Facebook Pixel ΑΕΚ: "Θα κάνει τη διαφορά την ΑΕΚ - Στο στόχαστρο των οπαδών, ούτε με Σαμπαόλι - Αλλαγή στο ημίχρονο..."
| 2021-06-04 12:17:00

"Θα κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ - Στο στόχαστρο των οπαδών, ούτε με Σαμπαόλι - Αλλαγή στο ημίχρονο..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Θα κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ - Στο στόχαστρο των οπαδών, ούτε με Σαμπαόλι - Αλλαγή στο ημίχρονο..."

Ένα τεράστιο ταλέντο, που δεν "ταίριαξε" με οπαδούς και προπονητές. Η εντυπωσιακή καριέρα του, οι μεγάλες μεταγραφές και γιατί δεν έκανε ανάλογη πορεία με αυτή που περίμεναν όλοι. Ποια τα χαρακτηριστικά του και τι θα δώσει στην Ένωση ο Ολιβιέ Εντσάμ;

ΑΕΚ: Ο Ολιβιέ Εντσάμ βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ για την ενίσχυση στα χαφ. Η Ένωση κυνηγά την υπόθεση του Γάλλου μέσου, η οποία έχει πολλές δυσκολίες, μιας και ο παίκτης ζήτησε χρόνο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, ότι βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας στην Αγγλία. Οι κιτρινόμαυροι πάντως σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα ποσό στη Σέλτικ και αφετέρου να προσφέρουν στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή αποδοχές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο Εντσάμ προέρχεται από τις Ακαδημίες της Χάβρης, απ' όπου τον απέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι το 2012 και τον ενέταξε στις Υποδομές της. Το 2015 βρήκε για πρώτη φορά εκτός Νησιού και για μία διετία αγωνίστηκε στη Τζένοα. Το 2017 η Σέλτικ έκανε την επένδυση πληρώνοντας 5 εκατ.Ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Σίτι.

Την πρώτη χρονιά στη Γλασκώβη μέτρησε 48 εμφανίσεις, με 9 γκολ και 6 ασίστ σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την επόμενη αγωνίστηκε σε 37 ματς έχοντας 6 γκολ και 1 ασίστ, ενώ την τρίτη συμπλήρωσε 39 παιχνίδια, 8 γκολ και 4 ασίστ.

Τη σεζόν 2020-21 αγωνίστηκε το πρώτο μισό σε 21 ματς με τη φανέλα της Σέλτικ και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Μαρσέιγ, όπου δεν έπιασε, αφού μέτρησε 4 μόλις παιχνίδια στη Ligue1. Μάλιστα ήταν αιτία παραίτησης του Αντρέ Βίλας Μπόας, ο οποίος δεν είχε απορρίψει τη μεταγραφή του.

Μπήκε στο στόχαστρο των οπαδών

Αναλυτικό scouting report για τον ποδοσφαιριστή δίνει στο Sportdog, ο υπεύθυνος του πρωταθλήματος της Σκωτίας, στην εφημερίδα Match Money, Θάνος Σολούκος.

«Θεωρείτο κάποτε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη νευραλγική θέση του χαφ. Οι πρώτες του τρεις σεζόν στην Σέλτικ (2017-2020) ήταν πολύ καλές και έγινε γρήγορα ένας από τους αγαπημένους των οπαδών. Με τον μάνατζερ Νέιλ Λένον διατηρούσε και διατηρεί εξαιρετική σχέση και ας είχαν ακουστεί κατά καιρούς κάποια μικροπροβλήματα», σχολιάζει αρχικά ο ειδικός του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου και συνεχίζει:

«Τώρα για φέτος μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική κατάσταση. Η Σέλτικ έχασε το πρωτάθλημα πανηγυρικά από την Ρέιντζερς και το κλίμα στράβωσε από νωρίς με την κακή πορεία στο Europa League. Ο Λένον αποχώρησε, ο Τζον Κένεντι ανέλαβε υπηρεσιακός και ο Έντσαμ, που φαινόταν να «περπατάει» μέσα στο γήπεδο, μπήκε στο «στόχαστρο» των νευριασμένων οπαδών. Η κριτική που τους ασκήθηκε ήταν πιο έντονη από αυτή που άξιζε θαρρώ αλλά του ταιριάζει γάντι η φράση «πλήρωσε τα σπασμένα» (μαζί με 1-2 ακόμα ποδοσφαιριστές των Κελτών)».

Δυνατός με πνευμόνια, του λείπει work-ethic

Ο παίκτης ζήτησε ο ίδιος να δοθεί δανεικός και πήγε τον Φεβρουάριο στη Μαρσέιγ όπου έγινε το γνωστό στόρι με τον Βίλας Μπόας. «Η διοίκηση θεώρησε, ότι ο παίκτης θα βοηθήσει. Κάτι που πάντως δεν έγινε, γιατί ούτε ο Χόρχε Σαμπαόλι τον εμπιστεύτηκε. Χαρακτηριστικό είναι ότι ξεκίνησε μόλις 3 παιχνίδια ως βασικός, και στα τρία βγήκε αλλαγή στο ημίχρονο», συμπληρώνει ο δημοσιογράφος.

Ποια είναι τα θετικά του στοιχεία; «Τεχνικά έχει όλα όσα χρειάζεται ένα σύγχρονος χαφ. Είναι δυνατός και διαθέτει καλά πνευμόνια», απαντά.

Ποια είναι τα αρνητικά; «Το work-ethic φαίνεται να του λείπει. Σίγουρα όμως του έχει πέσει «βαρύ» το γεγονός, ότι από wonderkid έχει μετατραπεί σε παίκτη αυτού του επιπέδου», τονίζει.

Το ερώτημα είναι αν ο παίκτης μπορεί να βοηθήσει την Ένωση και να κάνει τη μεγάλη επιστροφή στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία. «Στην ΑΕΚ μπορεί να κάνει την διαφορά, αρκεί να ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και να «πιστέψει» στο πλάνο του συλλόγου», καταλήγει ο Θάνος Σολούκος μιλώντας στο Sportdog.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος που "τελειώνει" ο Μιλόγεβιτς από ΑΕΚ - Πωλείται Έλληνας άσος - Φεύγει τεράστιο ταλέντο!


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags