Facebook Pixel Πέδρο Μαρτίνς - Ολυμπιακός: Ο μικρός που έχει… τρελάνει τον Πορτογάλο τεχνικό!
| 2021-03-18 10:05:00

Ο μικρός που έχει τρελάνει Μαρτίνς - Θα γίνει… νέος Φορτούνης - Στη λίστα top ευρωπαϊκής ομάδας!

Του Ηλία Λιβάνιου
Ο μικρός που έχει τρελάνει Μαρτίνς - Θα γίνει… νέος Φορτούνης - Στη λίστα top ευρωπαϊκής ομάδας!


Ο Πορτογάλος κόουτς τον πιστεύει πολύ και τον ετοιμάζει για... μεγάλα πράγματα. Οι δύο θέσεις που αγωνίζεται, οι συμμετοχές στην Εθνική και το Champions League Νέων. Κατάφερε να μπει στους "μεγάλους" του Ολυμπιακού στα 16 του χρόνια.
 

Πέδρο Μαρτίνς - Ολυμπιακός: Η παραγωγή ταλέντων στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δε σταματάει, αλλά χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται όλο και περισσότερο. Μιλάμε εξάλλου για μια ομάδα που έχει καταφέρει να βγάλει περίπου 35 εκατ. ευρώ από την πώληση δυο ποδοσφαιριστών που η ίδια ανέδειξε, τους Ρέτσο και Τσιμίκα, ενώ είδε πρόσφατα ένα σπλάχνο της ακαδημίας της, τον Ανδρούτσο, να φοράει μέχρι και το περιβραχιόνιο!

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τον Ολυμπιακό και μας απασχόλησε είναι αυτό του Βασίλη Σουρλή! Ο νεαρός άσος των «ερυθρολεύκων» υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο τον Οκτώβριο του 2020, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2024, απόρροια του πόσο πολύ τον πιστεύει ο Μαρτίνς και οι άνθρωποι του κλαμπ! Μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός τον πιστεύει τόσο πολύ που του είχε δώσει την ευκαιρία να προπονηθεί με την ανδρική ομάδα όταν ήταν μόλις 16 ετών.

Στα 17 του είχε πάρει μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία δηλώνοντας μετά από ένα φιλικό: «Είμαι περήφανος για το γεγονός ότι είμαι στην πρώτη ομάδα. Είμαι επτά χρόνια στον Ολυμπιακό και τις ακαδημίες. Μετά από 7 χρόνια, στα 17 μου, κατάφερα να πάρω μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Είμαι περήφανος δεν έχω λόγια. Ευχαριστώ τον προπονητή και όλους τους ανθρώπους της ακαδημίας που με πίστεψαν».

Είναι ένα ψηλό παιδί με ύψος 1.83 μ. και πρόκειται για έναν παίκτη που αγωνίζεται κατά βάση ως οκτάρι, αν και η θέση που του ταιριάζει περισσότερο σύμφωνα με τον πατέρα του είναι αυτή του επιτελικού οργανωτή. Παράλληλα μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις με επιτυχία, όπως αυτή στο δεξί «φτερό» της επίθεσης. 

Ο πατέρας του είναι ο παλαίμαχος άσος Γιώργος Σουρλής, ο οποίος είχε φτάσει να αγωνίζεται μέχρι την Β΄Εθνική, για να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2003. Μεταξύ άλλων, έπαιξε στο Αιγάλεω, το Μαρκό και τον Ηλυσιακό.

Επιστρέφοντας στον Βασίλη το βάπτισμα του πυρός με την κόκκινη φανέλα το είχε πάρει στα περσινά πλέι οφ όταν είχε μπει ως αλλαγή για 2΄ στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Την φετινή χρονιά με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού έχει προλάβει να παίξει 29΄ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο (αγωνιζόμενος στον άξονα) αλλά και 27΄- πάλι στο κέντρο - με την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα. Και τα δύο παιχνίδια αυτά ήταν εκτός έδρας. Στο ματς του κυπέλλου είχε αντικαταστήσει τον Μπουχαλάκη, ενώ σε αυτό της Σούπερ Λιγκ τον Κώστα Φορτούνη.

Παράλληλα υπήρξε διεθνής με την Εθνική Ελλάδος Κ-16, με την οποία αγωνίστηκε σε 7 περιπτώσεις σημειώνοντας και 2 γκολ. Στη συνέχεια διεθνής με την Κ-17, με την οποία κατέγραψε 8 συμμετοχές, ενώ από τον Νοέμβρη του 2019 ανήκει στην Κ-19 της Εθνικής Ελλάδος, έχοντας προλάβει να σημειώσει 1 γκολ σε 3 αγώνες.

Κλείνοντας, το όνομα του ήδη έχει μπει σε αρκετά μπλοκάκια ομάδων του εξωτερικού, χάρη και στις συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών γερμανικών συλλόγων, αλλά και της Μπενφίκα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκληρό πόκερ στην ΕΠΟ - Χωρισμένοι ΟΣΦΠ…ΠΑΟ και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Δεν θα το δεχθεί ο Ζαγοράκης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags