Facebook Pixel Μουντιάλ 2022: Χαμός στον όμιλο της Εθνικής: Απειλεί να μην παίξει με Ισπανία το Κόσοβο - Διπλωματικό... επεισόδιο!
| 2021-03-10 14:05:00

Χαμός στον όμιλο της Εθνικής: Απειλεί να μην παίξει με Ισπανία το Κόσοβο - Διπλωματικό... επεισόδιο!

Sportdog Team
Χαμός στον όμιλο της Εθνικής: Απειλεί να μην παίξει με Ισπανία το Κόσοβο - Διπλωματικό... επεισόδιο!

Η Ομοσπονδία του Κοσόβου, αναγνωρισμένη από το 2016 από UEFA και FIFA, απείλησε να μην αγωνιστεί, εάν δεν της επιτραπεί να επιδείξει τη σημαία της ή να υπάρξει ανάκρουση του εθνικού της ύμνου πριν από την έναρξη.

Μουντιάλ 2022: Παρέμβαση υπήρξε από το Κόσοβο, ζητώντας την «προστασία» της UEFA, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, όταν στο Twitter της ισπανικής Oμοσπονδίας αναφέρθηκε ως «έδαφος», ενόψει του προκριματικού αγώνα για το Μουντιάλ 2022 στις 31 Μαρτίου στη Σεβίλλη.

Η Ομοσπονδία του Κοσόβου, αναγνωρισμένη από το 2016 από UEFA και FIFA, απευθύνθηκε επίσης στην Ομοσπονδία της Ισπανίας, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» τον χαρακτηρισμό (έδαφος), απειλώντας να μην αγωνιστεί, εάν δεν του επιτραπεί να επιδείξει τη σημαία του ή να υπάρξει ανάκρουση του εθνικού του ύμνου πριν από την έναρξη.

Όπως είναι γνωστό, η Ισπανία δεν αναγνωρίζει επίσημα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος. «Η προσέγγιση του ισπανικού κράτους προς το κράτος του Kοσόβου, δυστυχώς ήταν καταστροφική από τη διακήρυξη της Ανεξαρτησίας στις 17 Φεβρουαρίου 2008. Αυτή η προσέγγιση, όμως δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία και την πραγματικότητα. Ελπίζουμε ότι δεν θα προχωρήσουν σε ενέργειες που θα βλάψουν τις σχέσεις μεταξύ των Ομοσπονδιών και των δύο χωρών», ανέφερε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Πρόσφατα, η υπουργός Εξωτερικών  της Ισπανίας, Αράντσα Γκονσάλες Λάγια, υπερασπίστηκε ότι η συμμόρφωση με τους κανονισμούς της FIFA δεν συνεπάγεται αναγνώριση του Κοσόβου ως χώρας, από την Ισπανία. Στον ίδιο προκριματικό όμιλο, βρίσκεται η εθνική μας ομάδα, η Σουηδία και η Γεωργία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags