Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Μου πρότεινε παίκτες για ΠΑΟ ο Ντρογκμπά - Ζεστός για ΠΑΕ ο Πατέρας - Αυτό θα πω σε Αλαφούζο"
| 2021-05-17 14:45:00

"Μου πρότεινε παίκτες για ΠΑΟ ο Ντρογκμπά - Ζεστός για ΠΑΕ ο Πατέρας - Αυτό θα πω σε Αλαφούζο"

του Γιώργου Κτενά
"Μου πρότεινε παίκτες για ΠΑΟ ο Ντρογκμπά - Ζεστός για ΠΑΕ ο Πατέρας - Αυτό θα πω σε Αλαφούζο"

"Θέλει 10 παίκτες η ομάδα, ας κάνουν ό,τι και ο Ολυμπιακός". Ο Τότης Φυλακούρης μιλάει στο sportdog.gr για το βαρύ 1-4 στη Λεωφόρο, για την επόμενη μέρα, τους παίκτες που χρειάζεται η ομάδα και τη σχέση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Νικόλα Πατέρα.

Παναθηναϊκός: Ο Τότης Φυλακούρης μίλησε στο sportdog.gr λίγες ώρες μετά από την 4άρα του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο και αναφέρθηκε σε όλα: Στα λάθη του Αλαφούζου, στην κακή αγωνιστική εικόνα του Τριφυλλιού, αλλά και στην επόμενη μέρα του συλλόγου η οποία μπορεί να κρύβει εκπλήξεις.

"Για αυτό έφαγε τρία γκολ ο Παναθηναϊκός - Να καταπιούμε την πίκρα - Οι χειρότεροι παίκτες"

"Είχε περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει ο Παναθηναϊκός, αλλά είδαν στον Ολυμπιακό την τρύπα στα δεξιά μας και κατέβαιναν από εκεί. Είχαμε και πιτσιρικά τερματοφύλακα, σου λένε να σουτάρουμε και θα μπουν γκολ. Έκαναν σουτ και μπήκαν γκολ λοιπόν", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση στο sportdog ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια πρόσθεσε:    

"Και τον πιο μικρό να ρωτήσεις στον Παναθηναϊκό, θα σου έλεγε ότι χθες ήταν ντέρμπι γοήτρου. Αλλά την πίκρα που έχουμε πάρει τα τελευταία 3 χρόνια, πρέπει να την καταπιούμε τώρα και να κοιτάξουμε μπροστά. Κύριε Αλαφούζε, είμαι υπέρ. Αλλά βρες ανθρώπους να σου φέρουν παίκτες. Αφού διαθέτεις λεφτά, φέρε παίκτες. Δεν μπορείς με αυτή την ομάδα να παίζεις ούτε με αντίπαλο τη Λαμία και τον ΟΦΗ. Γιατί οι ξένοι που έχει η ομάδα είναι οι χειρότεροι από τους ξένους όλων των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ. Μετά, δεν εκμεταλλεύεσαι τις ακαδημίες. Έγιναν λάθη πολλά χθες, βέβαια, ο Συλλαϊδόπουλος όμως δεν έχει την ευθύνη γιατί έχει απειρία. Αλλά θα μπορούσε να πει στον Μολό ότι τρεις κατεβασιές που έγιναν από την πλευρά του, τρία γκολ δεχτήκαμε!

Είναι απαράδεκτος ο φετινός Παναθηναϊκός, δεν τον υπολογίζει καμία ομάδα, πηγαίνουν στη Λεωφόρο για ισοπαλία ή νίκη όλες οι ομάδες. Πολύ περισσότερο όταν παίζει με τον Ολυμπιακό, που είναι δύο -τρεις φορές καλύτερη ομάδα από όλες τις υπόλοιπες στην Ελλάδα, με άφθονο υλικό και καλούς παίκτες και το χρήμα τους ανεβάζει. Γιατί δεν κάνουν ο,τι στον Ολυμπιακό; Τι έχουν στον Ολυμπιακό; Τρεις-τέσσερις ανθρώπους που ξέρουν το τόπι, βρίσκουν παίκτες και τους φέρνουν να ταιριάζουν στην ομάδα. Στον Παναθηναϊκό δεν ξέρω ποιος κάνει κάτι παρόμοιο κι αν κάνει κάποιος κάτι παρόμοιο".

"Για αυτό τρέμουν τα πόδια των παικτών - Ρώτησα για Μπόλονι - Θέλουμε τερματοφύλακα"

Ποια λάθη αναγνωρίζετε στον Παναθηναϊκό;

"Να φέρω ένα παράδειγμα; Ήθελα να πάω να δω το ντέρμπι και δεν ήξερα ποιον να πάρω τηλέφωνο στην ομάδα! Λέω ξανά: Συγχαρητήρια κύριε Αλαφούζε που βάζεις χρήματα, αλλά το κυριότερο από όλα μετά το οικονομικό είναι η οργάνωση στην ομάδα. Δεν κάνει ο Μπόλονι για τον Παναθηναϊκό, γιατί τρέμουν τα πόδια των παικτών να μπουν και να παίξουν. Ρώτησε για να μάθεις πριν τον φέρεις, ποιος είναι, τι είναι ως προπονητής κ.λπ. Εγώ είχα πάρει τηλέφωνο στη Θεσσαλονίκη, που τον γνώριζαν από τον ΠΑΟΚ, και είχα μάθει. Εγώ είμαι με τους προέδρους, τους προπονητές και τους παίκτες. Αλλά μέχρι ένα σημείο. Πηγαίνεις να διορθώσεις το λάθος του Πογιάτος με την έλευση του Μπόλονι;".

Η επόμενη μέρα, αγωνιστικά, ποια θα μπορούσε να είναι; Έλληνας τεχνικός που γνωρίζει την ομάδα, ή ξένος;

"Και οι Έλληνες είναι καλοί. Είδατε τον Παράσχο; Είδε κάτι στραβό στον Απόλλωνα και έφυγε,. Κι έπειτα τον ξαναφώναξαν πίσω γιατί κατάλαβαν ότι είχε δίκιο. Έλα εδώ κύριε Αλαφούζο, κάθισε κάτω και φέρε τρεις ανθρώπους να ψάξουν για παίκτες στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Και να ψάξεις να βρεις παίκτες με ήθος και με άριστα το 10 να είναι από το 6 και πάνω, αλλιώς δεν κάνουν για τον Παναθηναϊκό. Όταν ψάχνεις για προπονητή θα ψάξεις να μάθεις για εκείνον, τι κάνει στη ζωή του, ποιος είναι ο χαρακτήρας τους κ.λπ. Θέλουν ψάξιμο όλα, για τον Παναθηναϊκό μιλάμε".

Πού χρειάζεται παίκτες η ομάδα για την επόμενη μέρα της;

"Θέλει 10 παίκτες η ομάδα! Έχουμε τερματοφύλακες, για παράδειγμα; Ο πιτσιρικάς που έπαιζε χθες, έτρεμε. Θέλει παιχνίδια για να γίνει τερματοφύλακας. Ο Διούδης, από την άλλη, είναι καλός αλλά κάνει τα λάθη του κι αυτός. Άρα θέλει έναν τερματοφύλακα πίσω από τον Διούδη. Μετά, έχουμε στόπερ; Βλέπεις έναν στόπερ στην Τρίπολη και βγάζει μάτια, πώς δηλαδή ο Αστέρας έχει 5 ξένους και κελαηδάνε; Και ο Άρης το ίδιο; Γιατί ο Παναθηναϊκό δεν έχει κάτι παρόμοιο; Για παράδειγμα ο Μαουρίτσιο χθες έβαλε γκολ ευρωπαϊκής κλάσης χθες και μετά έπρεπε να γίνει αλλαγή από το 30ο λεπτό".

"Μου πρότεινε παίκτες για ΠΑΟ ο Ντρογκμπά - Ζεστός για ΠΑΕ ο Πατέρας - Αυτό θα πω σε Αλαφούζο"

Πώς πρέπει να κινηθεί ο Παναθηναϊκός τώρα;

"Να διώξει όσους παίκτες δεν κάνουν και να φέρουν άλλους που κάνουν. Αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός, που παίρνει παίκτες με 500.000 ευρώ και τους πουλάει 2 εκατ. ευρώ ή τους αγοράζει με 1 εκατ. ευρώ και τους πουλάει 10 εκατ! Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Όταν έκανα τον σκάουτερ στην ομάδα, έφερα από το Κάιρο δύο παίκτες. Πήγα μια εβδομάδα, τους είδα, τους εξέτασα (μου τους είχε προτείνει ο Ντρογκμπά), τους έφερα αλλά δεν τους ήθελαν. Είναι τυχαίο που και ο Βαρδινογιάννης και ο Πατέρας τα εύσημα μου είχαν δώσει όταν ήμουν στο Παναθηναϊκό; Τόσο λάθος ήταν ο τρόπος που λειτουργούσα;".

Το όνομα του Πατέρα, πάντως, πρόσφατα είχε βρεθεί ξανά στην επικαιρότητα, πρόσφατα, μετά από δηλώσεις που είχατε κάνει. Τι ισχύει τελικά;

"Μακάρι να επιστρέψει, όλοι οι παναθηναϊκοί μιλούν μαζί τους. Μιλούσαμε μαζί του οι παλαίμαχοι, υπήρξε συνεννόηση. Αν ελάχιστοι παναθηναϊκοί έχουν πίκρα, δεν φταίει αυτός. Είναι ζεστός για τον Παναθηναϊκό, γιατί να μην το πλησιάσουν από την ΠΑΕ; Αν θα επιστρέψει εξαρτάται από τους ανθρώπους που θα τον πλησιάσουν, έχει βάλει λεφτά, είναι άνθρωπος που γνωρίζει. Μιλάει με τους παλαίμαχους, είμαι πολύ κοντά στην ομάδα γιατί είναι Παναθηναϊκός ο άνθρωπος. Είμαι σίγουρος ότι είναι ζεστός".

Τέλος, θέλω να μου πείτε τι θα λέγατε στον Αλαφούζο αν τον είχατε απέναντί σας;

"Αν τυχόν τον δω στην εκδήλωση για το Γουέμπλεϊ που λέμε ότι θα κάνουμε φέτος, θα τον κοιτάξω στα μάτια και θα του πω: Κάνε μου δύο ερωτήσεις και θα σου δώσω τρεις απαντήσεις. Βάζει λεφτά ο Αλαφούζος, λίγα ή πολλά αλλά βάζει. Τον βρίζουν και τον κριτικάρουν αλλά έχουν άδικο, γιατί βάζει λεφτά. Το θέμα πώς αξιοποιούνται αυτά τα λεφτά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερές εξελίξεις στον ΠΑΟ - Φέρνει κορυφαίο όνομα ο Αλαφούζος μετά την ξεφτίλα - Αυτούς τελειώνει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags