Ολυμπιακός: Αντίστροφα για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος μετράει ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε με 3-1 από τη Λάρισα και μπαίνει στα πλέι οφ με… αέρα 16 βαθμών από τον δεύτερο Άρη. Ουσιαστικά θέλει πέντε νίκες σε 10 ματς για να σηκώσει και μαθηματικά την κούπα. Πώς να το χάσει;

Λογικό είναι λοιπόν σιγά-σιγά ο Πέδρο Μαρτίνς να αρχίσει το ροτέισον και τις δοκιμές, αν και δεν αποκλείεται στο Λιμάνι να παίξουν με φουλ τις μηχανές στα ντέρμπι, ώστε να μη δώσουν δικαιώματα στους αντιπάλους τους. Όλα αυτά βέβαια θα ξεκαθαρίσουν μετά το βράδυ της Πέμπτης και την… λογικά αδιάφορη ρεβάνς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο μετά το 1-3.

Ο Πορτογάλος κόουτς ήδη στη Λάρισα έκανε αρκετές αλλαγές, κάποιες εξ αυτών αναγκαστικές λόγω των τραυματισμών και της κούρασης, όμως σίγουρα έβγαλε αρκετά συμπεράσματα. Για παράδειγμα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν πολύ καλός, ενώ εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Χολέμπας. Είχε συμμετοχή στο τρίτο γκολ του Ολυμπιακού και κράτησε πολύ καλά τη θέση του. Ο… παππούς δείχνει έτοιμος να αρπάξει κάθε ευκαιρία και αυτό πλέον το γνωρίζει καλά ο προπονητής του.

Από εκεί και πέρα, σταθερός έδειξε μετά από καιρό ο Ζοσέ Σα, που είχε δύο – τρεις καλές επεμβάσεις, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε ο νεαρός Σουρλής. Πέρασε στο τελευταίο μισάωρο, έτρεξε πολύ, κέρδισε μονομαχίες και θα μπορούσε να σκοράρει. Θέλει περισσότερα λεπτά συμμετοχής για να βγάλει τον εαυτό του στο χορτάρι, όμως δείχνει πως αποτελεί το… μέλλον και δικαιολογεί τα όσα ακούγονται γύρω από το όνομά του στου Ρέντη.

Βέβαια, παρά την άνετη νίκη, υπήρχαν και λόγοι για να προβληματιστούν στον Ολυμπιακού. Ένας εξ αυτών είναι ο Τιάγκο Σίβλα που δεν προσέφερε τίποτα αξιόλογο, πέρασε για ακόμα ένα ματς αδιάφορος και με τη σεζόν να ολοκληρώνεται, μάλλον ελάχιστοι θα θυμούνται ότι φέτος ανήκε στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Υπήρχε όμως κι ένα γενικότερο και πολύ σημαντικό πρόβλημα. Ότι οι «Ερυθρόλευκοι» για ακόμα ένα παιχνίδι δέχθηκαν γκολ από στημένη φάση. Πρόκειται πλέον για τεράστια… πληγή και λογικό είναι να έχει χτυπήσει «καμπανάκι». Άλλωστε, μπορεί το πρωτάθλημα να έχει τελειώσει, όμως θα υπάρξουν κάποια πολύ δύσκολα και δυνατά ματς για το Κύπελλο, που είναι ο μεγάλος στόχος πλέον στο Λιμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη έκπληξη Φαν’τ Σιπ στην Εθνική - "Απογειώνει" Έλληνα άσο - Μάχη ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού!