Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μεγάλη έκπληξη Αλαφούζου - Τόσα εκατομμύρια ρίχνει στην ΠΑΕ αν μείνει εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟ!
| 2021-04-19 21:40:00

Μεγάλη έκπληξη Αλαφούζου - Τόσα εκατομμύρια ρίχνει στην ΠΑΕ αν μείνει εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟ!

Μεγάλη έκπληξη Αλαφούζου - Τόσα εκατομμύρια ρίχνει στην ΠΑΕ αν μείνει εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟ!

Η κόντρα με ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και το νούμερο για το νέο μπάτζετ. Προφανώς μια πρόκριση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα έδινε στα ταμεία του Παναθηναϊκού ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ωστόσο για να μπει στους ομίλους η ομάδα έχει πίσω της τρεις προκριματικούς

Παναθηναϊκός: Όπως αναλύσαμε και χθες (18/4) μέσα από το Sportdog, το πέρας της 4ης αγωνιστικής των πλέι-οφ της Superleague βρήκε τον Παναθηναϊκό απόλυτα χαμένο, στο -8 από τη δεύτερη θέση και στο -5 από τις θέσεις 3-4. Κάτι που σημαίνει ότι αν θέλει πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, το "τριφύλλι" αναζητά πλέον μόνο νίκες στα δυο ντέρμπι με την ΑΕΚ και σε εκείνο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα! Μάλιστα αν την Τέταρτη (21/4) ο Παναθηναϊκός δεν πάρει το τρίποντο απέναντι στην Ένωση, τότε το... τρένο της Ευρώπης χάνεται σχεδόν οριστικά!

Πάμε τώρα στην... ερώτηση του "ενός εκατομμυρίου". Πόσο θα αλλάξει ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού για του χρόνου, στην περίπτωση που δεν πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο; Σε επίπεδο οικονομικό, όχι πολύ. Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου για αύξηση του μπάτζετ άνω των 9 εκατ. ευρώ είναι οριστική και ειλημμένη, δίχως να εξαρτάται άμεσα από την προοπτική της Ευρώπης. Προφανώς μια πρόκριση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα έδινε στα ταμεία του Παναθηναϊκού ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ωστόσο για να μπει στους ομίλους η ομάδα έχει πίσω της τρεις προκριματικούς. Άρα, η οποία επένδυση του καλοκαιριού δεν επηρεάζεται τόσο πολύ από αυτή καθ' αυτή την ευρωπαϊκή έξοδο.

Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό θα υπάρξει τεράστια απογοήτευση αν χαθεί η Ευρώπη, πρώτα και κύρια από πλευράς γόητρο. Δεν είναι δυνατόν ο σύλλογος με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στα ευρωπαϊκά κύπελλα, να έχει να μετάσχει σε αυτά από το 2016! Δεν γίνεται και δεν χωνεύεται αυτό από κανέναν στο "πράσινο στρατόπεδο".

Αυτή τη στιγμή, οι βασικοί αντίπαλοι τους οποίους κυνηγά ο Παναθηναϊκός στα πλέι-οφ είναι οι δύο "Δικεφάλοι". ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Εφόσον τους κερδίσει, ορίζει την τύχη του. Αν πάλι όχι, καταδικάζεται. Κάπου εδώ φαίνεται το ποσό πολύ στοιχίζουν οι δύο βαθμοί που έχασε το "τριφύλλι" στην Τρίπολη. Εκεί το γκολ του Αστέρα με τον Παπαδόπουλο ενδέχεται να... στοιχειώνει για καιρό τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρουκέτα" Αλαφούζου - Έξαλλοι στον Παναθηναϊκό - "Σκάει" νέος... πόλεμος στο πρωτάθλημα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags