Facebook Pixel Ολυμπιακός: Σκάει… μεγάλη αποχώρηση από Ολυμπιακό - Θέλει Γκάρι Ροντρίγκες - Οι πρώτες αλλαγές στο ρόστερ
| 2021-04-12 17:10:00

Σκάει… μεγάλη αποχώρηση από Ολυμπιακό - Θέλει Γκάρι Ροντρίγκες - Οι πρώτες αλλαγές στο ρόστερ

του Παναγιώτη Νικολάου
Σκάει… μεγάλη αποχώρηση από Ολυμπιακό - Θέλει Γκάρι Ροντρίγκες - Οι πρώτες αλλαγές στο ρόστερ

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν; Οι αποφάσεις του Πέδρο Μαρτίνς και η μεγάλη μεταγραφή που θα κυνηγήσουν στο Λιμάνι. Ποια πώληση βασικού παίκτη μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στον σχεδιασμό της ομάδας; To sportdog αναλύει την κατάσταση στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός έκανε φιέστα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος. Το ερώτημα για την επόμενη μέρα είναι τί μέλλει γενέσθαι με το ρόστερ του Ολυμπιακού;

Ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα, ο Ολυμπιακός πίσω από τον Σα έχει Κρίστινσον και Τζολάκη. Ο Πορτογάλος φέτος έκανε μία κοιλιά, ο Μαρτίνς τον στήριξε και επανήλθε δριμύτερος! Εξαιτίας αυτού του ντερφορμαρίσματος όμως ίσως ο Πορτογάλος θα έπρεπε τη νέα χρονιά να δώσει περισσότερα παιχνίδια στον Τζολάκη, τον οποίο άλλωστε έχει σε μεγάλη εκτίμηση.

Παίκτης σαν τον Σεμέδο

Στην άμυνα ο Ολυμπιακός θα κληθεί να ενισχυθεί εφόσον πωληθεί ο Σεμέδο, ο οποίος είναι ο αναμορφωτής της ερυθρόλευκης άμυνας. Υπενθυμίζεται, ότι ο Παπασταθόπουλος αποκτήθηκε τον Γενάρη, προκειμένου να αναπληρώσει το κενό του δανεισμού του Σισέ στην Σεντ Ετιέν και έπεσε πάνω στην κέντα με τον τραυματισμό του Σεμέδο (ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου αριστερού γόνατος). Έτσι η παρουσία του Σωκράτη στο αρχικό σχήμα κατέστη αναγκαία ιδιαίτερα για ματς με την Άρσεναλ.

Οπότε αν φύγει ο Σεμέδο θα πρέπει να αποκτηθεί δεδομένα ένας ποδοσφαιριστής παρόμοιος. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κτίσει μεγάλα πράγματα φτιάχνοντας μια άμυνα με θεμέλιο λίθο τον Πορτογάλο και εννοείται τον Σισέ. Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί αν υπάρξει πώληση.

Από εκεί και πέρα, μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου έκανε άνω κάτω την κιτρινόμαυρη άμυνα, φούντωσαν οι φήμες περί ανανέωσης του Χοσέ Χολέμπας. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να κάνουν πρόταση στον 37χρονο που επέστρεψε στο λιμάνι ως εναλλακτική λύση για αντί-Τσιμίκας και η επιθυμία του είναι να κλείσει την καριέρα του στα Ερυθρόλευκα. Σημειωτέον, ότι ο γερμανοτραφής αμυντικός έχει προσφέρει σημαντικές λύσεις στον Πέδρο Μαρτίνς και ως κέντρικός αμυντικός στην τριάδα του 3-4-3.

Στο δεξί άκρο της άμυνας το πείραμα του Μαρτίνς με τον Ανδρούτσο φαίνεται πως πέτυχε. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έδειξε καλά στοιχεία σε αυτόν τον ρόλο. Άρεσε και κέρδισε μπόνους. Δεδομένα του αξίζει η ευκαιρία, ο Ολυμπιακός όμως πρέπει να ενισχυθεί για να έχει επιλογές.

Στο κέντρο στυλοβάτης του Ολυμπιακού τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν ο Γκιλιέρμε. Τον ρόλο αυτό ανέλαβε επάξια ο Μαντί Καμαρά. Αν δεν πωληθεί ο τελευταίος (υπενθυμίζεται, ότι ανανέωσε μέχρι το 2024), τότε η μεσαία γραμμή είναι πλήρης με Μπουχαλάκης δίπλα του.

Μένει ο Μπρούμα;

Αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Ντάνιελ Ποντένσε. Στις αρχές Μαρτίου ρεπορτάζ υποστήριζαν, ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα εισηγηθεί την παραμονή του, μιας και οι εμφανίσεις του ήταν τέτοιες που δεν χωρούσαν αμφιβολία για την ποιότητά του. Ο Μπρούμα είχε ανέβει αγωνιστικά και αποτελούσε ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Πορτογάλου. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κινηθεί για περαιτέρω ενίσχυση στις πτέρυγες, προκειμένου να έχει εναλλακτικές.

Εξάλλου από τον Σεπτέμβριο του 2020, μια εποχή που ο Ολυμπιακός βολιδοσκόπησε τον τότε παίκτης της Σαουθάμπτον και νυν της Ανζέρ, Σοφιάν Μπουφάλ, υπήρχαν αναφορές, ότι θα πάει για… βαρβάτο εξτρέμ. Από τις παλαιότερες μεταγραφικές αναζητήσεις μπορούμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα, ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας ψάχνουν έναν εξτρέμ με τα χαρακτηριστικά του, Γκάρι Ροντρίγκες, ταχύτατος, μπουκαδόρος και να έχει το γκολ. Ο τελευταίος βρέθηκε μιαν ανάσα από την ομάδα του Πειραιά, είχε μιλήσει με τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά δεν υπέγραψε τελικά στους "ερυθρόλευκους", εξαιτίας του συμβολαίου του με την Ιτιχάντ. Έτσι οι Πειραιώτες απέκτησαν τον Μπρούμα.

Δεν φοβάται τίποτα με Ελ Αραμπί - Χασάν

Η επίθεση είναι η πιο πλήρης γραμμή του Ολυμπιακού. Με Ελ Αραμπί, Χασάν και τον Κάιπερς τρίτη επιλογή η αιχμή του δόρατος της ομάδας του Πειραιά αποτελεί το φόβητρο κάθε άμυνας. Μπορεί ο Μαροκινός να είναι σε προχωρημένη ηλικία, τα 24 γκολ όμως σε Ελλάδα και Ευρώπη καταρρίπτουν όποιες ενστάσεις υπάρχουν. Άλλωστε με την ανανέωση του συμβολαίου και του Βαλμπουενά, ο Ολυμπιακός έδειξε πως θέλει να έχει εμπειρία στο ρόστερ του. Ο δε Αιγύπτιος αποτελεί παράδειγμα ισχυρής θέλησης! Ο κορωνοϊός τον πήγε πολύ πίσω, αλλά επέστρεψε με ψυχή λιονταριού, πετυχαίνοντας καθοριστικότατα γκολ και συνάμα πανέμορφα, όπως το τέρμα της ισοφάρισης με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα για το Κύπελλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιο Κύπελλο; Αυτός είναι ο στόχος του Ολυμπιακού - Εγγύηση ο Μαρινάκης - Κατάντια για τον ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags