Facebook Pixel Ολυμπιακός - Αλέξης Καλογερόπουλος: "Επιθετικός ο Καλογερόπουλος - Τον είδε ο Νικοπολίδης, έχει μάτι ο Μαρτίνς - Γι’ αυτό είχε κράμπες"
| 2021-05-15 17:05:00

"Επιθετικός ο Καλογερόπουλος - Τον είδε ο Νικοπολίδης, έχει μάτι ο Μαρτίνς - Γι’ αυτό είχε κράμπες"

του Γιώργου Κτενά
"Επιθετικός ο Καλογερόπουλος - Τον είδε ο Νικοπολίδης, έχει μάτι ο Μαρτίνς - Γι’ αυτό είχε κράμπες"

Η τρομερή ιστορία του νεαρού αμυντικού και πώς ήρθε στον Ολυμπιακό. Το sportdog.gr μίλησε με τον άνθρωπο που ήταν από τους πρώτους που ξεχώρισε το σπάνιο ταλέντο του και μας αποκάλυψε πως έκανε το άλμα στον Αστέρα Τρίπολης και μετά το Λιμάνι. Γιατί έπαιζε φορ και αμυντικό χαφ;

Ολυμπιακός - Αλέξης Καλογερόπουλος: Ο νεαρός άσος έκανε ντεμπούτο με τους Πειραιώτες και το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Τσουραπά, παλιό πρόεδρο της Δάφνης Ανδραβίδας και ψυχή της ακαδημίας που υπάρχει στην πόλη, από όπου άρχισε την καριέρα του ο Καλογερόπουλος.

Τι ξεχώρισε ο Αστέρας Τρίπολης και τον πήρε; Πώς πήγε στον Ολυμπιακό και πώς θα πρέπει να τον διαχειριστεί τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς; Όλες οι απαντήσεις μόνο εδώ!

"Στην αρχή ήταν επιθετικός - Μαθητής του 19,3 - Έτσι τον βρήκε ο Αστέρας"

"Έχουμε την ακαδημία με 75 παιδιά, η μητέρα του είναι πρόεδρος την τελευταία 2ετία. Είμαστε μια μικρή πόλη, 4.000 κατοίκων, ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ανδραβίδα. Όπως όλα τα παιδιά, συμμαθητής του γιου μου ήταν, ήρθαν στην ακαδημία. Είχαμε οργανώσει σωστά τις ακαδημίες. Έχουμε φιλοσοφία να παίζουν δύο παιδιά του 2004 και δύο του 2005. Στηρίζουμε τα δικά μας παιδιά", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Γ. Τσουραπάς και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ξεκίνησε στην αρχή ως επιθετικός, για αυτό έχει καλή επαφή με την μπάλα στα πόδια. Είχε ψηλό σωματότυπο και να σημειώσω ότι ήταν εξαιρετικός μαθητής, του 19,3, με τα αγγλικά του, με όλα. Ξεχώριζε. Πήγε στις μικτές Ηλείας, σε κάποιους αγώνες με τις ακαδημίες τού Αστέρα Τρίπολης, τον είδαν και τον ξεχώρισαν. Κάνει κάτι πολύ έξυπνο ο Αστέρας, ένα τουρνουά με όλες τις μικτές και βρίσκει παίκτες από την περιοχή. Εκεί τον είδαν, ξεχώριζε το παιδί. Τότε έπαιζε ως αμυντικός χαφ. Τι συνέβαινε με τον Καλογερόπουλο; Ήταν τόσο καλός, που όταν νικούσαμε και θέλαμε να κρατήσουμε το σκορ, τον βάζαμε πίσω. Όταν θέλαμε να βάλουμε γκολ, τον στέλναμε μπροστά". 

"Ήταν ο καλύτερος - Τον είδε ο Νικοπολίδης - Έχει μάτι ο Μαρτίνς - Για αυτό είχε κράμπες"

Πείτε μου κι άλλα στοιχεία που δεν είναι γνωστά για εκείνον;

"Είναι παιδί που πολλές φορές απορώ με την ωριμότητά του. Είχαμε έναν εξαιρετικό προπονητή, που είχε αρρώστια με τα παιδιά, και ήταν επικεφαλής στις ακαδημίες. Ξεχώριζε ως χαρακτήρας ο Καλογερόπουλος, όχι μόνο ως παίκτης: Ήταν ευγενικός. Ήταν δουλευταράς, καταλάβαινε ότι είναι καλύτερος και δεν έκανε τους άλλους συμπαίκτες να νιώθουν άσχημα. Ήταν δύσκολο να μείνει στην Τρίπολη μόνος του, το σκεφτήκαμε πολύ όταν έγινε πρόταση από τον Αστέρα. Όταν πήγε εκεί, ενώ ήταν 14 ετών τον έβαζαν στην Κ15, μετά στην Κ17 αυτόματα, γιατί είχε άλλο σωματότυπο. Φέτος ήξεραν ότι δεν ήταν ούτε για την Κ17, παρότι ήταν μικρότερος, και ήθελαν να τον κάνουν απευθείας επαγγελματία. Δεν τον έκαναν όμως και έτσι με το νόμο που υπήρχε τον πήρε ο Ολυμπιακός. Τον είχαν δει στην Εθνική που ήταν βασικός με Ελευθεριάδη και Νικοπολίδη".

Μπορεί να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό;

'Ήθελα να ξεκινήσει βασικός στον Αστέρα, γιατί ένα λάθος αν συμβεί μπορεί να σε καταδικάσει. Ειδικά σε αυτή τη θέση. Και με τον Μπαράλες αντίπαλο, που είναι ο δεύτερος καλύτερος επιθετικός στο πρωτάθλημα. Αλλά είχε ηρεμία, έτσι έκανε και στις προπονήσεις, και προσοχή. Έχει ταχύτητα και ξέρει να κατανείμει δυνάμεις. Ο Μάρτινς με την εμπειρία του, τον ξεχώρισε, έχει μάτι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Φαίνεται πώς λειτουργεί και δίνει ευκαιρίες".

Πώς θέλετε να κλείσουμε την κουβέντα μας;

"Θεωρώ ότι σε ένα παιδί αυτή της ηλικίας θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση και στον Ολυμπιακό είναι επαγγελματίες και ξέρουν τι χρειάζεται να κάνουν. Μένει μόνος του στην Αθήνα, μακριά από την οικογένειά του, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται διαχείριση. Του έχω εμπιστοσύνη φυσικά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι παιδί ακόμα. Έχει το σώμα, έχει τις δυνατότητες, έχει τον χαρακτήρα. Το παιδί θα πάει ψηλά. Είναι εργάτης. Θυμάμαι ότι το καλοκαίρι όλα τα παιδιά έκαναν μπάνιο, κι αυτός έκανε κόνους, ταχύτητες, άλματα, το πρόγραμμα που του είχε δώσει ο προπονητής. Κι αυτό είναι σημαντικό, τον έβλεπα καθημερινά στο γήπεδο. Βάζει στόχους. Αλλά δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι παίζει με τον Βαλμπουενά, τον Ελ Αραμπί κ.λπ. Θα πρέπει ο Μαρτίνς να τον προσέξει. Και οι κράμπες που είχε, θεωρώ ότι ήταν από το άγχος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι η πρώτη μεταγραφή στον Ολυμπιακό - Ρίχνει χρήμα ο Μαρινάκης - Ποιον... διώχνει ο Μαρτίνς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags