Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα κριθεί αυστηρότερα στη δεύτερη θητεία του στον Δικέφαλο
| 2021-06-02 10:05:00

"Λουτσέσκου όπως Ζιντάν - Ανατροπή Γκαρσία, για έξι μήνες ο Ουάρντα" - Aυτοί φεύγουν, ποιοι έρχονται

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Λουτσέσκου όπως Ζιντάν - Ανατροπή Γκαρσία, για έξι μήνες ο Ουάρντα" - Aυτοί φεύγουν, ποιοι έρχονται

Η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ και το σχέδιο ενίσχυσης του κόουτς. Ποιες θα είναι οι αλλαγές στο ρόστερ, ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν και τι μεταγραφές θα γίνουν. Η... αβεβαιότητα για τους νεαρούς, ο Τζόλης που πωλείται και ο Πάμπλο που θα το σκεφτεί και θα μείνει στον Δικέφαλο.

ΠΑΟΚ: Την άποψη, ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, θα κριθεί αυστηρότερα στη δεύτερη θητεία του στον Δικέφαλο, λόγω Πάμπλο Γκαρσία, εξέφρασε ο Γιώργος Καραγιάννης. Ο αρχισυντάκτης του Metrosport.gr μίλησε στο Sportdog, όπου σχολίασε τα καυτά θέματα που αφορά τους Θεσσαλονικείς. Ποιά είναι η εκτίμησή του για το μέλλον του Γκαρσία; Πόσες μεταγραφές θα κάνουν οι ασπρόμαυροι και σε ποιούς παίκτες θα στηριχθεί Ρουμάνος. Τί μέλλει γενέσθαι με Ουάρντα; Όλες οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Νέα εποχή με επιστροφή Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, σε μία θητεία που αναμένεται να μην είναι η ίδια σε σχέση με την πρώτη, όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα. Πώς το σχολιάζεις;

«Τουλάχιστον θα έχει μεγαλύτερο μπάτζετ να διαχειριστεί σε σχέση με αυτό που θα έδιναν αν έμενε ο Γκαρσία. Για να έρθει όμως ο Λουτσέσκου με ένα τόσο υψηλό συμβόλαιο για εκείνον και τους συνεργάτες του (1,8 εκατ.Ευρώ) νομίζω, ότι αυτό θα συνδυαστεί με εγγυήσεις για να πάρει παίκτες επιπέδου. Γιατί αυτήν τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει αρκετά κενά. Ξέρει, ότι θα διεκδικήσει πρωτάθλημα. Ξέρει, ότι θα χρειαστεί πολλές μεταγραφές για να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό, ο οποίος έχει μόνο 2-3 αγωνιστικά κενά, όταν ο ΠΑΟΚ έχει πολλά περισσότερα, αρχής γενομένης από το να συμφωνήσει με ένα τεχνικό διευθυντή. Είναι αλήθεια όμως, ότι οι δεύτερες φορές σε προπονητές και παίκτες, σε όλον τον πλανήτη, είναι πολύ διαφορετικές. Για παράδειγμα ο Ζιντάν στη Ρεάλ. Μετά από μία εντυπωσιακή πρώτη θητεία που τα κατέκτησε όλα, στη δεύτερη ναι μεν πήρε πρωτάθλημα, αλλά η σχέση με τον πρόεδρο ήταν πολύ διαφορετική και έφτασε στο σημείο να κράζει τον πρόεδρο. Θεωρώ πάντως, ότι ένα πλεονέκτημα που έχει ο Λουτσέσκου έναντι όλων των άλλων υποψηφίων προπονητών που θα υπήρχαν, είναι ότι έχει ένα πολύ καλό τιμ που ξέρει τη δουλειά και μπορεί απευθείας να προσαρμοστεί στην ομάδα. Αυτό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα».

Στον Γκαρσία προτάθηκε να αναλάβει τον ΠΑΟΚ Β' που θα συμμετάσχει στη Super League 2. Θεωρείς, ότι είναι καλή επαγγελματική ευκαιρία για τον ίδιο; Γιατί οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις υποστηρίζουν, ότι δεν είναι θετικός...

«Δεν θεωρώ, ότι έχει απορρίψει την πιθανότητα. Πιστεύω, ότι θα περάσουν λίγες μέρες και θα το σκεφτεί διαφορετικά. Όταν σκεφτεί πιο ήρεμα, θεωρώ, ότι θα πάρει την απόφαση να μείνει στον ΠΑΟΚ. Γιατί δεν είναι μόνος του. Εκτός από την οικογένειά του έχει κάποιους συνεργάτες, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα που έχει αυτός, που μπορεί να πάρει μία απόφαση μετά από έναν χρόνο. Συν τοις άλλοις, στην Ισπανία έχει πολύ καλό όνομα. Είναι σίγουρο, ότι θα προκύψουν καλές προτάσεις όπως αυτές που παίζονται στα ΜΜΕ με την Οσασούνα. Ξέρουμε ότι εκεί είναι πολύ πιο τυπικοί όσον αφορά τα διπλώματα που πρέπει να έχει ένας προπονητής. Ο Γκαρσία δεν είχε UEFA PRO γι'αυτό άλλωστε ήταν στον πάγκο Αμανατίδης στην αρχή. Στην Ισπανία δεν μπορούν να κάνουν αυτά τα πειράματα. Και γι'αυτό ο ΠΑΟΚ του δίνει τη δυνατότητα παράλληλα με την ομάδα να κάνει όλη την απαραίτητη εκπαίδευση και να πάρει όλα τα διπλώματα. Έτσι δεν θα έχει εμπόδια στην καριέρα του. Του δίνεται η δυνατότητα έναν χρόνο να καθίσει και μετά να κυνηγήσει να αναλάβει μία πρώτη ομάδα, κάτι που δικαιούται με βάση αυτό που έκανε στον ΠΑΟΚ. Εγώ καταλαβαίνω την πικρία του. Είναι ανθρώπινη. Θα μπορούσε να του είχε δοθεί η ευκαιρία βάσει των συνθηκών που υπήρχαν. Να διαλέξει ομάδα και να κάνει τις μεταγραφές. Αυτήν την ευκαιρία δεν την πήρε παρότι είναι δεμένος συναισθηματικά παρότι ξένος».

Υπάρχουν φωνές που λένε, ότι ο ΠΑΟΚ ίσως χρειαστεί ακόμα και 10 δυνατές μεταγραφές. Συμφωνείς;

«Δεν είναι μόνο τα δεδομένα κενά που βλέπουμε ότι υπάρχουν στα δύο άκρα της άμυνας, όπου ναι μεν θέλουν τον Μπάμπα, αλλά δεν ξέρουμε αν μπορούν να τον κρατήσουν. Δεδομένα πρέπει να πάρει δύο χαφ. Στην επίθεση δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα είναι ο Κρμέντσικ. Είναι και παίκτες που πιθανότατα θα πωληθούν, όπως ο Τζόλης και Σφιντέρσκι, ο οποίος θα έχει το παράσημο της παρουσίας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οπότε σκεφτείτε τα δεδομένα συν τους δύο αυτούς παίκτες. Γι'αυτό είναι κέρδος, ότι κέρδισε έναν προκριματικό γύρο στο Conference o ΠΑΟΚ. Είναι σημαντικές οι 15 μέρες. Αυτό που λένε είναι, ότι ο Λουτσέσκου δεν θα πάει να εμπιστευθεί παίκτες από την προηγούμενη θητεία του. Γιατί καταλαβαίνει και ο ίδιος, ότι έχουν μεγαλώσει σημαντικά. Με τον Βιεϊρίνια δεν υπάρξει θέμα. Δεν θεωρώ όμως δεδομένο, ότι θα στηριχθεί σε παίκτες όπως Βαρέλα και Κρέσπο, τους οποίους γνώριζε στην καλή τους αγωνιστική ηλικία. Γι'αυτό και μιλάμε για τόσες πολλές μεταγραφές. Επιπρόσθετα στην πρώτη του παρουσία ο Λουτσέσκου δεν είχε δείξει, ότι θα παίξει πολύ με τα νέα παιδιά. Κυνηγά το αποτέλεσμα. Γνωρίζει, ότι κρίνεται μόνο από αυτό. Οπότε δεν θα πειραματιστεί πολύ με παίκτες επιπέδου Ακαδημιών. Δεν ξέρω δηλαδή αν θα δώσει θέση στο ρόστερ σε παίκτες όπως ο Λύρατζης και ο Κούτσιας».

Ο Φερέιρα έβγαλε Τζόλη. Ο Ρουμάνος δηλαδή δεν θα βγάλει τέτοιο παίκτη για να μπει στη βιτρίνα;

«Εμείς κρίνουμε αυτό που γνωρίζουμε αυτήν τη στιγμή. Αν αλλάξει ξαφνικά ο Λουτσέσκου είναι άλλο θέμα. Αλλά ο Λουτσεσκου δεν το κάνει αυτό. Δεν το έκανε σε καμία ομάδα, ούτε καν στους Άραβες. Οπότε πάμε σε αυτήν τη λογική. Και γνωρίζει, ότι αυτήν τη φορά, ο κόσμος θα τον κρίνει αποκλειστικά με το αποτέλεσμα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ περιμένει να διεκδικήσει πρωτάθλημα στη... χειρότερη. Γιατί, έρχεται με το παράσημο του προηγούμενου τίτλου και έρχεται έχοντας «φάει» τον Γκαρσία. Οπότε ο κόσμος θα τον κρίνει πολύ πιο αυστηρά. Και επειδή ο Ρουμάνος δεν είναι χαζός, το μυαλό του στροφάρει τρομερά ως άνθρωπος. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά το περιβάλλον και πως πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό θεωρώ, ότι θα πάει από την αρχή για τη νίκη. Αυτό θα το κάνει με παίκτες δικούς του, παίκτες φτασμένους. Από τους νεαρούς, αυτός που μπορεί να έχει κάποιον ρόλο, με εξαίρεση τον Τζόλη, για τον οποίο δεν ξέρουμε αν θα μείνει, είναι ο Μιχαηλίδης. Αλλά Λύρατζης, Κούτσιας, Τσιγγάρας είναι αμφίβολο αν θα πάρουν ρόλο στην ομάδα που θέλει να χτίσει».

Με τον Ουάρντα τί μέλλει γενέσθαι; Γιατί είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς δεν έχει αγωνιστεί για μία ολόκληρη σεζόν στον ΠΑΟΚ..

«Στην προηγούμενη θητεία του πάλί δεν τον εμπιστεύτηκε. Βλέπουμε όμως, ότι αυτήν τη φορά ο Ουάρντα ήταν περισσότερο ώριμος. Αντέδρασε, δε, διαφορετικά, όταν του ζητήθηκε να κάτσει στον πάγκο. Θέλω να πιστεύω, ότι θα κάνει μία συζήτηση με τον Λουτσέσκου. Θεωρώ, ότι θα μείνει στην ομάδα, γιατί ο Ρουμάνος θα κληθεί να προσθέσει άλλη μία μεταγραφή για να καλύψει το κενό του. Θα καθίσει το πρώτο εξάμηνο. Τον Γενάρη ανάλογα πως θα πάει η ομάδα θα επανεκτιμηθεί όποια απόφαση έχουν πάρει. Θα είναι μία πολύ διαφορετική περίοδος για τον Λουτσέσκου, στην οποία θα παρθούν πολλές αποφάσεις σε μικρό χρονικό διάστημα. Και θα κριθεί από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αλαφούζος κάνει "δώρο" τον Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ - Τα σκάει χοντρά ο Σαββίδης - Τρελή... καραμπόλα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags