Facebook Pixel ΕΠΟ: Αποκάλυψη: Επιτροπή... φάντασμα στην ΕΠΟ - "Χάθηκαν" καταγγελίες - "Χοντρό" παρασκήνιο για εκλογές!
| 2021-04-15 22:02:00

Αποκάλυψη: Επιτροπή... φάντασμα στην ΕΠΟ - "Χάθηκαν" καταγγελίες - "Χοντρό" παρασκήνιο για εκλογές!

Του Ηλία Λιβάνιου
Αποκάλυψη: Επιτροπή... φάντασμα στην ΕΠΟ - "Χάθηκαν" καταγγελίες - "Χοντρό" παρασκήνιο για εκλογές!

Τί παράξενο συμβαίνει στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας, για το οποίο... κανείς δεν γνωρίζει το λόγο; Πώς εμπλέκεται στην υπόθεση ο Ηρακλής, ο Λεβαδειακός, το σκάνδαλο "Κοριόπολις" και οι εκλογές στις ΕΠΣ!

ΕΠΟ: Τα προηγούμενα χρόνια για «Επιτροπή Δεοντολογίας» ακούγαμε και Επιτροπή Δεοντολογίας δεν βλέπαμε. Ηταν μία Επιτροπή φάντασμα της ΕΠΟ, η οποία κυριολεκτικά κανείς δεν ήξερε πότε συνεδριάζει και τι αποφάσεις λαμβάνει, εκτός φυσικά από τους εμπλεκόμενους στις υποθέσεις που έφταναν σε αυτήν.

Εδώ και μία διετία η Επιτροπή Δεοντολογίας βρίσκεται στο προσκήνιο για λίγες, αλλά σοβαρές υποθέσεις. Πριν από μέρες τάραξε τα νερά με τις ποινές που πρότεινε ο ερευνητής – δικαστής Ανδρέας Αθανασίου για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο των εκλογών στις ΕΠΣ. Η υπόθεση έχει δρόμο ακόμα και θα μας απασχολήσει τουλάχιστον για έναν μήνα.

Στα συρτάρια της Επιτροπής Δεοντολογίας έχουν μπει πολλές καταγγελίες και κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο. Ούτε και οι δικηγόροι που τις υπέβαλαν. Ενας απ’ αυτούς, ο Γιώργος Παναγόπουλος, έκανε καταγγελία κατά της Επιτροπής Δεοντολογίας (!) στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αρμόδιο επί Θεμάτων Αθλητισμού κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη(!), επειδή δεν έχει ενημέρωση τι απέγιναν οι αναφορές του. Με το εξώδικο ζητάει να εξεταστούν όλες οι καταγγελίες από την Επιτροπή Δεοντολογίας με βάσει τον χρόνο που κατατέθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως μια από τις περιπτώσεις που έχει... καθυστερήσει αφορά καταγγελία που έχει γίνει 3 χρόνια πριν εκ μέρους του Ηρακλή κατά των Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακού σχετικά με το σκάνδαλο "Κοριόπολις"!



Αναλυτικά το εξώδικο:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Του Γεωργίου Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, Αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ, ως πληρεξούσιου Δικηγόρου φυσικών και νομικών προσώπων

               Κ Α Τ Α

Της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ :

1.Την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ,

2.Τον Αντεισαγγελεα του Αρείου Πάγου, αρμόδιο επί Θεμάτων Αθλητισμού κ. Χαράλαμπο ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ.

Με την ιδιότητα του πληρεξούσιου Δικηγόρου των σωματείων "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ", "ΑΙΟΛΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ", της ποδοσφαιρίστριας Μάντλεν ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, του πρώην προέδρου της ΕΠΣΑΝΑ Γεωργίου ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΥ κι αρκετών άλλων , υπέβαλα στην Επιτροπή Δεοντολογίας τις από 5.11.2019,9.10.2019,12.6.2019 και 2.10.2017 αιτήσεις - καταγγελίες μου αντίστοιχα , όλες μάλιστα με κατεπείγοντα χαρακτήρα.

Σημειωτέον ότι η καταγγελία του ΠΣΑΤ υπεβλήθη για λογαριασμό μελών του, αθλητικών συντακτών της Λάρισας κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛΑΡΙΣΑ κ. Αλεξίου ΚΟΥΓΙΑ!

Κατά του ιδίου προσώπου στρέφονται και οι από 8.8.2017 προσωπικές καταγγελίες μου, οι οποίες όπως και οι προαναφερθείσες υποθέσεις μου, παρά τις συνεχείς οχλήσεις και διαμαρτυρίες εμού και των εντολέων μου, όχι μόνο δεν συζητήθηκαν αλλά ούτε καν ερευνήθηκαν, καθώς δεν έλαβα ποτέ κάποια κλήση ή απόφαση.

Από φήμες έμαθα ότι εκδόθηκε κάποια απόφαση για την υπόθεση ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, χωρίς όμως κάποια επίσημη ενημέρωση, ούτε του πατέρα της που επίμονα απαιτούσε από την Ε. Δ.

Όσον αφορά για τις καταγγελίες ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΥ, ΣΠΑΝΕΑ κατά ΓΙΑΡΕΝΗ, ναι μεν... από σπόντα (λόγω της ασκηθεισης έφεσης) πληροφορηθήκαμε την επιβληθείσα ποινή, πλην όμως ουδέποτε μας κοινοποιήθηκε η απόφαση και τα πρακτικά που μας είναι απαραίτητα για την αστική και ποινική διαδικασία, παρά τις αλλεπάλληλες αιτήσεις μας.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι η Ε. Δ. ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΗΣΕ αποφεύγοντας να ερευνήσει την από την 12.3. 2018 καταγγελία μου για λογαριασμό του εντολέα μου"Γ. Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ" κατά των ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, μετά την πρωτόδικη καταδίκη των διοικούντων τους για το σκάνδαλο ΚΟΡΙΟΠΟΛΙΣ, με αποτέλεσμα να μην υποστούν την βάσανο της πειθαρχικής ποδοσφαιρικής διαδικασίας.

Την ίδια τύχη είχαν και καταγγελίες μου για λογαριασμό της ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ και της ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ!

ΑΚΟΜΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Η κ. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΈΧΕΙ... ΣΥΡΤΑΡΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΓΚΡΙΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΟΒΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΕΟΔ κ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ!

Όλοι οι παροικούντες την "Ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ" είναι πεπεισμένοι ότι η ΕΔ κρύβει πάρα πολλές σοβαρές υποθέσεις ποντάροντας στο καθεστώς ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΚΡΥΨΙΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑΣ που έχει επιβάλλει η Πρόεδρος της υπό την ένοχη ανοχή της Ε. Ε. της ΕΠΟ, κάτω από την μύτη της FIFA, καταπατώντας το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ.

Άλλωστε την ίδια παρωδία της Ποδοσφαιρικής Δικαιοσύνης υπέστη το ποδοσφαιρικό πανελλήνιο και με την υπόθεση του ΟΣΦΠ που η ΕΔ χρειάσθηκε κάποια χρόνια για να καταλήξει αρχικά σε καταδικαστική εισήγηση και τελικά σε πανηγυρική αθώωση πάλι μετά από κάποιους μήνες.

Κι ενώ η ΕΔ έχει αποδείξει κατ' επανάληψη οτι είναι ΒΡΑΔΥΚΙΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ, ξαφνικά έκπληκτος πριν λίγες μέρες πληροφορήθηκα από τον αθλητικό τύπο ότι η... βραδύκαυστη αυτή επιτροπή ακολουθώντας πιστά την άνοστη... νερόβραστη συνταγή της "Επιτροπής των Επιτροπών" (=ΕΕΑ!), απέκτησε τέτοια ποδοσφαιρονομική ταχυδύναμη που μέσα σε δύο - τρεις εβδομάδες από την κατάθεση της καταγγελίας,( προφανώς για την κ. Πρόεδρο, του πιο αξιόπιστου Έλληνα ποδοσφαιροπαράγοντα) , του Αλεξίου ΚΟΥΓΙΑ, προχωράει... ραγδαίως την έρευνα καλώντας κι εξετάζοντας δεκάδες μαρτύρων, χωρίς μάλιστα να προστατεύσει την αξιοπρεπέστατη γραμματέα της κ. ΚΟΝΤΟΥ από το ανηλεές κι επαίσχυντο bullying του.

Κι ασφαλώς θα είμαι ο τελευταίος που θα μεμφθώ την ΕΔ, επειδή θέλει να ερευνήσει την υπόθεση των εκλογών της ΕΠΟ, αντίθετα θα την επικροτήσω αν επιτελέσει τον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε, ερευνώντας ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΙ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ ΌΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!

Μάλιστα για να βοηθήσω το έργο της στην συγκεκριμένη έρευνα, παρότρυνα πελάτη μου να καταθέσει ως μάρτυρας ενώπιόν Σας σχετικά με τις προηγούμενες εκλογές της ΕΠΟ, παρότι έχει παράπονα από την λειτουργία της ΕΔ και στην οποία αυτές τις ημέρες δι'εμου πρόκειται να ασκήσει αυτοτελή καταγγελία κατά νυν Προέδρου ΕΠΣ για σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης σε συνδυασμό με οικονομική κακοδιαχείριση!

Θεωρώ όμως απαράδεκτη την ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ τακτική του "ΣΠΕΥΔΕ ΒΡΑΔΕΩΣ" που εφαρμόζει μέχρι σήμερα, τουλάχιστον στις υποθέσεις μου η Επιτροπή (Υποτιθέμενης) Δεοντολογίας, παραβιάζοντας κατάφωρα την συνταγματική αρχή της Ίσης Μεταχείρισης και το κατοχυρωμένο κι από την ΕΣΔΑ δικαίωμα της Δίκαιης Δίκης!

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την αντιδεοντολογική, αντισυνταγματική, απαράδεκτη άνιση μεταχείριση μου ως Δικηγόρου σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον και ειδικά τον συνάδελφο κ. Αλέξιο ΚΟΥΓΙΑ που έπρεπε πρωτίστως να απασχολήσει την ΕΔ ως καταγγελλόμενος για πλείστες υποθέσεις και κατόπιν ως καταγγέλλων,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ την Πρόεδρο της ΕΔ κ. Λουίζα - Γλυκερία ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ για συστηματική παραβίαση, τόσο του Κώδικα Δεοντολογίας και του Καταστατικού της ΕΠΟ, όσο και του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ,

ΑΠΑΙΤΩ από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ να μου χορηγήσει εγγράφως τις αναγκαίες πληροφορίες για την πορεία των υποθέσεων που έχω χειρισθεί ενώπιον της , είτε για λογαριασμό των προαναφερθέντων εντολέων μου φυσικών και νομικών προσώπων, είτε για προσωπικό λογαριασμό μου,

ΖΗΤΩ να μου επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα παράβολα που εκβιαστικά απαιτήσατε να καταβάλλω, προκειμένου να εκδικασθούν οι καταγγελίες μου.

ΚΑΛΩ,  εντός εύλογου χρόνου,

Α. Την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να διερευνήσει την παρούσα καταγγελία μου σε συνδυασμό με ενδεχόμενες άλλες καταγγελίες ή εκκρεμούσες αιτήσεις,

ΚΙ ΕΦΌΣΟΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΛΗΘΗΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 37 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ, ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ, ΕΙΤΕ ΌΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε. Δ.

Β. Τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αρμόδιο επί Θεμάτων Αθλητισμού κ. Χαράλαμπο ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ, όπως επιληφθεί της καταγγελίας μου, προκειμένου να πράξει τα ΔΕΟΝΤΑ, άλλως,

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου για την αποκατάσταση των εννόμων συμφερόντων εμού και των εντολέων μου». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγριεύει το… παιχνίδι στη Superleague - Αλαφούζος κόντρα σε Μελισσανίδη… λόγω Ολυμπιακού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags