Facebook Pixel Ολυμπιακός: Σκάει... χρυσή πώληση στον Ολυμπιακό - Δεν θέλει με τίποτα ο Μαρτίνς - Φεύγει 11αδατος, ποιος έρχεται!
| 2021-04-03 10:00:00

Σκάει "χρυσή" πώληση στον Ολυμπιακό - Δεν θέλει με τίποτα ο Μαρτίνς - Φεύγει 11αδατος, ποιος έρχεται

του Παναγιώτη Νικολάου
Σκάει "χρυσή" πώληση στον Ολυμπιακό - Δεν θέλει με τίποτα ο Μαρτίνς - Φεύγει 11αδατος, ποιος έρχεται

Μεταγραφική καραμπόλα και... χορός εκατομμυρίων στο Λιμάνι. Ποιος κορυφαίος άσος των Πειραιωτών ετοιμάζει βαλίτσες, για ποια ομάδα και ποιο είναι το πρώτο όνομα που κυκλοφόρησε για αντικαταστάτης του. Ο κόουτς πάντως δεν θέλει... ούτε να το ακούει.

Ολυμπιακός: Η συζήτηση για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού φαίνεται πως δεν... σταματά ποτέ. Οι Ερυθρόλευκοι άλλωστε διαθέτουν μεγάλη ποιότητα στη θέση αυτή, με την προσθήκη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου να "κουμπώνει" δίπλα στους Ρούμπεν Σεμέδο και Ουσεϊνού Μπα, δύο παίκτες με μεγάλη δημοφιλία στην ευρωπαϊκή αγορά. Κάτι απόλυτα διαπιστωμένο, αφού τα ονόματα τους "παίζουν" συνεχώς στα ρεπορτάζ μεγάλων ομάδων.

Φυσικά, το πιο "καυτό" όνομα της αμυντικής γραμμής είναι αυτό του Ρούμπεν Σεμέδο. Ενός στόπερ που είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική Πορτογαλίας, βρίσκεται μόλις στα 26 του χρόνια και σε μια εποχή που οι τιμές των καλών κεντρικών αμυντικών έχουν ξεφύγει, θεωρείται "λαβράκι" για κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Το "φλερτ" του Σεμέδο με τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας και τη Λίβερπουλ δεν ευοδώθηκε πέρυσι, όμως κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα συμβεί το προσεχές καλοκαίρι. Άλλωστε, η παρουσία του Παπασταθόπουλου εγγυάται την ύπαρξη ενός στόπερ με ηγετικά χαρακτηριστικά στην ομάδα ακόμα κι αν πωληθεί ο Σεμέδο, κάτι που δεν ίσχυε πέρυσι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα προτιμούσε να μην πειράξει την τριάδα των Σεμέδο, Παπασταθόπουλου και Μπα, ενώ ερωτηματικό παραμένει το αν θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στο πιο ιδανικό σενάριο, η έξτρα προσθήκη για τη νέα σεζόν θα είναι ο -δανεικός στην Παρτιζάν- Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, ενώ ο Ολυμπιακός θα πουλήσει τον έτερο δανεικό, Παπ Αμπού Σισέ, αφού η Σεντ Ετιέν δύσκολα θα καλύψει τη ρήτρα αγοράς του. Είναι όμως εφικτό κάτι τέτοιο;

Με δεδομένο ότι φαντάζει δύσκολο να καλυφθούν οι απαιτήσεις των Πειραιωτών για τον Σισέ (πάνω από 10.000.000 ευρώ, ενώ η Σεντ Ετιέν δεν θα καλύψει τη ρήτρα αγοράς του, ύψους 13 εκατομμυρίων) και ότι ο Ολυμπιακός προχωρά σε τουλάχιστον μια ηχηρή πώληση κάθε καλοκαίρι, το ενδεχόμενο να πωληθεί ένας εκ των Σεμέδο ή Μπα κερδίζει πόντους.

Μεταξύ των δύο, είναι δεδομένο πως για τον Πορτογάλο υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κάτι που με τη σειρά του ανεβάζει κατά πολύ την τιμή του παίκτη και τα έσοδα από μια πιθανή πώληση. Σημαντικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι για τον Σεμέδο έχουν ενδιαφερθεί κατά καιρούς σπουδαίοι σύλλογοι, που δεν θα άφηναν αδιάφορο κανέναν παίκτη σε περίπτωση που προέκυπτε επίσημη πρόταση.

Έχουμε καιρό να δούμε τον 26χρονο στόπερ στα ρεπορτάζ της Λίβερπουλ, δεν ισχύει όμως το ίδιο με την Πόρτο, για την οποία οι Πορτογάλοι γράφουν πως έχει το προβάδισμα για τον Σεμέδο. Ωστόσο, στη μεταγραφική "κούρσα" βρίσκεται και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία μάλιστα διαθέτει τους απαραίτητους... άσους στο μανίκι της για να δελεάσει τον παίκτη.

Ο Σεμέδο είναι "παιδί" της ομάδας της Λισαβόνας, από την οποία έφυγε με άδοξο τρόπο και δεν αποκλείεται να ψάξει μια δεύτερη ευκαιρία για να δώσει τις απαντήσεις του. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Σπόρτινγκ είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2002. Αν το καταφέρει, θα έχει αυτομάτως εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους του Champions League και γεμάτο πορτοφόλι για να "χτυπήσει" ακριβούς μεταγραφικούς στόχους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φέρ’ τον στον Ολυμπιακό να πέσουν τα τσιμέντα" - Πώς ξέφυγε απο ΠΑΟΚ - "Ζαλίζουν" τα εκατομμύρια!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags