Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Σφήνα" για Ονιεκούρου, παρτενέρ Λιβάγια - "Πάγο" από Μαρτίνς αλά Λιβάι Γκαρσία - Άκυρο σε top όνομα
| 2021-06-08 17:07:00

"Σφήνα" για Ονιεκούρου, παρτενέρ Λιβάγια - "Πάγο" από Μαρτίνς αλά Λιβάι Γκαρσία - Άκυρο σε top όνομα

Οι Μιχείες
"Σφήνα" για Ονιεκούρου, παρτενέρ Λιβάγια - "Πάγο" από Μαρτίνς αλά Λιβάι Γκαρσία - Άκυρο σε top όνομα

Γιατί δεν κλείνουν οι δύο εξτρέμ τον Ιούνιο και η απόφαση του Πορτογάλου. Οι τελευταίες εξελίξεις για τους εξτρέμ στο Λιμάνι, ποιον θέλει ο Μοντεστό, το... μπάσιμο των Τούρκων και η σύνδεση με τον Μάρκο Λιβάγια. Το Sportdog.gr παρουσιάζει το ρεπορτάζ για την επόμενη μεγάλη μεταγραφή των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός: H μεταγραφό - εξτρεμολόγια στον Ολυμπιακό δίνει και παίρνει αφού συνεχίζεται κανονικά η παρέλαση υποψηφίων εξτρέμ απο όλη την Ευρώπη. Με την σειρά μάλιστα... Την σκυτάλη πήραν ακραίοι από την Τουρκία (Ενκουντού, Ενταό, Ονιεκούρου, Φεγκουλί), την έδωσαν στους ακραίους απο την Γαλλία (Μπουανγκά, Ρομέν ντελ Καστίγιο), συνεχισαν οι Ρις Νέλσον (Αρσεναλ), Ρόνις Λόπες (Σεβίλλη), Γκάρι Ροντρίγκες (Αλ Ιτιχαντ) για να καταλήξουμε στην Ιταλία (Τραμονί της Κάλιαρι, Χάουγκε της Μίλαν), χωρίς να αφήνουμε βέβαια απ εξώ την πατρίδα του Πέδρο Μαρτίνς, την Πορτογαλία (εκτός του Βραζιλιάνου Λίνκολν της Σάντα Κλάρα, που έτσι κι αλλιώς είναι "δεκάρι" παίζουν κι άλλοι δυο).

Ο Ολυμπιακός δεδομένα θα κινηθεί για την απόκτηση δυο εξτρέμ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό είναι ξεκάθαρο, το έχει ζητήσει ο Μαρτίνς (την προσθήκη δυο εξτρεμ, με δεδομένη και την φυγή του Μπρούμα), είναι στον φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό των "ερυθρόλευκων". Μόνο που ο ένας εξτρέμ θα έρθει τώρα και ο άλλος (λογικά) τον...Αύγουστο. Ο ένας θα έρθει ως βασικός και όνομα και ο άλλος περισσότερο ως συμπληρωματικός, με συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής.

Πάμε τώρα και σε κάποια δεδομένα που μάλλον μέσα στον βομβαρδισμό καθημερινών δημοσιευμάτων κάπου...παράπεσαν. Με την στήλη να μεταφέρει τι αναφέρει ακριβώς η πολλή ψαγμένη πιάτσα των agents, για κάποια ονόματα υποψηφίων.

1) Ονιεκούρου και Ενκουντού είναι όντως δυο εξτρεμ που ήθελε πολύ και το περασμένο καλοκαίρι ο Μαρτίνς. Για διαφορετικούς λόγους όμως και οι δυο δεν μπορούν να έρθουν τώρα στον Ολυμπιακό. Και οι δυο μάλιστα έχουν συμβόλαια με ετήσιες αποδοχές ο πρώτος πάνω απο 1.800.000 και ο δεύτερος πάνω απο 1.500.000.

2) Η Μονακό αν δεν τον αγοράσει η Γαλατά δεν της ξαναδίνει δανεικό τον Ονιεκούρου, που θα πάει/ξεκινήσει κανονικά προετοιμασία με τους Μονεγάσκους και μετά βλέπουν. Έχοντας του βάλει ταμπελάκι με τιμή πώλησης ως εκκίνηση τα 5.000.000 ευρώ. Αν δεν τα βρει τότε θα μπει ξανά το θέμα του δανεισμού του, μαζί με τους... κολλιούς τον Αύγουστο.

3) Ο Ονιεκούρου πάντως προτιμάει την Κωνσταντινούπολη απο την Αθήνα. Και ήδη υπάρχει σενάριο στην Τουρκία που θέλει την πρωταθλήτρια Μπεσίκτας να μπαίνει δυνατά στην διεκδίκηση του Ονιεκούρου. Ειναι η τελευταία πληροφορία, που κυκλοφορεί μαζί με την "κίνηση" της για τον Μάρκο Λιβάγια. Βέβαια αν η Μπεσίκτας όντως πάρει (όταν πάρει) τον Ονιεκούρου, θα ανοίξει ενδεχομένως ο δρόμος για την αποχώρηση του Ενκουντού. Κοινώς καραμπόλα αλλά προσεχώς...

4) Για τον Ενκουντού αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και απο τον Ολυμπιακό διαρρέουν (χωρίς να τον "καίνε") πως στο εν λόγω ταίμινγκ είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει. Τι δεν λένε; Αυτό που σας έγραψα παραπάνω. Αν η Μπεσίκτας πάρει άλλον παίκτη στην θέση του,τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα. Και δεν είναι μόνο αυτό... Επίσης, θυμίζω πως το περασμένο φθινόπωρο ο Μαρτίνς ήταν εκείνος που στο τέλος προτίμησε τον Μπρουμά απο τον Ενκουντού.

5) Κατά συνέπεια Ονιεκούρου και Ενκουντού θα αποτελέσει πολύ μεγάλη έκπληξη και θεαματική ανατροπή δεδομένων αν ένας απο τους δύο έρθει μέσα στον Ιούνιο στον Ολυμπιακό. Επαφες έχουν γίνει αλλά ΓΙΑ ΤΩΡΑ φαίνονται ανέφικτοι. Τον Αύγουστο βλέπουμε... ´

Οσον αφορά στους άλλους δυο "Τούρκους" που παίζουν, δηλαδή Ενταό και Φεγκουλί, ισχύουν τα εξής :

Α) για τον νεαρό Σενεγαλέζο, αδυναμία του Μοντεστό, ο Μαρτίνς ουσιαστικά είναι όπως πέρσι με τον... Λιβάι Γκαρσία. Δηλαδή ο.κ. του αρέσει, είναι θετικός στο να αποκτηθεί αλλά δεν... καλύπτει κιόλας τις ανάγκες του, ούτε δεσμεύεται πως θα παίζει βασικός. Οπότε και ο Ολυμπιακός τον αποτιμάει με συγκεκριμένα χρήματα και δεν δείχνει διατεθειμένος να ικανοποιήσει τις τρελές απαιτήσεις της τουρκικής ομάδας. Για να έχετε συγκριτικό μέτρο, θα μεταφέρω την ατάκα στελέχους της Καραγκιουμρούκ: "αν ο Ολυμπιακός διπλασιάσει την προσφορά του για τον Ενταό τον παίρνει". Προς το παρόν όμως, οι 'ερυθρόλευκοι" τον...πάγωσαν!

Β) πάμε και στον Φεγκουλί, για τον οποίο τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν φτιάξει ολοκληρο σήριαλ με συνεχή επεισόδια τις τελευταίες ημέρες για τον Ολυμπιακό.Ο Φεγκουλί παραδοσιακά αρέσει στον Ολυμπιακό, η Γαλατά εδώ και δυο χρόνια προσπαθεί να απαλλαγεί απο το πολύ υψηλό συμβολαιό του, οι "ερυθρόλευκοι" δεν συζητάνε να χρησιμοποιηθεί σαν αντάλλαγμα για τον Φορτούνη ενώ ο Μαρτίνς θέλει ακραίο με άλλα χαρακτηριστικά απο του Μαροκινού και προς το παρόν... ντριμπλάρει θέτοντας κριτήριο ηλικίας με όριο τα 30 χρόνια για τους εξτρεμ. Παρεμπιπτόντως ο Φεγκουλί είναι 31 προς τα 32 (θα τα κλείσει τον Δεκέμβριο). Άρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα σκάει χοντρά ο Ολυμπιακός! "Πιέζει" ο Μοντεστό, συμβόλαιο 1.4 εκατ. - "Μάχη" με ομάδα της La Liga

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags