Facebook Pixel ΑΕΚ: Η τελευταία "μεταγραφή" Χιμένεθ στην ΑΕΚ - Μάνταλος... όνειρο, Λόπες λυτρωτής - Γι’ αυτό βγήκε ο Καρίμ
| 2021-04-18 19:25:00

Η τελευταία "μεταγραφή" Χιμένεθ στην ΑΕΚ - Μάνταλος... όνειρο, Λόπες λυτρωτής - Γιατί βγήκε ο Καρίμ

του Γιώργου Θεοδωράκη
Η τελευταία "μεταγραφή" Χιμένεθ στην ΑΕΚ - Μάνταλος... όνειρο, Λόπες λυτρωτής - Γιατί βγήκε ο Καρίμ

Ο παίκτης που ήρθε από το... πουθενά και κέρδισε θέση στην 11αδα της Ένωσης. Ποιοι ξεχώρισαν κόντρα στη νίκη επί του Αστέρα και γιατί έγινε αλλαγή ο Ανσαριφάρντ. Θετική και η επιστροφή του Τσιγκρίνσκι στο αρχικό σχήμα της Ένωσης.

ΑΕΚ: Το Sportdog αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ, στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική των πλέι-οφ, που βρήκε την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ νικήτρια με σκορ 3-1!

Αθανασιάδης: Είχε καλές εξόδους και έτσι ακριβώς σταμάτησε τις περισσότερες σέντρες των ποδοσφαιριστών του Αστέρα. Το τελείωμα του Ριέρα για το 1-1 είναι φανταστικό και δεν φέρει ευθύνη. 

Λόπες: Έκανε πολλά ανεβάσματα από τ' αριστερά και αρκετές φορές έγινε απειλητικός. Στο πρώτο μέρος είχε κιόλας ένα δυνατό σουτ με το δεξί, το οποίο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος. Στη φάση του 1-1 για τον Αστέρα το ρήγμα δημιουργείται από την πλευρά του. Στο 85' όμως ήρθε η εξιλέωση, καθώς με δικό του γκολ χάρισε μια μεγάλη νίκη στην Ένωση.

Σβάρνας: Σταθερός ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ. Εξ' αιτίας του ότι ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε έντονες επιθετικές τάσεις, του δινόταν συχνά η δυνατότητα να κουβαλήσει την μπάλα προς την επίθεση. 

Τσιγκρίνσκι: Επανήλθε μετά από καιρό στο βασικό σχήμα της Ένωσης και ήταν θετικός. Η εμπειρία του, άλλωστε, τον βοηθά να διαχειρίζεται τις αντοχές και τις δυνάμεις του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Βασιλαντωνόπουλος: Δεύτερο σερί ματς βασικός, παραπάνω από αξιοπρεπής εμφάνιση. Κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ όταν βρήκε χώρο πήρε πρωτοβουλίες και προωθήθηκε. Ο Βασιλαντωνόπουλος εξελίσσεται σε μια εσωτερική μεταγραφή για την ΑΕΚ σε αυτά τα πλέι-οφ.

Γαλανόπουλος: Φουριόζος έχει επιστρέψει ο χαφ της ΑΕΚ. Γκολ και MVP στο Χαριλάου, γκολ και τώρα με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Πολύ καλό ματς με πίεση ψηλά και σωστές μεταβιβάσεις από τον Γαλανόπουλο, που αποδεικνύει πόσο έλειψε φέτος από την Ένωση. Μοναδικό ψεγάδι το γεγονός ότι στη φάση του 1-1 τον νικάει ο σκόρερ, Ριέρα.

Κρίστιτσιτς: Το καλό ματς που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Άρη μοιάζει να του έχει δώσει μια ώθηση. Βοήθησε στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας, ευνομούμενος ιδιαίτερα από τη συνύπαρξή του με τους Γαλανόπουλο και Μάνταλο.

Μάνταλος: Αγωνίστηκε στον άξονα πλάι σε Γαλανόπουλο και Κρίστιτσιτς, δημιουργώντας ρήγματα από μια θέση πιο πίσω απ' ότι τον έχουμε συνηθίσει. Ο αρχηγός της Ένωσης είναι εκείνος που με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, βγάζει την ασίστ στον Γαλανόπουλο για το 1-0. Την ίδια στιγμή, έχει την ασίστ και στο νικητήριο γκολ του Λοπες!

Ολιβέιρα: Ορεξάτος ο Πορτογάλος επιθετικός. Παρότι κάποιες φορές κρατούσε παραπάνω την μπάλα, συνιστούσε μια σταθερή πηγή κινδύνων για την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. Αυτός ήταν και ο λόγος που αντικαταστάθηκε πρώτος ο Ανσαριφάρντ και όχι ο ίδιος.

Γκαρσία: Ανεβαίνει σιγά-σιγά ξανά ο Λιβάι, παραμένοντας όμως μακριά από τα επίπεδα απόδοσης που πραγματικά μπορεί να πιάσει. Στο πρώτο 45λεπτο είχε την ευκαιρία να κρεμάσει τον (εκτός εστίας) Παπαδόπουλο, καθυστέρωντας πάντως χαρακτηριστικά και χάνοντας τελικά την ευκαιρία.

Ανσαριφάρντ: Είχε την πρώτη τελική της ΑΕΚ στο 6', με γυριστή κεφαλιά που έπιασε έπειτα από ωραία σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου. Ήταν κινητικός, ωστόσο φάσεις καθαρές για γκολ δεν του προέκυψαν.

Αλμπάνης: Μπήκε στο χορτάρι για να περάσει ο Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης και να αποκτήσει η Ένωση (μέσω του ιδίου) εξτρά απειλή από τα άκρα. Στο 93' πέτυχε και γκολ, σφραγίζοντας έτσι την επικράτηση της ΑΕΚ.

Σιμάνσκι: Βοήθησε κατά κύριο λόγο στην κυκλοφορία της μπάλας. Προσπάθησε να βρει σε κάποιες φάσεις κάθετα τον Ολιβέιρα, αλλά δίχως εν τέλει επιτυχία. 

Κοσίδης: Στις καθυστερήσεις ο Λιβάι Γκαρσία τον βγάζει μόνο του σε τετ α τετ απέναντι στον Παπαδόπουλο, όμως ο μικρός δεν κάνει καλό κοντρόλ και δεν προλαβαίνει καν να εκτελέσει. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags