Facebook Pixel Κορωνοϊός: Επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα - Ποια είναι η κατάσταση σε κάθε χώρα;
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-06 20:35:00

Επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα - Ποια είναι η κατάσταση σε κάθε χώρα;

Του Μιχάλη Σοφιανού
Επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα - Ποια είναι η κατάσταση σε κάθε χώρα;

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει και... χτυπάει όχι μόνο την χώρα μας αλλά όλες κυρίως στην Ευρώπη, με τα κράτη το ένα μετά το άλλο να αυξάνει τα επίπεδα του lockdown. Από την άλλη, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, κανένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν έχει σταματήσει τους αγώνες, ενώ σε όλα υπάρχει σχέδιο για την επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες ξανά

Κορωνοϊός: Το Πάσχα των Καθολικών είναι πλέον παρελθόν, με την ημερομηνία αυτή να σηματοδοτεί την αρχή του... τέλους στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στα περισσότερα από αυτά κανένας φίλαθλος δεν μπόρεσε να δει ούτε μια από τις αναμετρήσεις που έγιναν, ενώ υπήρξαν και κάποιες που ένας μικρός αριθμός κατάφερε να είναι στις εξέδρες των γηπέδων.

Η συνέχεια του εμβολιασμού σε όλη την Ευρώπη έχει φέρει την ελπίδα ότι η σημερινή κατάσταση θα αποτελεί παρελθόν σε λίγο καιρό, αν και το τρίτο κύμα της πανδημίας χτυπάει μια μια τις χώρες όλο και πιο έντονα. Τι έχουν όμως σχεδιάσει οι κυβερνήσεις των κρατών για την επιστροφή του κόσμο στις εξέδρες;
 
Ισπανία:
Ο τελικός ανάμεσα σε Σοσιεδάδ και Μπιλμπάο, για το περσινό Copa Del Rey, έγινε με κλειστές τις πόρτες για το κοινό και είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο και σε αυτόν του 2021 ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ατελτίκ που γίνεται σε λίγες μέρες. Παράλληλα κανένας φίλαθλος δεν έχει δει από κοντά αγώνα του πρωταθλήματος, όμως ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, θέλει να το αλλάξει:
"Ελπίζουμε την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου να αρχίσουμε να έχουμε ένα ποσοστό οπαδών στα γήπεδα", τόνισε στις 17 Μαρτίου και συνέχισε λέγοντας "Ελπίζουμε ότι μετά το Πάσχα θα μπορέσουμε να ορίσουμε και μια ακριβή ημερομηνία".
 
Αγγλία:
Η Βρετανία είναι αυτή που έχει κάνει την μεγαλύτερη πρόοδο από τις χώρες τις Ευρώπης όσο αναφορά τον εμβολιασμό, μιας και πάνω από 31 εκατομμύρια έχουν ήδη εμβολιαστεί με πολλούς από τους περιορισμούς να έχουν αρχίσει να σταματάνε. Η αγγλική Ομοσπονδία σχεδιάζει ήδη κάποιες πρώτες πιλοτικές παρουσίες κόσμου στα γήπεδα, με τον ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στη Λέστερ και την Σαουθάμπτον. Έτσι στις 18 Απριλίου στο Γουέμπλεϊ θα υπάρχουν 8000 άτομα στις κερκίδες, ενώ στις 25 Απριλίου ισάριθμος κόσμος θα δει τον τελικό του Carabao Cup μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ. Παράλληλα στις 15 Μαΐου 21000 φίλοι του ποδοσφαίρου θα δουν τον τελικό του FA Cup, με την προϋπόθεση ή να έχουν εμβολιαστεί ή να έχουν νοσήσει από κορωνοϊό πράγμα που τους δίνει ανοσία. Από τις 17 Μαΐου οι ομάδες θα μπορούν να έχουν στο γήπεδο τους μισούς από όσους χωράει, ενώ από τις 23 Ιουνίου αναμένεται να μην ισχύουν περιορισμοί με σκοπό στο Euro του 2020 και ιδιαιτέρα στο Γουέμπλεϊ να μπορούν να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι γίνεται.
 
Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία:
Σε αυτά τα πρωταθλήματα αναμένεται να μην υπάρχει κόσμος μέχρι το τέλος της σεζόν, με την Bundesliga να είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ολοκληρωθεί σε άδεια γήπεδα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Κρίστιαν Σείφερ έιπε πως "Ή σταματάει το πρωτάθλημα ή θα συνεχιστεί σε άδεια γήπεδα. Ωστόσο παίζουμε ακόμα έτσι μιας και δεν υπάρχει άλλη επιλογη και μάλλον θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς με τον ίδιο τρόπο."
 
Σε Ιταλία και Γαλλία συνεχίζουν να υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, όμως τα πάντα είναι στον... αέρα και η παρουσία του κόσμου θα εξαρτηθεί από την επίδραση που θα συνεχίσει να έχει ο κορωνοϊός τις πρώτες εβδομάδες μετά το Πάσχα.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags