Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Εξτρέμ καλύτερο του Ποντένσε - Δεν φεύγει με κάτω από 20 εκατ. ο… - Τα χέρια στη μέση ο Φορτούνης"
| 2021-05-09 12:00:00

"Εξτρέμ καλύτερο του Ποντένσε - Δεν φεύγει με κάτω από 20 εκατ. ο… - Τα χέρια στη μέση ο Φορτούνης"

του Γιώργου Κτενά
"Εξτρέμ καλύτερο του Ποντένσε - Δεν φεύγει με κάτω από 20 εκατ. ο… - Τα χέρια στη μέση ο Φορτούνης"

Ο Δημ. Καρμοίρης θέλει τελικό Europa και αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Σούπερ ανάλυση από τον γνωστό δημοσιογράφο για τη φετινή σεζόν των Πειραιωτών, τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι, αλλά και τις μεγάλες πωλήσεις που θα έρθουν, κυρίως λόγω Champions League.

Ολυμπιακός: Σούπερ ανάλυση στο sportdog από τον Δημοσθένη Καρμοίρη για την επόμενη μέρα στους Πειραιώτες, τον Πέδρο Μαρτίνς, τους παίκτες που έχουν μέλλον στο Λιμάνι και εκείνους που πρέπει να φύγουν.

Πώς θα βοηθήσει η διοίκηση τον Πορτογάλο προπονητή; Τι πρέπει να γίνει με τον Φορτούνη; Μπορούν να φτάσουν στον τελικό του Γιουρόπα οι Ερυθρόλευκοι; Όλες οι απαντήσεις μόνο εδώ.

"Στόχος η διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ - Υπεραξία στο Τσάμπιονς Λιγκ - Παναθηναϊκός και Γουέμπλεϊ"

Δημοσθένη, πώς πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό;

"Η επόμενη μέρα είναι ίδια για τον Ολυμπιακό, δεν αλλάζει κάτι. Φέτος έχει στόχο και το Κύπελλο, δεν το έχει πάρει ακόμα, ας μην το ξεχνάμε. Πετυχημένη η σεζόν ήδη, αλλά με το Κύπελλο θα γίνει ακόμα πιο πετυχημένη. Το ίδιο νταμπλ, άλλωστε,  κυνηγάει και την επόμενη χρονιά. Βρίσκεται σε σταθερή πρόκληση η ομάδα: Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η απώλειά τους θεωρείται μικρή η μεγάλη αποτυχία, όσα πρωταθλήματα κι αν πάρει η ομάδα. Οι οπαδοί τού Ολυμπιακού θέλουν οποιονδήποτε αντίπαλο να τον νικούν ακόμα και στο τάβλι. Αυτό που δεν φαίνεται να αλλάζει και παραμένει σταθερός στόχος για την ομάδα την τελευταία 10ετία, είναι η διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ".

Γιατί στο Γιουρόπα Λιγκ;

"Καλό, χρυσό και άγιο το Τσάμπιονς Λιγκ, με δόξα και χρήμα στους ομίλους (η άμεση εισροή χρημάτων, μετρητού δηλαδή στα ταμεία του συλλόγου) και υπεραξίες για τους παίκτες και τις μεταγραφές που κάνουν. Ο Ολυμπιακός εισπράττει ποικιλόμορφα τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάνει μεταγραφές, φέρνει παίκτες λόγω Τσάμπιονς Λιγκ, οι ξένοι που έρχονται το κάνουν γιατί υπάρχει η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ και επειδή δημιουργούν υπεραξία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα του Σεμεδο: Αν δεν είχε κατρακυλήσει εξωγηπεδικά η καριέρα του, δεν θα μπορούσε ποτέ αυτής της κλάσης και ποιότητας στόπερ να έρθει στην Ελλάδα. Αλλά μέσω του Ολυμπιακού και του Τσάμπιονς Λιγκ, διέβλεψε ότι θα μπορούσε να ξαναπάρει τα πάνω της η καριέρα του. Παραμένει αλλοπαρμένος, είναι του ύψους και του βάθους στην ίδια φάση: Μπορεί να κάνει το απίστευτο, με φοβερή αυτοπεποίθηση που μαρκάρει πρόσωπο με πρόσωπο τον αντίπαλο, πέφτει να τον φάει. Ο Ολυμπιακός δημιουργεί υπεραξίες μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά η σταθερή φιλοδοξία του για την επόμενη χρονιά είναι το Γιουρόπα Λιγκ και η διάκριση εκεί: Είναι μακριά ακόμα η κατάκτησή του, ακόμα και για ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που έχει ξεφύγει από τους υπόλοιπους εκφραστές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά και, γιατί όχι, στον τελικό: Είναι ο πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία 20 χρόνια στην Ευρώπη, αλλά δεν γίνεται να υπάρχει μόνο μια ελληνική ομάδα που πήγε σε τελικό - Δηλαδή ο Παναθηναϊκός στο Γουέμπλεϊ. Λείπει από τον Ολυμπιακό αυτή η διάκριση". 

"Να βοηθήσουν τον Μαρτίνς με αυτόν - Καλύτερος του Ποντένσε - 20 κατ. για Σεμέδο"

Η ίδια η παραμονή τού Μαρτίνς δεν πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί με κάποιον τρόπο, πέρα από την διεκδίκηση των εσωτερικών τίτλων;

"Η ομάδα έχει την τύχη να έχει στο ρόστερ της δύο σέντερ φορ πρώτης γραμμής, με τις σωστές επιλογές που έχουν γίνει. Για να βοηθήσει τον Μαρτίνς θα πρέπει να του πάρεις παίκτες της φιλοσοφίας του, και ο Πορτογάλος αυτός που θέλει είναι να δίνει πλάτος στην επίθεση. Άρα χρειάζεται να του φέρεις έναν Ποντένσε που να σκοράρει και να πασάρει, όχι μόνο έναν ανακατωσούρα της αντίπαλης άμυνας. Ο Μπρούμα δεν είναι τέτοιος παίκτης. Αν θέλει να τον κρατήσει, θα πρέπει να φέρει από κοντά και έναν σούπερ ντούπερ εξτρέμ".

Τι θα πρέπει να γίνει στην άμυνα;

"Στην άμυνα θα αρχίσω από τον δεξιό μπακ, που η ομάδα φαίνεται να είναι εγκλωβισμένη: Γιατί έδωσε ένα σωρό λεφτά για τον Λαλά, αλλά φαίνεται ότι είναι ήδη δεύτερη επιλογή για τον προπονητή του. Έχει στοιχεία ο Λαλά, θα τον περιμένει ο Ολυμπιακός, αλλά φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή τον έχει ξεπεράσει ο Ανδρούτσος που προσπαθεί να γίνει μπακ. Η συζήτηση για τον Ντρέγκερ αφορά τον αναπληρωματικό μπακ, γιατί ο Ντρέγκερ ήρθε για αναπληρωματικός. Αλλά εδώ είναι που μια ελληνική ομάδα δεν μπορεί να έχει την πολυτέλεια στο μπάτζετ της να δίνει τόσα πολλά χρήματα όσα χρειάστηκαν για τον Λαλά και να μην είναι βασικός.

Στα στόπερ υπάρχει ο Παπασταθόπουλος και ο Χολέμπας, συν τρία ζητούμενα: Αν ο Σεμέδο θα πάρει μεταγραφή, αν η Σεντ Ετιέν θα κρατήσει τον Σισέ και το τρίτο ζητούμενο τι γίνεται με τον Μπα, που δεν με έχει πείσει ακόμα ότι ο Ολυμπιακός μπορεί  να ποντάρει πάνω του για ευρωπαϊκή διάκριση. Είχε μέτρια σεζόν, είχε τραυματισμούς, δεν μπόρεσε να επανέλθει και έκανε μέτρια σεζόν κατά το δεύτερο μισό. Παραμένει στο δυναμικό και ακόμα εξελίσσεται, αλλά δε νομίζω ότι ποντάρεις άμεσα σε εκείνον για διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Άρα ηγείται ο Σωκράτης της άμυνας, και ηγείται και από πλευράς μυαλού αν έχει πλάι του τον Σεμέδο. Είναι μεγάλο ζητούμενο αν ο Σεμέδο θα αποχωρήσει, καθώς δεν μπορεί να φύγει κάτω από 20 εκατ. ευρώ! Αλλά ποιος θα δώσει 20 εκατ; Για 16, 17 εκατ. πιστεύω ότι μπορεί να πει ναι η ομάδα στην παραχώρησή του, αλλά δεν ξέρω ποιος μπορεί να τα δώσει.

Το Euro μπορεί να τον βοηθήσει για να κάνει μια μεγάλη μεταγραφή. Αν πουληθεί, ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει στόπερ επιπέδου Παπασταθόπουλου. Αν δεν πουληθεί, έχει άλλη μια χρονιά μπροστά του για να την πάρει στα σοβαρά και να είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες για να χτυπήσει καλή μεταγραφή. Ο Σισέ καλό θα είναι να πάρει ένα καλό ενοίκιο η ομάδα και να μείνει να ψηθεί άλλη μια σεζόν στη Γαλλία. Θεωρώ ότι είναι ένα κλικ πιο μπροστά από τον Μπα, αλλά δεν είναι η μονάδα που θα ποντάρει σοβαρά για το μέλλον η ομάδα".

"Ο Καμαρά θα τα κρίνει όλα - Τα χέρια στη μέση ο Φορτούνης - Αντι-Σα ο Κρίστινσον"

Τι πρέπει να γίνει στα χαφ;

"Στα χαφ θα κριθούν όλα από τον Καμαρά. Δε νομίζω να μείνει. Εκεί ο Ολυμπιακός εξυπακούεται ότι πρέπει να επενδύσει σε κάτι ανάλογο. Δεν ξέρω αν θα γίνει μεταγραφή παίκτη επιπέδου ή θα γίνει αντικατάσταση με αντίστοιχη περίπτωση ποδοσφαιριστή όπως ήταν εκείνος - Πολλά υποσχόμενος για το μέλλον δηλαδή. Αλλά μπορεί να είναι και κάποιος πιο έτοιμος, 25άρης, 26άρης με τα χαρακτηριστικά του Καμαρά". 

Είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό η υπόθεση του Φορτούνη.

Για τον Φορτούνη είναι δύσκολο να ακούσω τα σενάρια που κυκλοφορούν, που κάθε καλοκαίρι φεύγει και τελικά μένει. Τώρα πια μιλάμε για ιστορία του Ολυμπιακού, μιλάμε για ιστορία και σημαία του Ολυμπιακού αυτός ο παίκτης. Η συνύπαρξη με τον Μαρτίνς δεν με προβληματίζει, δεν ταιριάζει πολύ η φιλοσοφία τους, αλλά δεν του κάνει και μπούλινγκ. Ούτε ο Φορτούνης είναι αληταράς και δημιουργεί προβλήματα, ακόμα κι όταν στραβώνει δείχνει ότι δέχεται τις αποφάσεις. Δεν μπορείς να τον αλλάξεις και όταν χάνει την μπάλα να μην βάζει τα χέρια στη μέση. Ο Μαρτίνς συνηθίζει ότι έχει έναν παίκτη που εκφράζει τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι ταυτόχρονα τόσο αθλητικός όσο θα τον ήθελε. Μια ομάδα θέλει εκτός λοχαγούς και έναν στρατηγό. Θεωρώ ότι θα βάζουν νερό στο κρασί και οι δύο, θα έρθουν οι εποχές που θα είναι πιο φορμαρισμένος και ο Φορτούνης και δεν θα μπορεί να τον βγάλει από την 11άδα και, κάπως έτσι, θα συνεχιστεί το μέλλον. Δεν υπάρχει θέμα εγώ ή αυτός στην ομάδα, άρα μπορούν να συνυπάρξουν. Τώρα αν μιλάμε ότι έρχεται μια πρόταση με 15-20 εκατ., τότε τι να πω; Σε ποιο ευρωπαϊκό ματς όμως τον είδαν να βγάζει μάτια φέτος ή ποια σούπερ σεζόν έκανε στην Ελλάδα, για να έρθει πρόταση 20 εκατ. ευρώ;". 

Στους τερματοφύλακες;

"Μου αρέσουν και ο Κρίστινσον και ο Τζολάκης, δεν έχουν σχέση με τους Αθανασιάδη και Τσιντώτα, για παράδειγμα. Έχουν άλλες προδιαγραφές και ας μην έχουν πάρει ευκαιρίες. Μπορεί να έρθει πρόταση για τον Σα, κι αν τον δώσουν τι γίνεται; Μπορεί να στηριχτεί σε αυτούς, να ποντάρει στον Κρίστινσον για βασικό, δηλαδή. Κι επειδή διάβαζα σενάρια για τον Μπουφόν, ίσως το να έφερνε έναν τέτοιο γκολκίπερ που να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του, όπως είχε έρθει κάποτε ο Κάρολ, να έχει μια λογική. Μια πρόχειρη λύση, μιας χρονιάς, ενός που τα γάντια του μυρίζουν πεδίο δόξης λαμπρό".

Τέλος, θέλω να μου πεις τι πιστεύεις για τους μικρούς του Ολυμπιακού.

"Με έχει εντυπωσιάσει ο Βρουσάι. Ήταν άτυχος με τον τραυματισμό του που ήρθε πάνω στην εκκίνηση της εκτόξευσης. Μου άρεσε πάντα ο Ραντζέλοβιτς, αν και δεν είναι σκόρερ όπως ο Βρουσάι. Πρέπει ο Ραντζέλοβιτς να πάει δανεικός κάπου που μπορεί να σκοράρει πιο εύκολα. Ανδρούτσος και Βρουσάι είναι οι αποκαλύψεις της φετινής σεζόν. Ποτέ έναν φορ όπως ο Κάιπερς δεν τον παρατάς, παιδεύεσαι λίγο μαζί του, πρέπει να ξαναπάει κάπου δανεικός, γιατί με Χασάν και Ελ Αραμπί δεν θα έχει ευκαιρίες. Άρα, συγκεντρωτικά: Ραντζέλοβιτς και Κάιπερς να πάνε κάπου δανεικοί, Βρουσάι και Ανδρούτσος υπολογίζονται κανονικά".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μάχη Μαρτίνς με Μάρκο Σίλβα - Ξεφεύγουν τα νούμερα, έξι εκατ. - Παίρνει Ελ Αραμπί από Ολυμπιακό"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags