Facebook Pixel European Super League: "Αηδίασα με Λίβερπουλ, ντρέπομαι για Γιουνάιτεντ - Προδοσία" - Τριγμοί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!
| 2021-04-19 10:35:00

"Αηδίασα με Λίβερπουλ, ντρέπομαι για Γιουνάιτεντ - Θάνατος της Άρσεναλ - Αφαιρέσεις τίτλων!" (vid)

Sportdog Team
"Αηδίασα με Λίβερπουλ, ντρέπομαι για Γιουνάιτεντ - Θάνατος της Άρσεναλ - Αφαιρέσεις τίτλων!" (vid)

Τεράστιες οι αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για την δημιουργία της European Super League. Παίρνουν θέση απέναντι στην κλειστή λίγκα τόσο οι οπαδοί των ομάδων-ιδρυτικών μελών της διοργάνωσης, όσο και ο Γκάρι Νέβιλ που δήλωσε αηδιασμένος.

European Super League: Αηδιασμένος από τη νέα κλειστή ευρωπαϊκή Super League δήλωσε ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ, λέγοντας ότι ντρέπεται για την απόφαση των "Κόκκινων Διαβόλων" και τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με ομάδες όπως η Λίβερπουλ.

Μιλώντας στο Sky Sports, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαι αηδιασμένος, περισσότερο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ υποτίθεται πως είναι η ομάδα του κόσμου, που τραγουδά ‘You’ll never walk alone’. Η Γιουνάιτεντ δημιουργήθηκε από φτωχούς εργάτες και τώρα αποσχίζονται για να μείνουν εκτός ανταγωνισμού σε μια λίγκα από την οποία δεν μπορούν να υποβιβαστούν. Είναι η απόλυτη ντροπή! Πρέπει να αντισταθούμε όλοι! Είναι απόλυτη απληστία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι απατεώνες. Οι ιδιοκτήτες των κλαμπ αυτών δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και την ιστορία πάνω από 100 ετών που έχει σε αυτή τη χώρα, με φιλάθλους που έχουν ζήσει και αγαπήσει αυτές τις ομάδες. Αυτοί θέλουν προστασία! Εγώ έχω βγάλει λεφτά από το ποδόσφαιρο, έχω επενδύσει στο ποδόσφαιρο και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα χρήματα στο ποδόσφαιρο. Αλλά οι αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και το ήθος του παιχνιδιού είναι διαφορετικά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ και η Άρσεναλ δεν είναι καν στο Champions League και δεν έχουν δικαίωμα να είναι! Είναι αστείο! Ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτό!

Το κίνητρό τους είναι η απληστία. Η δική μου αντίδραση; Αφαιρέστε τους βαθμούς, ρίξτε τους στον πάτο της βαθμολογίας και στερήστε τους τα λεφτά! Πρέπει να πατήσουμε το πόδι κάτω! Είναι εγκληματική πράξη αυτό που κάνουν απέναντι στους φιλάθλους σε αυτή τη χώρα. Είναι το μεγαλύτερο σπορ στον κόσμο και είναι έγκλημα σε βάρος των φιλάθλων. Τιμωρήστε τους! Οι ιδιοκτήτες αυτών των κλαμπ κρύβονται, δεν έχουμε ακούσει καλά-καλά τη φωνή τους και μπορεί σε λίγες εβδομάδες να πουν ότι απλά τα συζητούσαμε. Ο κόσμος βρίσκεται εν μέσω πανδημίας, όλοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ομάδες φυτοζωούν και απέχουν από τη δράση, κι αυτοί κάνουν τηλεδιασκέψεις θέλοντας με απληστία όλο και περισσότερα χρήματα.

Οι ομάδες, είμαι σίγουρος, θα τα μαζέψουν, θα κάνουν πίσω, βλέποντας τις αντιδράσεις. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς! Η Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ εδώ και κάποια χρόνια λειτουργούν σαν μικρές ομάδες. Το να είσαι μεγάλη ομάδα δεν είναι μόνο να έχεις μεγάλη απήχηση, αλλά και να λειτουργείς σωστά την κατάλληλη στιγμή. Η Μπάγερν πάντα ήταν μια ομάδα σοβαρή και τώρα ενεργεί σωστά. Ήλπιζα πως η Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ θα έκαναν το ίδιο, βάσει της ιστορία τους, αλλά δυστυχώς… όχι. Το τάιμινγκ γι’ αυτή την απόφαση είναι το χειρότερο. Πού ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν έχουν καμία πίστη και αφοσίωση απέναντι στη χώρα και τα πρωταθλήματά μας. Αρκετά πια! Δεν υπάρχει φίλαθλος σε αυτή τη χώρα που θα μείνει άπραγος σε αυτές τις ανακοινώσεις. Απαξιώνουν τις ίδιες τις ομάδες τους. Είναι ντροπή και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πράξη! Αφήστε τους να αποσχιστούν, αλλά τιμωρήστε τους. Τεράστια πρόστιμα, αφαιρέσεις βαθμών, αφαιρέσεις τίτλων! Ας τα δώσουν στην Μπέρνλι και τη Φούλαμ!».

Στα "κάγκελα" και οι οπαδοί για την European Super League: "Θάνατος της Άρσεναλ" - "Υπέρτατη προδοσία" - "Δεν ανήκει στους ιδιοκτήτες το ποδόσφαιρο"!

​Αντίθετοι στην δημιουργία της κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας είναι και οι οπαδοί των αγγλικών ομάδων, που μέσα από τις ανακοινώσεις τους προαναγγέλουν μαζικές αντιδράσεις!

Οι οργανωμένοι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέφρασαν επίσημα την οργή τους: «Οι ανακοινώσεις αυτές είναι απαράδεκτες και σοκάρουν τους φιλάθλους της Γιουνάιτεντ, όπως και των άλλων ομάδων. Μια κλειστή λίγκα επίλεκτων και πλούσιων κλαμπ είναι κόντρα σε όσα το ποδόσφαιρο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρεσβεύουν. Η προώθηση αυτών των προτάσεων χωρίς να ζητηθεί η άποψη των φιλάθλων και εν μέσω πανδημίας, όταν ο κόσμος θα έπρεπε να είναι ενωμένος και όχι να φέρεται εγωιστικά, επιβαρύνει κι άλλο τη θέση. Η απόσχιση από την UEFA θα αποτελεί προδοσία απέναντι σε όσα αντιπροσωπεύει ο σύλλογός μας. Καλούμε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση να την αποσύρουν».

Ανάλογη η θέση και των συμπολιτών της Σίτι. «Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη. Ως φίλαθλοι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε αποσχιστική κίνηση για τη δημιουργία μιας διοργάνωσης που δεν έχει αθλητικές αξίες και έχει κίνητρο μόνο την απληστία, ενώ έχει δημιουργηθεί χωρίς να ληφθούν υπόψη οι γνώμες των φιλάθλων αγνοώντας τις παραδόσεις του αθλήματος. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε κόντρα σε αυτή την πρόταση και να συνεργαστούμε με άλλα γκρουπ φιλάθλων για να ακουστεί η φωνή μας. Κάποιοι ιδιοκτήτες, άσχετα με το από πού προέρχονται, πιστεύουν πως το ποδόσφαιρο τους ανήκει. Δεν ανήκει όμως σε αυτούς, αλλά σε μας, τους φιλάθλους, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα υποστηρίζουμε».

Το Arsenal Supporting Trust έκανε σε tweet λόγο για τον «… θάνατο της Άρσεναλ ως αθλητικό θεσμό». Η αντίστοιχη οργάνωση φιλάθλων της Τότεναμ χαρακτήρισε την απόφαση της ομάδας καθοδηγούμενη από φιλαργυρία και ιδιοτέλεια που αντίκεινται στις αξίες που πρεσβεύει το κλαμπ. Οι φίλοι της Τσέλσι, με τη σειρά τους, αναφέρουν πως «… σήμερα βιώσαμε την υπέρτατη προδοσία. Είναι μια απόφαση προς όφελος της τσέπης των πλουσίων, που δεν λαμβάνει υπόψη τους πιστούς φιλάθλους, αλλά και το παρελθόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου μας. Είναι κάτι ασυγχώρητο, αρκετά πια!».

Τέλος, οι εκπρόσωποι των οπαδών της Λίβερπουλ, οι spirit of shankley, απάντησαν μέσα από τα social Media, αναφέροντας: «Ντροπιαστικό, ως εκπρόσωποι των οπαδών είμαστε απογοητευμένοι και αντιθετοι σε αυτή την απόφαση. Η FSG (Fenway Sports Group ) αγνοεί τους οπαδούς στην αδιάκοπη και άπληστη αναζήτηση χρημάτων. Το ποδόσφαιρο είναι δικό μας όχι δικό τους. Ο δικός μας σύλλογος όχι δικός τους. Θ΄απαντήσουμε πλήρως σε αυτή την δήλωση της Λίβερπουλ αναλυτικά σύντομα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δύο όμιλοι των 10 ομάδων: Αυτό είναι το format της European Super League!

"Σκάει" νέα βόμβα: Αυτές είναι οι 3 ομάδες που θα προστεθούν στις 12 της κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας!

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags