Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Πρωτοκλασάτος μπακ-χαφ για ΑΕΚ-Ολυμπιακό - Με τόσα έρχεται Ελλάδα - Στο… κόλπο και ο Λουτσέσκου!
| 2021-06-02 21:06:00

Πρωτοκλασάτος μπακ-χαφ για ΑΕΚ-Ολυμπιακό - Με τόσα έρχεται Ελλάδα - Στο… κόλπο και ο Λουτσέσκου!

Οι Μιχείες
Πρωτοκλασάτος μπακ-χαφ για ΑΕΚ-Ολυμπιακό - Με τόσα έρχεται Ελλάδα - Στο… κόλπο και ο Λουτσέσκου!

Η τρομερή καριέρα, γιατί ψάχνει ομάδα και η μεταγραφική καραμπόλα. Προτάθηκε ήδη σε Λιμάνι και Ένωση, ενώ στην Τουρκία επιμένουν πως θα απασχολήσει πολύ σύντομα και τον ΠΑΟΚ. Οι ετήσιες αποδοχές και ποιος είναι στην έξοδο από την ομάδα των «κιτρινόμαυρων».

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο Ράφαελ Περέϊρα ντα Σίλβα ή σκέτο Ράφαελ, έστω κι αν τον Ιούλιο θα κλείσει 31 του χρόνια, παραμένει μια πρωτοκλασάτη περίπτωση δεξιού μπακ χαφ για τα ελληνικά δεδομένα. Γράφτηκε, χωρίς να διαψευστεί, πως προτάθηκε στην ΑΕΚ, η οποία αυτή την στιγμή έχει δυο τέτοια με συμβόλαια (Νταντσένκο, Μπακάκη), ένα που έληξε (Βασιλαντωνόπουλο), άλλο έναν ταλαντούχο που μάλλον θα φύγει δανεικός (Ραντόγια) ενώ συγχρόνως έχει βγει στην αγορά για βασικό!

Για να γράφουν οι Πορτογάλοι πρώτα πως η ΑΕΚ εξετάζει τον Νανού της Πόρτο και μετά στην...λίστα να μπαίνει και ο Βραζιλιάνος που είναι έτσι κι αλλιώς "φευγάτος" απο την Μπασάκσεχιρ, σημαίνει πως οι "κιτρινόμαυροι" υπεύθυνοι στον σχεδιασμό/προγραμματισμό της ομάδας για την νέα σεζόν υπολογίζουν σε δεξιό μπακ με στοιχεία γουίνγκερ αλλά με πολύ πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά από του υπάρχοντος Ουκρανού και ασφαλώς πληρώνοντας και ποιό ακριβό συμβόλαιο. Ας το κρατήσουμε αυτό αφού ανεξάρτητα από την κατάληξη των υποθέσεων Νανού και Ράφαελ, που είναι δυο "ακριβοί" και "πρωτοκλασάτοι" μπακ, υπάρχει μια σαφέστατη ένδειξη!

Πάμε τώρα στην υπόθεση Ράφαελ:

1. Με την Μπασάκ έχει συμβόλαιο 2+1 χρόνων. Την πρώτη σεζόν έκανε συνολικά 28 ματς, 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ (ΜΕ σούπερ μάτς κόντρα στην πρώην του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) αλλά είχε και τραυματισμούς...

2. Στην Μπασάκ κατέληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο ως ελεύθερος, μετά απο μια 5ετία στην Λυών και μια 7ετία στην Man U (τον έβγαλε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον). Πήγε με φιξ ετήσιες αποδοχές 1.100.000 ευρώ που μαζί με τα μπόνους όμως, έφτανε το 1,5 εκατ. ευρω...

3. Η Μπασάκ που την προηγούμενη χρονιά πήρε το πρωτάθλημα και έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε μια καταστροφική σεζόν στην Τουρκία, κινδυνεύοντας ακόμη και με υποβιβασμό (κάποια στιγμή). Θέλει να απαλλαγεί από μερικά υψηλά συμβόλαια λόγω και της...βουτιάς της τουρκικής λίρας αλλά και ο Ραφαέλ θέλει να φύγει από την ομάδα. Αναζητείται , λοιπόν φόρμουλα συμβιβασμού για την λύση της συνεργασίας τους, με τους ατζέντηδες να προτείνουν τον Βραζιλιάνο μπάκ σε διάφορες ομάδες.

4. Ο Ράφαελ έχει όντως προταθεί στην ΑΕΚ αλλά και στον Ολυμπιακό ξανά (έπαιξε δυνατά για τους "ερυθρόλευκους" και το περασμένο καλοκαίρι, πριν καταλήξουν στον συμπατριώτη του Ραφίνια) ενώ στην Τουρκία λένε πως θα μπει στο "κόλπο" και ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου.

5. Ο Ράφαελ είναι μια δύσκολη κι ακριβή περίπτωση, που θα χρειαστεί και υπομονή αφού η απεμπλοκή του απο την Μπασάκσεχίρ μάλλον θα τραβήξει. Ποιος από την ελληνική Big 4 έχει την πολυτέλεια να μπορεί να τον περιμένει; Όταν μάλιστα και ο ιδιος, δυο φορές  που άλλαξε ομάδα στην καριέρα του, το έκανε Αύγουστο και Σεπτέμβριο αντίστοιχα(κάτι δείχνει)...

6. Για τον Ράφαελ από Τουρκία παίζει δυνατά και η πρωταθλήτρια Μπεσίκτας, που θα πάει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο βασικός της δεξιός μπακ, ο Γάλλος Ροζιέρ, επιστρέφει από τον δανεισμό του στην Σπόρτινγκ Λισαβώνας, η οποία τον κοστολογεί με 7 εκατομμύρια. Η Μπεσίκτας ,λοιπόν, κοιτάζει την περίπτωση του Ράφαελ για να τον αντικαταστήσει.

7. Ο Ράφαελ για να έρθει στα μέρη μας θα πρέπει να ελευθερωθεί από την Μπασάκ, να του προταθεί ένα κλειστό 2ετες(μίνιμουμ) συμβόλαιο και φιξ αποδοχές που δεν θα πέφτουν κάτω από τις 700 με 800.000 ευρώ. Αυτά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φευγάτος" κορυφαίος άσος του Ολυμπιακού - Ο πρώτος που... τελείωσε ο Μαρτίνς - Σκάει μεταγραφάρα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags