Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Είχε άστρο και Τζόλη η Εθνική - Άλλοw "έκλεισε" μεταγραφή στην Ισπανία
| 2021-03-25 23:46:00

Είχε άστρο και Τζόλη η Εθνική - Άλλος "πήρε" μεταγραφή στην Ισπανία - Δεν βγήκε το ρίσκο Φαν’τ Σχιπ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Είχε άστρο και Τζόλη η Εθνική - Άλλος "πήρε" μεταγραφή στην Ισπανία - Δεν βγήκε το ρίσκο Φαν’τ Σχιπ!

Οι αλλαγές που... έσωσαν την Ελλάδα και ο παίκτης που έκανε ματσάρα, έδωσε απαντήσεις στον προπονητή του και εκτόξευσε τις μετοχές του ενόψει του καλοκαιριού. Θα καταφέρει η Εθνική να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στη συνέχεια;

Η Εθνική Ελλάδας πέτυχε έναν... άθλο με την ισοπαλία που απέσπασε στην Ισπανία, αφού η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστια. Σε ένα παιχνίδι που δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση από το αντιπροσωπευτικό να μπει στο γήπεδο και να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, η ομάδα ανταποκρίθηκε κόντρα στα αστέρια των Ισπανών, δέχθηκε μόνο ένα γκολ και εκμεταλλεύτηκε την στιγμή της, ισοφαρίζοντας με το πέναλτι του Μπακασέτα.

Σίγουρα το συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας υπέρ των Ισπανών και η αμυντική τακτική της Ελλάδας μπορεί να ξενίζουν στο μάτι, αλλά όποιος ασκεί κριτική για αυτό στον Τζον Φαν'τ Σχιπ, ας μας πει πώς αλλιώς θα κατέβαζε αυτός την Εθνική κόντρα στην Ισπανία και πώς θα έπαιρνε την ισοπαλία.

Ο Ολλανδός τεχνικός ενήργησε άμεσα, διορθώνοντας τις ανορθογραφίες του πρώτου ημιχρόνου, με την είσοδο των Τζόλη και Σιώπη αντί των Λημνιού και Μάνταλου, αλλάζοντας ταυτόχρονα το σύστημα σε καθαρό 4-3-3.

Οι δύο νεοεισελθόντες έκαναν την Ελλάδα πολύ πιο ταχυδυναμική και επιθετική στον τρόπο προσέγγισης του ματς. Η ταχύτητα και το συνεχές πρέσινγκ του Τζόλη προβλημάτισαν τους Ισπανούς, με τον ταλαντούχο άσο να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις μετοχές του σε αυτό το ματς, δείχνοντας ότι με λίγη δουλειά ακόμα έχει τα φόντα να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Μόνο τυχαίο δεν είναι το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων προς το πρόσωπό του.

Αντίστοιχα ο Σιώπης προσέθεσε σπιρτάδα και δυναμισμό στον χώρο του κέντρου, κάνοντας ακριβώς τη δουλειά για την οποία τον προόριζε ο Φαν'τ Σχιπ. Παίζοντας δίπλα στους επίσης εξαιρετικούς απόψε Μπουχαλάκη και Ζέκα, δημιουργήθηκε μια τριάδα που... κατάπινε χιλιόμετρα, η Ελλάδα μπόρεσε να κλέψει αρκετές φορές την μπάλα στο χώρο του κέντρου και να αρχίσει σιγά σιγά να πιστεύει στην ισοφάριση.

Παράλληλα, αξίζει να σταθούμε στην καταπληκτική εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα. Αν και δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό λόγω του ότι δεν παίζει στη Λίβερπουλ, ήταν συγκλονιστικός για όσο άντεξε. Ακόμα κι όταν δεν βρίσκεται στο 100%, ο "Τσίμι" είναι ένας αριστερός μπακ μεγάλης κλάσης και έχει ενδιαφέρον το πού θα τον δούμε τη νέα σεζόν. Η παραμονή του στη Λίβερπουλ δεν είναι σίγουρη και οι ενδιαφερόμενοι αναμένετια να κάνουν... ουρά.

Ως μοναδικό αρνητικό, μπορούμε να σταθούμε στη δεξιά πλευρά της άμυνας, εκεί όπου ο Μπακάκης (δεξί μπακ) και ο Παπαδόπουλος (δεξιός στόπερ) αντιμετώπιασαν αρκετά προβλήματα σε ολόκληρο το ματς, ενώ είναι δική τους η ευθύνη στο γκολ της Ισπανίας, καθώς ξέχασαν τον Μοράτα.

Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε παραιτέρω, αφού δεν βγήκε το ρίσκο του Φαν΄τ Σχιπ με τον Παπαδόπουλο, που έχει καιρό να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, και τον Μπακάκη, που δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ίσως οι Μαυροπάνος και Ανδρούτσος να αποτελούσαν πιο ασφαλείς επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φαν’τ Σχιπ όπως... Σάντος - Άδικος ο πόλεμος - Αυτή η φουρνιά έχει ταλέντο και είναι οικογένεια!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags