Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Για αυτό φταίει ο Μπόλονι στο Τριφύλλι!
| 2021-03-04 15:45:00

"Απογοήτευση! Αλαλούμ στον ΠΑΟ, γι’ αυτά φταίει ο Μπόλονι - Την… έσπασε στον Χατζηγιοβάνη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Απογοήτευση! Αλαλούμ στον ΠΑΟ, γι’ αυτά φταίει ο Μπόλονι - Την… έσπασε στον Χατζηγιοβάνη"

Παναθηναϊκός: Τον προβληματισμό του για την ήττα και τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε ο Νίκος Καρούλιας. Ο βετεράνος άσος και ποδοσφαιρικός αναλυτής σε τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές μίλησε στο Sportdog, όπου σημείωσε τις ανορθογραφίες που παρατήρησε στο παιχνίδι του Κυπέλλου, απέδωσε το μεγαλύτερο μερίδιο των ευθυνών στον Μπόλονι και στάθηκε στην αλλαγή του Χατζηγιοβάνη. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς σχολιάζεται την ήττα και τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ Γιάννινα;

«Απογοήτευση. Υποτίθεται, ότι ένας από τους δύο στόχους του Παναθηναϊκού είναι το Κύπελλο. Ο άλλος είναι το πλασάρισμα μέσα στην τετράδα. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ έπρεπε να δοθεί μεγάλη σημασία και αποφασιστικότητα, διαύγεια από τους προπονητές και τους ανθρώπους της ομάδας, ώθηση και τσαμπουκά. Ήταν το ματς της χρονιάς. Δυστυχώς δεν είδα τίποτα απ' όλα αυτά. Είδα ποδοσφαιριστές κατώτερου του αναμενομένου. Είδα μία ομάδα δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, ιδιαίτερα στο χώρο του κέντρου, όπου εντοπίζεται πρόβλημα. Είδα και έναν προπονητή, ο οποίος έκανε αλλοπρόσαλλα πράγματα. Κακά τα ψέμματα».

Ποιες ήταν οι ανορθογραφίες του Μπόλονι στο επαναληπτικό παιχνίδι; Ο κόσμος έκανε κριτική στον Ρουμάνο σε σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ιδιαίτερα για το γεγονός, ότι δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο

«Για να παίξεις ελκυστικό ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις παίκτες που να χειρίζονται στο χώρο του κέντρου τη μπάλα. Ο Παναθηναϊκός εκεί έχει μεγάλο πρόβλημα. Χθες κατέβηκε με Σανκαρέ, Νιας και Βιγιαφάνιες σε ένα παιχνίδι που χρειαζόταν παίκτες με φαντασία, για να μπούνε γκολ και να γυρίσει το παιχνίδι. Αλλά δεν είχαν τα τρεξίματα που απαιτούνταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ χρειαζόταν δύο αμυντικά χαφ που θα μπορούσαν να καλύψουν χιλιόμετρα, να μπούνε σε κόντρες, να έχουν γρήγορες επιστροφές, μαρκαρίσματα αποφασιστικά χωρίς να φοβούνται, ότι θα κουραστούν. Ήταν γενικά η προσέγγιση του παιχνιδιού δεν ήταν καλή. Επίσης οι πολλές αλλαγές που γίνονται συνέχεια είναι θέμα. Όταν χτίζεις μια ομάδα πρέπει να έχεις 15 παίκτες που να είναι ο κορμός και να έχεις άλλους 6 ποδοσφαιριστές που ανά πάσα στιγμή να μπορούν να πλαισιώσουν. Ο Παναθηναϊκός τί έχει κάνει; Έχει 22 ποδοσφαιριστές που σχεδόν όλους τους θεωρεί ίδιους. Το ίδιο είναι ο Μακέντα με τον Καρλίτος; Δεν είναι έτσι. Η ομάδα δεν έχει τόσους καλούς ποδοσφαιριστές που να είναι όλοι ίδιοι. Αυτό φαίνεται από το γεγονός, ότι αυτοί που έρχονται από τον πάγκο δεν βοηθούν την ομάδα».

Σε ποια κίνηση του Μπόλονι πρέπει να σταθούμε;

« Δεν αλλάζεις τον Χατζηγιοβάνη από τη στιγμή που έχεις προβλήματα μαζί του και στενοχωριέται, όταν γίνεται αλλαγή. Βέβαια έγινε σε σημείο που το παιχνίδι και η πρόκριση είχε κριθεί. Πολλές φορές δεν τον ξεκίναγε για αυτόν τον λόγο ή ενδεχομένως επειδή δεν τον πιστεύει τόσο πολύ. Είναι όμως ο μόνος ποδοσφαιριστής που είναι εξτρέμ, γρήγορος και μπορεί να σπάσει την αντίπαλη άμυνα. Αυτή είναι η μεγάλη έλλειψη του Παναθηναϊκού. Δεν έχει παίκτες να κάνουν μία προσποίηση, να περάσουν τον αντίπαλο, να δημιουργήσουν υπεραριθμία και να δώσουν μία σωστή πάσα, για να γίνει το γκολ. Τον αλλάζει λοιπόν και του… τη σπάει με λίγα λόγια, γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης. Μετά βάζει τον Καμπετσή ως εξτρέμ και έχει τον Μακέντα που τον έχει τελείως απορρίψει. Βέβαια και αυτός ως χαρακτήρας δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά. Έχει γίνει μία κατάσταση αλαλούμ. Το άλλο που βλέπω είναι, ότι αυτή ομάδα δεν έχει το πνεύμα που θα έπρεπε. Οι άνθρωποι που είναι κοντά στην ομάδα είναι χαμηλών τόνων. Δεν μπορούν να εμπνεύσουν, να δώσουν να καταλάβουν στους ποδοσφαιριστές σε ποια ομάδα παίζουν, πως να αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια, πως να διαχειρίζονται ήττες, ισοπαλίες και νίκες. Δεν βλέπω τσαμπουκά και τον ενθουσιασμό ή τη στενοχώρια όταν χάνει η ομάδα. Βλέπω μία επίπεδη κατάσταση. Δεν υπάρχει κάτι να ταρακουνήσει την ομάδα».

Επιθετικά ή αμυντικά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας;

«Είχα δηλώσει πρόσφατα, ότι η ομάδα δεν παίζει ποδόσφαιρο για να κερδίζει. Έχει την ικανότητα να βάζει το γκολ με την πρώτη ή δεύτερη ευκαιρία. Κάποια στιγμή όμως δεν θα μπαίνουν τα γκολ τόσο εύκολα. Εκεί θα έρθουν προβλήματα. Ιδιαίτερα απέναντι σε ομάδες που θα πρέπει να τις ανοίξεις από τα πλάγια και το κέντρο. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με πολλές ομάδες που δεν ήταν για να κερδίσει. Δεν είχε ούτε κατοχή τύπου 60-40 απέναντι σε ομάδες υποδεέστερες από τον Παναθηναϊκό. Ήταν πιο πολύ η επιτυχία του εύκολου γκολ. Η ήττα και ο αποκλεισμός από τον ΠΑΣ ήταν μία απογοήτευση, η οποία χρεώνεται, εκτός από τους ποδοσφαιριστές και στον Μπόλονι». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομάδα καρικατούρα, ούτε να τους κοιτάξουν - Στηρίξτε τον κάθε απατεώνα - Μόνο έτσι θα… σωθεί ο ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags