Facebook Pixel Euro 2020: Μπλόκο σε Ρώσο δημοσιογράφο στο Μπακού – Ο ρόλος της Τουρκίας
| 2021-06-08 21:42:00

Χαμός πριν το Euro! Μπλόκο σε Ρώσο δημοσιογράφο στο Μπακού – Ο παράγοντας Τουρκία

του Γεωπόλδου
Χαμός πριν το Euro! Μπλόκο σε Ρώσο δημοσιογράφο στο Μπακού – Ο παράγοντας Τουρκία

Το Αζερμπαϊτζάν τον έβαλε σε μαύρη λίστα!

Euro 2020: Σε μία σοβαρή καταγγελία προέβη ο αθλητικός ρεπόρτερ, Βασίλη Ούτκιν στο κανάλι του στο Telegram. Όπως ανέφερε το Μπακού δεν διαπίστευσε γι τον Ρώσο αθλητικό σχολιαστή με αρμενικές ρίζες Νόμπελ Αρουσταμιάν.

Όπως ανέφερε ο Ούτκιν, οι άλλες χώρες μπορούν να διαπιστεύσουν τον Αρουσταμιάν, αλλά επειδή το Αζερμπαϊτζάν τον έβαλε στη μαύρη λίστα, ο σπορτκάστερ δεν μπορεί να καλύψει ούτε παιχνίδια που θα διεξαχθούν στις άλλες 10 χώρες που θα φιλοξενήσουν ματς της διοργάνωσης.

«Ο Νόμπελ, ξεκάθαρα, δεν έπρεπε να πάει να δουλέψει στο Αζερμπαϊτζάν. Τώρα δεν μπορεί να ταξιδέψει στο Λονδίνο ή το Άμστερνταμ», έγραψε ο Ούτκιν αποκαλύπτωντας, ότι ο Αρουσταμιάν είχε γεννηθεί στο Μπακού.

Οι ρίζες του κακού

Ο λόγος που το Αζερμπαϊτζάν μπλόκαρε τον Αρουσταμιάν είναι ξεκάθαρα λόγω των αρμενικών ριζών του Ρώσου δημοσιογράφου, καθότι οι Αζέροι είναι στα μαχαίρια με τους Αρμενίους. Μάλιστα η ένταση έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια στον Νότιο Καύκασο, με αφορμή τη διένεξη στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ). Τον Νοέμβριο του 2020 οι Αρμένιοι ηττήθηκαν στον πόλεμο των 44 ημερών και συνθηκολόγησαν, χάνοντας το 70% των εδαφών του Αρτσάχ.

Η ένταση όμως αναθερμάνθηκε. Από τις12 Μαΐου, ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν τα νοτιοανατολικά σύνορα της Αρμενίας. Στην επαρχία Σιουνίκ Αζέροι στρατιώτες εισήλθαν σε βάθος 3,5 χιλιομέτρων και περικύκλωσαν τη λίμνη Σεβάν, η οποία βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά αποτελεί κυρίως τμήμα της Αρμενίας. Στις 13 Μαΐου συνεχίστηκε η εισβολή του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, προχωρώντας μέχρι το Βαρντένι της επαρχίας Κεργακουνίκ και στο Σισιάν (επαρχία Σιουίκ). Αρμενικές πηγές κάνουν λόγο για παρουσία 1000 Αζέρων στρατιωτών εντός αρμενικών συνόρων. Στις 25 Μαΐου σκοτώθηκε Αρμένιος στρατιώτης από αζέρικα πυρά, ενώ στις 27 Μαΐου έξι Αρμένιοι στρατιώτες συνελήφθησαν και αιχμαλωτίστηκαν από τις αζέρικες δυνάμεις.

Ντου στον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν θα φιλοξενήσει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, τρεις αναμετρήσεις των ομίλων στις 12, 16 και 20 Ιουνίου και ένα παιχνίδι των προημιτελικών στις 3 Ιουλίου. Μαντέψτε ποιά ομάδα θα παίξει εκεί τη 2η αγωνιστική, κόντρα στην Ουαλία. Η Τουρκία! Μάλιστα ο Πρόεδρος Ερντογάν σκοπεύει να παρακολουθήσει από κοντά τον δεύτερο αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του στο Μπακού.

Η Τουρκία που στήριξε στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν με εξοπλισμό και τζιχαντιστές στον δεύτερο πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Άρα η Τουρκία θα είναι σαν να παίζει εντός έδρας, καθότι τα αζέρικα είναι κοινή γλώσσα με τα τουρκικά...

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως ενημέρωσε το Sportdog, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, δέχτηκε σφοδρότατη κριτική σε άρθρο του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο υποστήριζε, ότι ο Αζέρος πρόεδρος προσπαθεί μέσω του Euro 2020 να ξεπλύνει τις ακαθαρσίες του καθεστώτος από τη διαδεδομένη διαφθορά και τις αχαλίνωτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακτιβιστές από το Αζερμπαϊτζάν και το εξωτερικό κατηγορούν τον πρόεδρο της πρώην σοβιετικής χώρας, ότι προσπαθεί να συγκαλύψει σκάνδαλα διαφθοράς μέσω αθλητικών γεγονότων όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags