Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Γι’ αυτό έφυγε ο Ρέμπε - Τα λεφτά Σαββίδη και το… φάντασμα Βρύζα
| 2021-03-10 15:30:00

Γι’ αυτό έφυγε ο Ρέμπε - Τα λεφτά Σαββίδη και το… φάντασμα Βρύζα - Πρόταση έκπληξη για Γκαρσία

Οι Μιχείες
Γι’ αυτό έφυγε ο Ρέμπε - Τα λεφτά Σαββίδη και το… φάντασμα Βρύζα - Πρόταση έκπληξη για Γκαρσία

Δεν μιλούσε με κανέναν στον ΠΑΟΚ και δεν τους... άντεξε. Ο Γερμανός γρήγορα κατάλαβε πως αυτά που του είχε υποσχεθεί ο Ιβαν Σαββίδης δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν στην καθημερινότητα. Πόσο μάλλον όταν ο ιδιοκτήτης της ομάδας βρισκόταν μόνιμα στην Ρωσία!

ΠΑΟΚ: Ο Όλαφ Ρέμπε για την νέα σεζόν θα έχει να ασχοληθεί με την Νυρεμβέργη. Την τρέχουσα δεν ξέρω αν θα την... βγάλει ολόκληρη στον ΠΑΟΚ, γιατί οι συμπατριώτες του... μπερδεύτηκαν (;) και τον ανακοίνωσαν (μαζί με... κλισέ προγραμμάτικές δηλώσεις του) νωρίτερα από τον "δικέφαλο", ο οποίος  εκτέθηκε  έτσι επικοινωνιακά, γιατί φάνηκε σαν να το αγνοοούσε!! 

Ο Όλαφ Ρέμπε  δικαιολογήθηκε πως αυτό συνέβη... κατά λάθος, από πλευρας γερμανικού συλλόγου. Τι έγινε, αν δηλαδή έκαναν... γκάφα στην (προ) συνεννόηση ή δούλεψε...σπασμένο τηλέφωνο ή το... αυτόματο πληκτρολόγιο  έκανε το θαύμα του, θα σας γελάσω. Σίγουρα πάντως δεν... χάθηκαν κάπου στην... μετάφραση αφού και οι δυο πλευρές μιλάνε γερμανικά...

Ο Ολαφ Ρέμπε έδωσε τα χέρια μέσα στον Μάρτιο με την Νυρεμβέργη, όχι πάντως το περασμένο σαββατοκύριακό.  Προφανώς και θα έπρεπε πρώτα να ενημερώσει και να "αποδεσμευτεί" από τον Ιβαν Σαββίδη, πριν επίσημα ανακοινωθεί όχι μόνο το "διάζυγιο" με τον ΠΑΟΚ αλλά και ο (νέος) "γάμος" του με την Νυρεμβέργη. Τελικά προς γενική κατάληξη έγινε μόνο το δεύτερο!!

Τι μπορεί να συνέβη; Ή ασυνεννοησία μεταξύ Ρέμπε/Νυρεμβέργης για το τυπικό και το τάιμινγκ της διαδικασίας τέλους της συνεργασίας του πρώτου με τον "δικέφαλο" ή οι Γερμανοί επιχείρησαν με αυτό τον τρόπο να... εκβιάσουν την κατάσταση και τον ΠΑΟΚ,  ώστε να "αποδεσμεύσει" άμεσα τον Ρέμπε από τις υποχρεώσεις του στην Τούμπα. Είτε έτσι, είτε αλλιώς πάντως η ουσία είναι πως... βάρεσαν κουδούνια στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ , πως δεν λειτουργεί σαν μαγαζί με σοβαρότητα και μάλλον έχει...χαθεί η μπάλα!

Ο Ολαφ Ρέμπε ήταν φευγάτος από τον Φεβρουάριο. Αυτή είναι η αλήθεια Η στήλη όχι μόνο το είχε αποκαλύψει αλλά και ανέδειξε τους λόγους που ο Γερμανός ξενέρωσε στον ΠΑΟΚ και ψαχνόταν για να την κάνει, πριν καν κλείσει 10 μήνες στην Τούμπα...

Στην διεθνή ποδοσφαιρική αγορά έχει καλό όνομα, Γερμανός αθλητικός/τεχνικός διευθυντής με προϋπηρεσία σε Μπουντεσλίγκα και Πρέμιερ Λιγκ, μόλις 42 χρονών ήταν βέβαιο πως εύκολα θα έβρισκε δουλειά με το που θα έφευγε από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Και λόγω βιογραφικού αλλά και προσωπικής ...ατζέντας.

Ο Ολαφ Ρέμπε είναι αλήθεια πως φλέρταρε με αρκετές ομάδες. Στην Γερμανία εκτός από την Νυρεμβέργη και με την Σάλκε ενώ ήταν υποψήφιος και για την θέση που θα άδειαζε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Όπως επίσης τον είχε βολιδοσκοπήσει κι αγγλική ομάδα... 

Επέλεξε όμως, να μην περιμένει δυο, τρεις μήνες ακόμη, χρόνος που χρειαζόταν για τα προαναφερθέντα κλάμπ (πχ. να φύγει ο Μπόμπιτς απο την Αιντραχτ, να πέσει η Σάλκε στην Μπουντεσλίγκα 2 ή να ανέβει η αγγλική ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ) και να υπογράψει άμεσα στην Νυρεμβέργη. Η παρουσία στην τελευταία, σε ρόλο αθλητικού CEO, του πρώην προπονητή του στην Βόλφσμπουργκ, του Ντίτερ Χένινγκ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο. συν πως δεν άντεχε άλλο περιβάλλον/νοοτροπία/κλίμα/πίεση που είχε διαμορφωθεί στον ΠΑΟΚ. Όπως χαρακτηριστικά μας επισημάνθηκε ... " ο Ρέμπε ήταν πολύ... Γερμανός για να αντέξει σε αυτόν τον ΠΑΟΚ"!

Ο Ολαφ Ρέμπε, καριερίστας και φιλόδοξος, δεν ήρθε μόνο για τα λεφτά (του Σαββίδη) στον ΠΑΟΚ και για αυτά άλλωστε δεν έμεινε συμβιβασμένος!. Ήταν και το πρότζεκτ που θα αναλάμβανε, φροντίζοντας μάλιστα να πάρει και τις σχετικές δεσμεύσεις/εγγυήσεις από το αφεντικό, πως θα έχει τον χρόνο, τον...χώρο, την ...ανεξαρτησία και τα εφόδια για να το δούλευε. Ήρθε μάλιστα... υποψιασμένος αφού ΟΛΟΙ οι προκάτοχοί του (αρκετοί και διαφορετικών εθνικοτήτων και μοντέλων) ή υποτάχθηκαν/συμβιβαστηκαν στην "μεγάλη αυλή" του Ιβάν και τα... άγρια ξεσπασματά του για χάρη των πλουσιοπάροχο συμβολαίων τους ή κάποια στιγμή δεν άντεξαν και την έκαναν. Αυτός όμως, άντεξε λιγότερο από κάθε προηγούμενο...

Ο Ολαφ Ρέμπε στον ΠΑΟΚ δεν έκανε ...φίλους. Στην πραγματικότητα δεν βρήκε ούτε ... συνεργάτες αν και τα στελέχη περισσεύουν στον Οργανισμό. Ήταν ...απομονωμένος σχεδόν από όλους και εύκολος στόχος. Με τον μόνο που είχε... ταιριάξει από ένα σημείο και μετά ήταν με τον Άμπελ Φερέιρα. Ισως γιατί και ο Πορτογάλος κάπου είχε... εγκαταλειφθεί.

Ο Ολαφ Ρέμπε γρήγορα κατάλαβε στην πορεία πως αυτά που του είχε υποσχεθεί ο Ιβαν Σαββίδης δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν στην καθημερινότητα του οργανισμού ΠΑΟΚ. Πόσο μάλλον όταν ο ιδιοκτήτης της ομάδας βρισκόταν μόνιμα στην Ρωσία και οι άνθρωποί του στην Θεσσαλονίκη ήταν πολύ... επιφυλακτικοί με τον "δακτυλοδεικτούμενο" Γερμανό. 

Δεν ξέρω αν κάπου έβλεπε τα... φαντάσματα των Βρύζα, Βούκιτς και σία, ο Ρέμπε πάντως γκρίνιαζε - στους λίγους ανθρώπους που ανοιγόταν στην Ελλάδα - πως στον ΠΑΟΚ δεν του μιλάει κανείς ή οτι δεν μιλάει με κανέναν. Κι ασφαλώς δεν εννοούσε τα... καλημερα, καλησπέρα, καληνύχτα.

Ο Ολαφ Ρέμπε δεν μπορούσε να βρει σημείο επαφής και με τον Πάμπλο Γκαρσία. Κανένα!! Ακόμη και όταν μιλούσαν (όχι συχνά) ήταν σαν να μην είχαν μιλήσει. Ο Γερμανός ένιωθε πως ο Ουρουγουανός δεν τον πήγαινε (για παράδειγμα δεν ήθελε να είναι μπροστά όταν μιλούσε στους παίκτες) αλλά και ο Ρέμπε εξαρχής δεν ήταν υπέρ της λύσης του "Παμπλάρα" για την θέση που άφησε κενή ο Φερέιρα. 

Η άποψη του Ρέμπε (που δεν εισακούστηκε βέβαια), ήταν πως έπρεπε να ερχόταν ένας κανονικός προπονητής από το εξωτερικό και  να ανέβαινε στην πρώτη ομάδα ο Πάμπλο Γκαρσία,να καθόταν δίπλα του για δυο χρόνια, να αποκτούσε εμπειρίες και μετά να του δινόταν το χρίσμα του πρώτου προπονητή στον ΠΑΟΚ! Όταν δηλαδή θα ήταν έτοιμος...

Στο δια ταύτα: ο Ρέμπε ήδη... κατηγορείτε για"προδοσία" του ΠΑΟΚ, για το ότι γέμισε την ομάδα με μέτριους ή κι άχρηστους παίκτες όπως και ο τι άφησε ακάλυπτο τον μεταγραφικό Γενάρη τον Πάμπλο Γκαρσία. Επικοινωνιακά θα του κολλήσουν την ετικέτα του αποτυχημένου και θα τον εμφανίσουν σαν ρίψασπη... 

Η αλήθεια είναι πως ο τεχνοκράτης, ρεαλιστής και... Γερμανός (σε όλα του όμως) Ρέμπε όταν ξενέρωσε και κατάλαβε πως μόνο φθορά θα είχε αν  έμενε στον Οργανισμό ΠΑΟΚ, πόσο μάλλον όταν δεδομένα θα έβγαινε χαμένος από την προβληματική συνεργασία που κάποια στιγμή θα κατέληγε σε κόντρα με τον "Παμπλάρα" (τον οποίο δεν... πιστεύει προπονητικά, ανεξάρτητα από το τι θα δηλώσει φεύγοντας), προτίμησε να την κάνει με... ελαφρά πηδηματάκια και όχι τόσο... κομψά θα λέγαμε! Επικαλούμενος οικογενειακούς λόγου για να γυρίσει στην Γερμανία και εκμεταλευόμενος σχετικό...εδάφιο στο συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πασχαλάκης για άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα - Ντόμινο πορτιέρε στη Big5 - Έκπληξη με ταλεντάρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags