Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Η πρώτη… μάχη Ολυμπιακού - ΑΕΚ για στόπερ - "Πανίσχυρος στον αέρα" - Φοβερό σκηνικό με Λιβάγια!
| 2021-03-23 16:00:00

Η πρώτη… μάχη Ολυμπιακού - ΑΕΚ για στόπερ - "Πανίσχυρος στον αέρα" - Φοβερό σκηνικό με Λιβάγια!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η πρώτη… μάχη Ολυμπιακού - ΑΕΚ για στόπερ - "Πανίσχυρος στον αέρα" - Φοβερό σκηνικό με Λιβάγια!

Μεταγραφική κόντρα για αμυντικό που έρχεται 11αδατος. "Είναι πανίσχυρος στον αέρα, οι κινήσεις του στην άμυνα πολύ σωστές. Δεν κάνει τίποτα περιττό", αναφέρουν μεταξύ άλλων στο Sportdog.gr για τον παίκτη.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στο στόχαστρο ομάδων από την ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Ματζίντ Χοσεϊνί. Ο Ιρανός στόπερ στις αρχές Μαρτίου φερόταν, ότι είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό, ενώ τα τελευταία 24ωρα σενάρια εμπλέκουν στην υπόθεση την ΑΕΚ. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, την οποία άναψε με δηλώσεις του ο μάνατζέρ του 24χρονου αμυντικού, Αλιρέζ Πεϊκάν.

Ο Χοσεϊνί απέρριψε την πρόταση ανανέωσης της Τραμπζονσπόρ. Το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο, οπότε μπορεί να συζητά με όποια ομάδα επιθυμεί. Ο εκπρόσωπός του αποκάλυψε, ότι υπάρχουν επαφές με την Ένωση, κάτι που σημαίνει, ότι ανοίγει τον δρόμο της αποχώρησής του από την Τουρκία.

Σέρχιο Ράμος προ τραυματισμού

Η ΑΕΚ έτσι αλλιώς θα ενισχυθεί στο κέντρο της (πολύπαθης) άμυνας της και ο Χοσεϊνί είναι μία πολύ καλή περίπτωση, η οποία λείπει από το κιτρινόμαυρο έμψυχο δυναμικό. «Σέρχιο Ράμος», τον αποκάλεσε Τούρκος συνάδελφος, που είχε αναλύσει στο Sportdog τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος άρχισε να ταλαιπωρείται από πέρσι με τραυματισμούς (πρόβλημα στη βουβωνική χώρα), κάτι που στοίχισε, αφού δεν επέστρεψε καλά. Φέτος μετρά μόλις 12 συμμετοχές, αφού δεν μπόρεσε να εκτοπίσει έναν εκ των Έντγκαρ καιΟύγκο, οι οποίοι πλέον δεν βγαίνουν από την 11άδα του Αμπντουλάχ Αβτζί.

Μία μικρή ιδέα από το ταλέντο του Χοσεϊνί μπορείτε να λάβετε από βίντεο της σεζόν 2018-2019, κατά την οποία κατέγραψε 29 συμμετοχές με την ομάδα της Τραπεζούντας.

Τα καλά του στοιχεία δεν παιρνούν απαρατήρητα. Είναι πανίσχυρος στον αέρα. Έχει καθοριστικά κοψίματα και μαρκαρίσματα των αντιπάλων. Οι κινήσεις του στην άμυνα είναι πολύ σωστές. Δεν κάνει τίποτα περιττό. Σε επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα αποσυμπιέζει την ομάδα του με την απλότητα των χειρισμών του, που δείχνουν ποδοσφαιρική ευφυΐα, αντίληψη και αντανακλαστικά. Οι μπαλιές που κερδίζει πάνε πάντα σε συμπαίκτη του. Δεν διώχνει δηλαδή με υπερένταση, ενώ βοηθά και το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα με τις τοποθετήσεις του στα μακρινά σουτ. Είναι ήρεμος, συγκεντρωμένος και μπορεί να βοηθήσει και επιθετικά την ομάδα του.

 

Η αγκαλιά με τον Λιβάγια

Η ΑΕΚ έχει άποψη για τον παίκτη από τα παιχνίδια των Play offs του Europa League με την Τραμπζονσπόρ τη σεζόν 2019-2020. Ο Χοσεϊνί ήταν βασικός στο σχήμα που παρέταξε ο τότε προπονητής της,ο Ουνάλ Καραμάν. Τότε η Ένωση ηττήθηκε (3-1) από την τουρκική ομάδα, ενώ είχε προηγηθεί με γκολ του Μάρκο Λιβάγια με τον Χοσεϊνί να φέρει μερίδιο ευθύνης. Ο Κροάτης ήταν από τους διασωθέντες από το ναυάγιο των κιτρινόμαυρων. Στο πρώτο μέρος είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες μαζί με το γκολ.

Ο Χοσεϊνί αναγνώρισε την προσπάθεια του νυν ποδοσφαιριστή της Χάιντουκ Σπλιτ, κάτι που φάνηκε από τον μεταξύ τους χαιρετισμό αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης. Η κάμερα έπιασε τον Ιρανό αμυντικό να έχει εναγκαλισμό με τον Λιβάγια, κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει καλό χαρακτήρα.

Οι Ιρανοί στην ΑΕΚ

Δύο Ιρανοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο πρώτος ήταν ο Σοτζέι Μασούντ, ο οποίος ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα τη σεζόν 2017-18, χρονιά κατά την οποία η Ένωση επέστρεψε στους τίτλους μετά από 24 χρόνια. Αγωνίστηκε 18 φορές με τον Δικέφαλο στο στήθος, σημείωσε 1 γκολ και πανηγύρισε στο τέλος την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ακολουθεί ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, o οποίος μέχρι στιγμής μετρά 11 γκολ σε 35 παιχνίδια της Ένωσης, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023.



 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ O "Έλληνας Ντοναρούμα" και το STOP σε 16 πέναλτι- "Παίζει" για ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αρέσει σε αφεντικό του Big4:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags