Facebook Pixel Κώστας Τσιμίκας: Ποιες ομάδες ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του!
| 2021-05-01 09:33:00

Γι’ αυτό "διώχνει" Τσιμίκα ο Κλοπ - Υπήρξε… χοντρό πρόβλημα -Κλείνει νέα μεταγραφή σε κορυφαία ομάδα

Γι’ αυτό "διώχνει" Τσιμίκα ο Κλοπ - Υπήρξε… χοντρό πρόβλημα -Κλείνει νέα μεταγραφή σε κορυφαία ομάδα

Ο Έλληνας άσος αποχωρεί από τη Λίβερπουλ, αλλά παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι τρεις λόγοι που... δεν έπιασε φέτος στο Λιμάνι και τα σενάρια για την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Ποιοι τον θέλουν ενόψει καλοκαιριού και πώς συνδέεται ο Ολυμπιακός.

 

Κώστας Τσιμίκας: Από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έχει γίνει λίγο πολύ γνωστό ότι ο Έλληνας άσος θα βρεθεί από τη νέα χρονιά σε διαφορετικό... λιμάνι από αυτό της Λίβερπουλ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει πάρει την απόφαση του και ένας εκ των παικτών που θα παραχωρηθούν ως δανεικοί το καλοκαίρι θα είναι ο Έλληνας αριστερός μπακ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Τσιμίκας έχει προλάβει μέχρι στιγμής να αγωνιστεί σε μόλις 6 αγώνες. Μάλιστα, δεν ξεπερνά τα 225΄, ενώ τα περισσότερα λεπτά τα έλαβε στο Τσάμπιονς Λιγκ, περνώντας κυρίως ως αλλαγή. Η μόνη του 90΄ συμμετοχή έγινε για το FA Cup την ώρα που στην Πρέμιερ Λιγκ τον έχουμε δει μόλις για 5΄.

Επιδόσεις που δεν αντιστοιχούν σε ποδοσφαιριστή για τον οποίο έχουν δαπανηθεί 13 εκατ. ευρώ. Όπως και να έχει σε κάθε περίπτωση προκύπτει και μια λογική εξήγηση. Σε αυτή του Τσιμίκα προκύπτουν και τρεις πολύ συγκεκριμένοι λόγοι. Το sportdog.gr αναλύει!

Οι λόγοι που ο Τσιμίκας δεν καθιερώθηκε

Αρχικά, η παρουσία του βιονικού Ρόμπερτσον, προεξοφλούσε με το καλημέρα ότι ο Τσιμίκας δεν θα γινόταν επ΄ουδενί βασικός. To γεγονός ότι δεν τραυματίζεται και δεν... κιτρινίζεται ουσιαστικά είχε ως αποτέλεσμα να μην παίξει σε έναν αγώνα για το FA CUP και δύο για το ΕFL Cup. Κατά τα άλλα οι 45 συμμετοχές μιλούν από μόνες τους.

Οι τραυματισμοί του. Ο Τσιμίκας έχασε με το... καλημέρα 17 πολύτιμες ημέρες προπονήσεων λόγω του κορωνοϊού για να μείνει στα πιτς στην επιστροφή του από την καραντίνα με προβλήματα τραυματισμού. Ουσιαστικά το διάστημα από τις 2 Σεπτέμβρη μέχρι τις 3 Νοεμβρίου ο Τσιμίκας το πέρασε όντας νοκ άουτ χάνοντας 10 ματς. Κάτι που δημιούργησε μια κατάσταση που δεν καλύπτεται ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Πόσο μάλλον όταν πας για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο και έχεις απέναντι σου τον Ρόμπερτσον. Το πρόβλημα στο γόνατο τον Δεκέμβρη ήρθε και... έδεσε με τον Τσιμίκα να χάνει άλλα 8 ματς. Κοινώς από τον Σεπτέμβρη μέχρι τέλη Γενάρη έκανε λίγες προπονήσεις.

Ο τραυματισμός του Βαν Ντάικ. Όταν ο Κλοπ καλείται να διαχειριστεί με το καλημέρα την απουσία του κορυφαίου αμυντικού της Πρέμιερ Λιγκ είναι δεδομένο πως το πρώτο πράγμα που θα... έκοβε μαχαίρι για να βγει η χρονιά θα ήταν οι αλχημείες. 

Όλα αυτά μαζί είχαν ως αποτέλεσμα να μη μπορέσει ο Τσιμίκας να χωρέσει πραγματικά στο ροτέισον της Λίβερπουλ και το καλοκαίρι θα έχει την ευκαιρία να κάνει ολικό restart σε άλλη ομάδα. 

Παραμένει σε ΤΟΠ επίπεδο - Ενδιαφέρον από Νάπολι και Σεβίλλη

Ο Κώστας Τσιμίκας μπορεί να αναμένεται το καλοκαίρι να αλλάξει ομάδα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνει και... πισωγύρισμα στην καριέρα του. Εξάλλου, το όνομα του, παρά τον παραγκωνισμό του, συνεχίζει να περνάει για τα καλά σε σεβαστά κλαμπς του ευρωπαϊκού στερεώματος.

Αν μπορούσαμε να πούμε μάλιστα πως υπάρχουν δύο φαβορί που πληρούν τις προϋποθέσεις για να τον εντάξουν στο ρόστερ τους με σκοπό να γίνει βασικός, αυτά είναι η Νάπολι και η Σεβίλλη. Δύο ομάδες δηλαδή που είχαν κυνηγήσει σθεναρά την περίπτωση του (και) το περασμένο καλοκαίρι όσο άνηκε στον Ολυμπιακό, αλλά και τον περασμένο Γενάρη για να τον πάρουν ως δανεικό.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι Μόντσι επικοινώνησε πρόσφατα με τη διοίκηση της Λίβερπουλ για να ενημερωθεί για τις προθέσεις της, αναφορικά με τον Τσιμίκα. Ουσιαστικά θέλησε να εκφράσει ενδιαφέρον της ισπανικής ομάδας για τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Με δεδομένο το πως αξιοποιεί ο Μόντσι τους παίκτες που πάνε στην Ανδαλουσία, θα λέγαμε πως η Σεβίλλη είναι και το φαβορί για να τον αποκτήσει, έστω και με τη μορφή του δανεισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κορυφαία μεταγραφή Ολυμπιακού - Σιγά μη πιάσει κορόιδο τον Μαρινάκη - Χοντρό χουνέρι σε Φορτούνη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags