

του Νίκου Στεργίου
"Εγκλήματα" Μπόλονι - Γι’ αυτό… απέκλεισε τον ΠΑΟ - "Καυτός" διάλογος με Βίγια την ώρα του αγώνα!

Παναθηναϊκός: Το... θαύμα έγινε μια φορά, πέρυσι, αλλά φέτος ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να το επαναλάβει. Οι Πράσινοι πραγματοποίησαν τραγική εμφάνιση, δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και έμειναν εκτός Κυπέλλου με δύο ήττες από τον εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα

Το "καμπανάκι" για το Τριφύλλι χτύπησε  μετά την ήττα στο πρώτο ματς του ζευγαριού, όταν οι Πράσινοι έχασαν 2-1 με ανατροπή και... προσγειώθηκαν απότομα, λίγες μέρες μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Έκτοτε, ακολούθησαν κάκιστες εμφανίσεις, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Ποιος να το έλεγε στις 15 Φεβρουρίου, κατά τη διάρκεια των επινικίων για τον θρίαμβο με τον Ολυμπιακό και του αιτήματος για πριμ από τον Γιάννη Αλαφούζο, ότι 16 μέρες μετά ο -αήττητος μέχρι εκείνη τη στιγμή στο 2021- Παναθηναϊκός θα βρίσκεται σε κάθετη αγωνιστική πτώση και θα έχει χάσει τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου...

Ο αποκλεισμός από τον ΠΑΣ δεν ήρθε παρά ως φυσική συνέπεια της αγωνιστικής καθίζησης που παρουσιάζει η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι το τελευταίο διάστημα. Η συνταγή του Ρουμάνου τεχνικού να παίζει ένα αρκετά παλαιομοδίτικο ποδόσφαιρο παραχωρώντας την πρωτοβουλία στον αντίπαλο και βάζοντας πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα έφερε αποτελέσματα μέχρι και το "αιώνιο" ντέρμπι. Όταν όμως οι αντίπαλοι προπονητές άρχισαν να διαβάζουν τον εντελώς προβλέψιμο τρόπο παιχνιδιού του Τριφυλλιού, αυτό που έμεινε ήταν μια ομάδα που δεν έχει εναλλακτικό πλάνο και που "ψάχνεται" στην επίθεση. Όταν οι Πράσινοι δεν καταφέρνουν να χτυπήσουν στο ανοικτό γήπεδο, αδυνατούν να διασπάσουν οποιαδήποτε άμυνα, αφού στο παχινίδι τους δεν υπάρχουν αυτοματισμοί ούτε για... δείγμα.

Μέσα σε όλα αυτά, γνωρίζοντας ότι το Κύπελλο είναι ο πρωταρχικός στόχος του Παναθηναϊκού, ο Μπόλονι  επέλεξε να κάνει... μίνι rotation στη ρεβάνς. Χάλασε τη χημεία που έχουν "χτίσει" στον άξονα οι Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλος, για να ξεκινήσει τους Νιάς και Σανκαρέ, που δεν έχουν ξαναπαίξει μόνοι τους ως δίδυμο στο κέντρο. Ο Χατζηθεοδωρίδης που δεν πατούσε καλά μετά το αυτογκόλ που πέτυχε στο 9', παρέμεινε στο ματς δίχως να προσφέρει τίποτα μέχρι το 66', όταν μπήκε ο Χουάνκαρ. Στο ίδιο λεπτό ο πιο δραστήριος παίκτης του Παναθηναϊκού, Χατζηγιοβάνης, αντικαταστάθηκε από τον Ενγκμπακοτό.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν προσπάθησαν κόντρα στον ΠΑΣ, απλά το κακό για την ομάδα και τα εκατομμύρια των φιλάθλων είναι ότι δεν μπορούσαν παραπάνω. Δεν πήραν καμία βοήθεια ούτε από τον πάγκο και όταν ο Μπόλονι προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ήταν αργά.

Το μόνο θετικό για τον Παναθηναϊκό σε μια "μαύρη" βραδιά είναι η αυταπάρνηση που έδειξε ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός στάθηκε άτυχος, καθώς χτύπησε σοβαρά στον αγκώνα, αλλά παρά τις παραινέσεις του ιατρικού τιμ, ζήτησε από τον Μπόλονι να μείνει στο ματς, αν και αισθανόταν έντονους πόνους. "Κόουτς είμαι οκ", είπε ο "Βίγια" σύμφωνα με το ρεπορτάζ την Cosmote TV, με τον προπονητή να του απαντά "Συνέχισε και θα δούμε".  Άντεξε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αντικαταταθεί στο 66', αφού δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρει μεγαλύτερη ζημιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη γκάφα ΠΑΟ - Ομάδα της Ολλανδίας "κλέβει" ταλεντάρα - Κίνδυνος για… ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags