ΑΕΚ: Επιστροφή στις νίκες και στην ηρεμία για την ΑΕΚ, η οποία με καλή εμφάνιση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, νίκησε άνετα με 2-0 τον Απόλλωνα και έδιωξε έστω και προσωρινά τις… γκρίνιες.

Η Ένωση μπήκε δυνατά, βρήκε δύο εύκολα γκολ με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που έχει… πελάτη την ομάδα της Ριζούπολης με πέντε γκολ σε έξι παιχνίδια απέναντί της και έδιωξε το άγχος και τα… μαύρα σύννεφα που υπήρχαν στο ΟΑΚΑ, μετά τα όσα έγιναν πριν λίγες ημέρες στο Κύπελλο με τον Βόλο. Ο Ιρανός μπορεί να ήταν ο σκόρερ της βραδιάς, ωστόσο υπήρχαν κι άλλοι για την Ένωση που ξεχώρισαν, καθώς η μεγάλη δύναμη των «κιτρινόμαυρων» ήταν τα άκρα τους.

Τόσο ο Χρήστος Αλμπάνης όσο και ο Λιβάι Γκαρσία έκαναν καλή εμφάνιση και βοήθησαν τα μέγιστα στη νίκη. Ό Έλληνας άσος ήταν κεφάτος, πήρε πολλές πρωτοβουλίες και δημιούργησες ωραίες φάσεις, ενώ ταλαιπώρησε πάρα πολύ την αντίπαλη άμυνα. Η παρουσία του στο αποψινό ματς, δικαίωσε όσους φώναζαν για την απουσία του από το ματς στον Βόλο, ενώ έδωσε και απαντήσεις στον Μανόλο Χιμένεθ που δείχνει να μην τον υπολογίζει ως βασικό εξτρέμ.

Όσον αφορά τον Γκαρσία, μπορεί να μην έκανε κάποια… ματσάρα, ωστόσο ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου και πραγματικά επιβεβαίωσε πως πρόκειται για έναν παίκτη που θα έπαιζε άνετα σε όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, ακόμα και βασικός. Ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο ΠΑΟΚ έχει τέτοιο εξτρέμ και θα είναι κρίμα αν η ΑΕΚ τον… κάψει στη φετινή δύσκολη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, η εικόνα της Ένωσης δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που είδαμε στο ματς του Κυπέλλου πριν λίγα 24ωρα. Υπάρχει ηρεμία, καλή οργάνωση και συνεννόηση μεταξύ των παικτών, ενώ μετά από καιρό και σταθερότητα στο κέντρο της άμυνας. Το δίδυμο Λάτσι-Σβάρνα δείχνει πως είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή η ομάδα και μπορούν σίγουρα τα επόμενα χρόνια αποτελέσουν βασικά κλειδιά για τη νέα ΑΕΚ. Αμφότεροι έχουν ταλέντο, θέληση και είναι προσγειωμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους.

Ο Μανόλο Χιμένεθ λοιπόν, χωρίς να κάνει… τρέλες στην ενδεκάδα, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και μπορεί να συνεχίσει πιο ήρεμος στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Βέβαια, ο Ισπανός για ακόμα ένα ματς έβαλε τις φωνές στους παίκτες του, καθώς δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου και πολλές φορές σηκώθηκε όρθιος και έβαλε τις φωνές για τις μεγάλες αποστάσεις που υπήρχαν μεταξύ των γραμμών.

Η ΑΕΚ πάντως πήρε το τρίποντο, έπιασε τον Άρη και μπαίνει στα πλέι οφ με στόχο να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, ενώ μη ξεχνάμε πως ο μεγαλύτερος στόχος της σεζόν είναι πλέον η κατάκτηση του Κυπέλλου. Σε τρία παιχνίδια, κρίνονται όλα και όλοι!

ΥΓ. Ο Ντατσένκο πήρε φανέλα βασικού και έδειξε πως δεν του… αξίζει η συμπεριφορά από τον Χιμένεθ. Έχει ποιότητα, φάνηκε στο δεύτερο γκολ και είναι σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα. Σίγουρα δεν είναι μεταγραφή που πρέπει να… απαξιώνεται.  

ΥΓ2. Φοβερό σκηνικό στο φινάλε. Οι Κοσίδης και Χριστόπουλος ήταν έτοιμοι να μπουν για να πάρουν συμμετοχή, όμως δεν πρόλαβαν, αφού ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη. Ο Χιμένεθ έτρεξε κοντά τους και τους πήρε αγκαλιά, ζητώντας έτσι… συγνώμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Κόντρα" Ολυμπιακού-ΑΕΚ - Στα… δύο το πρωτάθλημα - Νέα ηχηρή αποχώρηση, τόσα δίνει ο Τίγρης!