Facebook Pixel Sportdog.gr | «Mr Arsenal»: The Tony Adams Story
| 2021-06-01 04:33:00

«Mr Arsenal»: The Tony Adams Story

Sportdog Team
«Mr Arsenal»: The Tony Adams Story

Το όνομα Tony Adams, είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους μας. Οι περισσότεροι το έχουμε συνδέσει με έναν σκληροτράχηλο τύπο, λάτρη του δόγματος «ή ο παίκτης ή η μπάλα, ποτέ και τα δύο» και τον ανακαλούμε στη μνήμη μας ως μια από τις πιο διαχρονικές «σημαίες» της Arsenal, ειδικά σε μια πολύπαθη περίοδο για το σύλλογο, όπως αυτή που διανύει στις μέρες μας! Πέραν όμως της πρώτης εντύπωσης, η ζωή του περιλαμβάνει ιστορίες απεξάρτησης, εγκλεισμού σε σωφρονιστικά ιδρύματα, μπόλικης κριτικής και καταξίωσης.

Γέννημα θρέμμα Λονδρέζος, ο Tony Adams μεγάλωσε στην περιοχή του Ντάγκεναμ, με το σπίτι του να βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας. Τα παιδικά του χρόνια, δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε ιδανικά, καθώς όπως ο ίδιος περιγράφει, τα ανακαλεί ως «χρόνια γεμάτα φόβο», με την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση να μην συνηγορούν σε αυτό που θα ονομάζαμε σταθερό περιβάλλον. Όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του, από νωρίς δοκίμασε την τύχη του στο ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενος σε σχολικά τουρνουά, μέχρι που, σε αντίθεση με τους συνομηλίκους του, φάνηκε να ξεχωρίζει με μεγάλη άνεση για την καθαρότητα σκέψης του, τα φυσικά του προσόντα και «ψηλό» του παιχνίδι.

Τα προσόντα του, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους μεγάλους συλλόγους του Λονδίνου, με την Arsenal, να είναι τελικά αυτή που θα τον ενέτασσε στο πρόγραμμα των ακαδημιών της σε ηλικία 14 ετών, με την ελπίδα να βρεί στο πρόσωπό του ένα βασικό γρανάζι για την πρώτη ομάδα. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, ο Adams εξελίχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία του κέντρου της άμυνας των τμημάτων υποδομής της ομάδας, μην αφήνοντας πολλές επιλογές στον τον προπονητή των «Κανονιέρηδων», Terry Neill από το να το προωθήσει στο κυρίως ρόστερ! Σε ηλικία 17 ετών, πραγματοποίησε το ντεμπούτο με τη φανέλα της Arsenal απέναντι στην Sunderland, με το αστικό μύθο να αναφέρει πως από το άγχος του, έβαλε το σορτς του ανάποδα και βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ένα δικό του λάθος οδήγησε και στην ισοφάριση!


Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags