Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Γιάννης Αναστασίου: Αναστασίου: "Ο Ζέκα ήταν παντού, γι’ αυτό ξεχωρίζει ο Παπαδόπουλος - Θυσιάστηκε ο Μπακασέτας"
| 2021-03-26 20:05:00

Αναστασίου: "Ο Ζέκα ήταν παντού, γι’ αυτό ξεχωρίζει ο Παπαδόπουλος - Θυσιάστηκε ο Μπακασέτας"

Αναστασίου: "Ο Ζέκα ήταν παντού, γι’ αυτό ξεχωρίζει ο Παπαδόπουλος - Θυσιάστηκε ο Μπακασέτας"

Ο Έλληνας κόουτς μιλάει στο Sportdog για την Εθνική, τους παίκτες που ξεχώρισαν και τη δύσκολη συνέχεια. Ποιο ήταν το μεγάλο κέρδος κόντρα στην Ισπανία και τι πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια.

Εθνική Ελλάδας - Γιάννης Αναστασίου: Η Εθνική Ελλάδας πήρε ένα αρκετά σημαντικό αποτέλεσμα ενάντια στην Εθνική Ισπανίας και το sportdog.gr στην επόμενη ημέρα του αποτέλεσματος επικοινώνησε με τον Έλληνα προπονητή Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είδε στον αγώνα της Κυριακής.                                                    

Ο ίδιος στάθηκε στην αμυντική εικόνα της ομάδας, απάντησε ερωτήσεις που αφορούν τον γνώριμο του από τον Παναθηναϊκό, Κάρλος Ζέκα, τον ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ τόνισε ότι η Εθνική Ελλάδος έχει κάθε λόγο να χαμογελά με δύο παιδιά όπως είναι ο Γιακουμάκης και ο Παυλίδης για την θέση του σέντερ φορ που η χώρα μας έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου:

Πως σας φάνηκε το αποτέλεσμα της Εθνικής Ελλάδος;

«Καταρχήν ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα για την εθνική μας πόσο μάλλον παίζοντας με την Ισπανία, που πριν τον αγώνα ακόμη και η ισοπαλία μόνο εύκολη δεν φάνταζε.Τακτικά τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πλήρως σε αυτά που ζήτησε ο προπονητής και με λίγη δόση τύχης καταφέραμε και πήραμε το αποτέλεσμα. Ουσιαστικά η φάση του πέναλτι ήταν αυτή που μας έδωσε την ευκαιρία να σκοράρουμε και να μην υπάρξουν ιδιαίτεροι «προβληματισμοί» στη συνέχεια. Έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση θα μπορούσαμε να πούμε πως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία».

Ποιος ξεχώρισε στον αγώνα, αν μπορούμε να σταθούμε σε έναν πρόσωπο; 

«Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον συγκεκριμένο παίκτη. Όλη η ομάδα αξίζει το βραβείο του mvp (εάν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο). Αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στους επιθετικούς, οι οποίοι έχουν συνηθίσει περισσότερο το επιθετικό κομμάτι και ενάντια στους Ισπανούς έπρεπε να εστιάσουν περισσότερο στο πως θα μαρκάρουν τους αντίπαλους παίκτες. Παρόλα αυτά ανταποκριθηκαν πληρως στον ρόλο που είχαν το βράδυ της Κυριακής».

Πως σας φάνηκε ο γνώριμος σας, Κάρλος Ζέκα; 

«Για τον Ζέκα δεν είναι κάτι άγνωστο αυτό που έκανε χθες. Ήταν ο κλασικός Ζέκα που ήταν παντού με το αστείρευτο πάθος και την ενέργεια που βγάζει σε κάθε αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό σε κάθε παιχνίδι να έχει σταθερή πορεία και σταθερή απόδοση και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα μπορέσει να οδηγήσει την εθνική μας στο επόμενο επίπεδο».

O Κυριακός Παπαδόπουλος επέστρεψε στην Εθνική μετά από 3 χρόνια. Πείτε μας λίγα λόγια για ένα ταλαιπωρημένο - από τραυματισμούς- παιδί.

«Ο Κυριάκος είναι ένας παίκτης που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν μέλος στην εθνική ομάδα λόγω των προβλημάτων που είχε. Ξεχωρίζει για την ταχύτητα που έχει, τον δυναμισμό που βγάζει, αλλά και την επιθετικότητα που έχει στα μαρκαρίσματα των αντίπαλων επιθετικών.  Αυτά είναι στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει και είναι θετικό ότι κατάφερε μετά από τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί να επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο. Το ζητούμενο για τον ίδιο θα είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται και να έχει διαρκής παρουσία τόσο στο πρωτάθλημα της Κροατίας όσο και στην Εθνική μας για να δείξει ποιος πραγματικά είναι. Μόνο καλά λόγια μπορούμε να πούμε για έναν ποδοσφαιριστή με τα δικά του χαρακτηριστικά».

Πως σας φάνηκαν οι Ισπανοί, οι οποίοι προέρχονταν και από το 6-0 επί των Γερμανών;

«Δεν ήταν ένα παιχνίδι που η Ισπανία ξεχώρισε. Επέλεξε να παίξει με πολλές παράλληλες πάσες στο παιχνίδι της, ωστόσο η Εθνική μας αμύνθηκε αρκετά καλά και στο δεύτερο ημίχρονο μετά την ισοφάριση δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Η Ισπανία δεν είναι τόσο φόβητρο όσο ήταν στο παρελθόν και έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Σαν Εθνική μόνο κέρδος έχουμε, από τη στιγμή που τους κοιτάξαμε στα μάτια και είναι ένα αποτέλεσμα που μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί, αρκεί να το πιστέψουμε για την πρόκριση και να προσθέσουμε στοιχεία στο επιθετικό μας κομμάτι και να γίνουμε περισσότερο δημιουργικοί ενόψει και της αναμέτρησης με την Γεωργία.

Όσον αφορά το ματς με τους Γερμανούς και το 6-0, το οποίο το είχα δει, οι παίκτες του Λεβ ήταν αρκετά κακοί, επιτρέποντας στους Ισπανούς να κάνουν ότι ήθελαν σε έναν αγώνα που τους βγήκαν σχεδόν τα πάντα και το 6-0 είναι περισσότερο πλασματικό. Όπως και να έχει αυτό ανήκει στο παρελθόν και σημασία έχει το παρόν και το μέλλον και παραμένει σημαντικό ότι μπορέσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες και το ζητούμενο πλέον είναι να έχουμε ένα καλό σερί και να διεκδικήσουμε ότι θα είναι καλύτερο για τη χώρα μας».

Αν θέλετε να μας κάνετε και ένα σχόλιο για την τεράστια προσωπικότητα που λέγεται Σέρχιο Ράμος;

«Ο Σέρχιο Ράμος είναι παίκτης που κάθε ομάδα και κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει. Έχει τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη. Προερχόταν από έναν σημαντικό τραυματισμό και γνωρίζει και ο ίδιος ότι ακόμη δεν είναι στο 100%. Είναι ένας ζωντανός μύθος και εάν συνεχίσει να είναι υγιής, όπως φαίνεται θα μπορέσει να καταρρίψει πολλά ρεκόρ. Είναι απίστευτος είναι ένα... τέρας!».

Ποιον θα λέγατε ότι ξεχωρίζετε από τους παίκτες της εθνικής μας στο μεσοεπιθετικό κομμάτι;

«Ο Tάσος Μπακασέτας στο χθεσινό παιχνίδι θα λέγαμε ότι 'θυσιάστηκε' για την ομάδα, καθώς έπαιξε σε μια θέση η οποία δεν είναι η φυσική του και παρόλα αυτά έδειξε πως ήταν διατεθειμένος να βάλει το 'εμείς' πάνω από το 'εγώ'. Με την απόδοση του και όλη την παρουσία του στο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε ότι μπορεί να παροσφέρει όπου του το ζητήσει ο προπονητής του, κάτι που έκανε και χρίστηκε και σκόρερ βοηθώντας πολύ την ομάδα για το τελικό αποτέλεσμα».

Πείτε μας λίγα λόγια και για τον Γιακουμάκη που παίζει σε ένα πρωτάθλημα που είχατε διακριθεί.

«Για τον Γιακουμάκη τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους! Έχει μια καταπληκτική χρονιά και μακάρι να συνεχίσει και να τελειώσει έτσι τη φετινή σεζόν, να είναι υγιής και να μπορέσει να προσφέρει σε μια θέση που η Εθνική μας τα τελευταία χρόνια έχει ζοριστεί αρκετά. Κάτι που φαίνεται ότι, με Γιακουμάκη και Παυλίδη, αυτό αλλάζει, μιας και πρόκειται για δύο παιδιά που έχουν αρχίσει να εξελίσσονται και να βελτιώνουν το παιχνίδι τους. Ρόλο σε αυτό έχει παίξει και το ολλανδικό πρωτάθλημα το οποίο τους έχει βοηθήσει τόσο στο τακτικό κομμάτι όσο και στο πως να αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο και εάν συνεχίσουν έτσι μόνο θετικά θα είναι τα πράγματα. Είναι δύο ποδοσφαιριστές με πολύ καλά στοιχεία και μπορούν άμεσα να δώσουν πράγματα στην θέση του φορ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπαιξε με Εθνική και τώρα... πάει για μεταγραφή που θα προκαλέσει πάταγο - Δικαίωση Φαν’τ Σχιπ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags