Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Επιτέλους το... κατάλαβε ο Φαν’τ Σχιπ - Πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός για Εθνική - Μία είναι η λύση με Τσιμίκα!
| 2021-06-06 22:20:00

Επιτέλους το... κατάλαβε ο Φαν’τ Σχιπ- Πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός για Εθνική- Μία η λύση με Τσιμίκα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Επιτέλους το... κατάλαβε ο Φαν’τ Σχιπ- Πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός για Εθνική- Μία η λύση με Τσιμίκα!

Η έκπληξη του Ολλανδού τεχνικού, ο "νέος" Τοροσίδης και οι ελπίδες για την Ελλάδα. Τα θετικά συμπεράσματα για τα δύο πολύ δυνατά φιλικά, η νίκη με το Βέλγιο και η επόμενη μέρα. Τί συμβαίνει με τον άσο της Λίβερπουλ και τι πρέπει να γίνει άμεσα;

Εθνική Ελλάδας: Οι νίκες σε φιλικά δεν σημαίνουν τίποτα και εννοείται ότι η Εθνική δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα επειδή πήρε ισοπαλία από το Βέλγιο και νίκησε τη Νορβηγία. Άλλωστε, σε τί να χρησιμεύσει μια φιλική νίκη όταν στα επίσημα ματς η κάθε... Γεωργία κάνει ζημιές στο συγκρότημα του Τζον Φαν'τ Σχιπ;

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πάντως την επιτυχία των δύο φιλικών τεστ που έδωσε η Εθνική Ελλάδας τον Ιούνιο. Για μια καταρρακωμένη ψυχολογικά ομάδα, η αποφυγή της ήττας από το Βέλγιο και η νίκη επί της Νορβηγίας (από την οποία τα τελευταία χρόνια δεν απέχουμε όσο θέλουμε να πιστεύουμε) έχουν τη σημασία τους, προκειμένου οι διεθνείς να σηκώσουν κεφάλι ενόψει της συνέχειας.

Επιτέλους ο Τζον Φαν'τ Σχιπ δοκίμασε το 3-5-2 και η θετικότατη εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο προκάλεσε απορίες σχετικά με το γιατί δεν το είχε εφαρμόσει στο παρελθόν. Εξάλλου, η Εθνική έχει ξεκάθαρο πρόβλημα στην ανάπτυξη από τον άξονα και πολύ συχνά σχεδόν όλο το παιχνίδι της γίνεται από τα πλάγια μπακ (με Τοροσίδη-Χολέμπας στο παρελθόν, κυρίως από τα αριστερά με Τσιμίκα ή Γιαννούλη πρόσφατα). Η αμυντική κάλυψη με τρεις στόπερ κόντρα στη Νορβηγία έδωσε την ευχέρεια στους Τσιμίκα και Ανδρούτσο να προωθούνται πιο συχνά, ώστε να δείξουν τις επιθετικές αρετές τους.

Το δεύτερο γκολ της Εθνικής στο 21' είναι η απόλυτη απόδειξη για τα παραπάνω, αφού δεν βλέπουμε συχνά αμφότερα τ μπακ της ομάδας να πατούν περιοχή, ενώ ακόμα πιο σπάνιο είναι να συνδυάζονται για να σκοράρουν. Ο Θανάσης Ανδρούτσος ανταμείφθηκε με το πρώτο του με το εθνόσημο για τη διάθεσή που έδειξε να ανεβαίνει ψηλά σε κάθε ευκαιρία και να απειλεί από θέση κρυφού φορ, όπως είχε κάνει και στο 17'.

Όσο για τον Κώστα Τσιμίκα, παρά την ικανοποιητική εμφάνιση του πρώτου μέρους, φαίνεται ότι ακόμα του λείπει ρυθμός από την αγωνιστική απραξία του στη Λίβερπουλ και χρειάζεται περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του. Ίσως ένας δανεισμός τη νέα σεζόν να του κάνει καλό, ώστε να ξαναδούμε τον παίκτη που θαυμάσαμε στον Ολυμπιακό.

Ιδιαίτερα δραστήριος για δεύτερο σερί ματς ήταν ένας ακόμα παίκτης των Πειραιωτών, ο Γιώργος Μασούρας, που αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο, όταν έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Από φοβερή ασίστ του Δημήτρη Πέλκα, που έβγαλε μια -σπάνια για τα δεδομένα της Εθνικής- κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας. Σε γενικές γραμμές, ο Μασούρας κάνει σπουδαία δουλειά στην κίνηση χωρίς την μπάλα, δημιουργώντας προϋποθέσεις για κάθετες μπαλιές και πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να αξιοποιηθούν.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και ο γκολκίπερ Βλαχοδήμος έπαιξαν συνολικά 135 λεπτά κόντρα σε Λουκάκου και Χάαλαντ δίχως να δεχθούν γκολ από δύο εκ των "καυτών" γκολτζήδων παγκοσμίως. Δεν το λες και λίγο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή-έκπληξη στο Λιμάνι - Φέρνει… νέο Εμβιλά - "Μπαλαδόρος" χαφ, χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags