Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Εκτόξευση Πέλκα στην Τουρκία - "Χρυσό" deal με πολλά εκατομμύρια - Δώρο… δύο μεταγραφές σε ΠΑΟΚ!
| 2021-04-16 13:45:00

Εκτόξευση Πέλκα στην Τουρκία - "Χρυσό" deal με πολλά εκατομμύρια - Δώρο… δύο μεταγραφές σε ΠΑΟΚ!

Εκτόξευση Πέλκα στην Τουρκία - "Χρυσό" deal με πολλά εκατομμύρια - Δώρο… δύο μεταγραφές σε ΠΑΟΚ!

Η μεγάλη μεταγραφή, τα τρελά ποσά και το κέρδος του Δικεφάλου. Μπορεί το καλοκαίρι να έφυγε με ένα ποσό που δεν "συγκινεί" από την Τούμπα, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς είναι έτοιμοι τώρα να γεμίσουν τα ταμεία τους. Με τα χρήματα που θα έρθουν από την επόμενη μεταγραφή του, κλείνουν δύο μεγάλα συμβόλαια.

 

ΠΑΟΚ: Το περασμένο καλοκαίρι επέλεξε να δράσει περισσότερο με το... συναίσθημα, παρά την ποδοσφαιρική λογική όσον αφορά την περίπτωση του Δημήτρη Πέλκα. Με το δεδομένο ότι το συμβόλαιο του έληγε το καλοκαίρι του 2022, συνδυαστικά με το ότι ένας εκ των αρχηγών του ήθελε να δοκιμάσει τις τύχες του στο εξωτερικό για δεύτερη φορά, μετά από την πολύ σημαντική εμπειρία που είχε αποκομίσει από την παρουσία του στην Σετουμπάλ, επέλεξε να τον... ξεπουλήσει έναντι μόλις 1.6 εκατ. ευρώ. 

Ποσό αρκετά χαμηλό αν αναλογιστούμε το γεγονός πως η καριέρα του βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ ήταν και είναι και εν ενεργεία διεθνής. Χαρακτηριστικά η αξία του στο transfermarkt στις 5 Οκτωβρίου που μετέβαινε στην γειτονική Τουρκία ήταν στα 2.5 εκατ. ευρώ, ενώ από τις 16 Μαρτίου αυτή έχει εκτοξευτεί στα 6 εκατ. ευρώ. Το ότι είναι μόλις 27 ετών και στην πρώτη του χρονιά σε ένα brand name όπως αυτό της Φενέρ έχει καταφέρει να μετρά φέτος συνολικά 35 συμμετοχές με 8 γκολ και 8 ασίστ (μαζί με τον ΠΑΟΚ) του έχει δώσει τη δυνατότητα να έχει... τετραπλασιάσει την αξία του σε σχέση με τα χρήματα που είχε πουληθεί από τον ΠΑΟΚ.

Πάντως το μόνο που μπορεί να διορθώσει το συγκεκριμένο λάθος είναι το ποσοστό μεταπώλησης αξίας 20% που είχε μπει, την ώρα που γίνεται ντόρος για μπάσιμο ομάδων όπως η Ρούμπιν Καζάν, με τους Ρώσους να είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ακόμη και 10 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. 

Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να λάβει 2 εκατ. ευρώ, κοινώς 400 χιλ. ευρώ περισσότερες από όσες είχε λάβει για να δώσει το... 80% των δικαιωμάτων του Πέλκα. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν πως για να τον πουλήσει η Φενέρ θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν καθαρά 12.500.000 ευρώ, που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα δικαιούται 2.500.000 ευρώ, ενώ οι Τούρκοι θα λάβουν 10.000.000 κέρδος για έναν ποδοσφαιριστή που έχουν στην ομάδα τους για λιγότερο από 9 μήνες. 

Όχι και... άσχημα. Πάντως, πέρα από την Ρούμπιν Καζάν ο Πέλκας έχει πέραση και σε ομάδες της Μπουντεσλίγκα, χωρίς να υπάρχει κάτι χειροπιαστό το δεδομένη χρονική στιγμή.

Από εκεί και πέρα, ο «Πελκίνιο» συνεχίζει απτόητος, καθώς μοίρασε ασίστ στο 3-1 της Φενέρ επί της Γκαζιαντέπ των Μιραλάς και Μιράντα με 3-1, για την 33η αγωνιστική της Super Lig.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Λουτσέσκου στην ΑΕΚ... πρόβλημα για ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό - Πριν τον Μαρινάκη, μίλησε με Μελισσανίδη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags