Facebook Pixel Euro 2020: "Νίκη με Ιταλία! 23 τρελαμένοι στο Euro - Σπίτι μας το Αζερμπαϊτζάν - Θέλω Πέλκα στην Εθνική Τουρκίας"
| 2021-06-11 16:55:00

"Νίκη με Ιταλία! 23 τρελαμένοι στο Euro- Σπίτι μας το Αζερμπαϊτζάν- Θέλω Πέλκα στην Εθνική Τουρκίας"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Νίκη με Ιταλία! 23 τρελαμένοι στο Euro- Σπίτι μας το Αζερμπαϊτζάν- Θέλω Πέλκα στην Εθνική Τουρκίας"

Τούρκος δημοσιογράφος στο Sportdog για την πρεμιέρα του Euro 2020. Γιατί... ποντάρουν όλοι στην Τουρκία, η πρεμιέρα με Ιταλία και ο Έλληνας άσος που θα τον ήθελε... στα κόκκινα.

Euro 2020: Άγριες είναι οι διαθέσεις της Εθνικής Τουρκίας λίγο πριν την πρεμιέρα του Euro 2020 στο ματς με την Ιταλία.

Όπως μεταφέρει ο Ουγούρ Αϊντίν οι ποδοσφαιριστές του ομοσπονδιακού συγκροτήματος της χώρας τους θα παίξουν για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και είναι πολύ ενθουσιασμένοι.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος από το πρακτορείο “DHA” μίλησε στο Sportdog για το τουρνουά και τους στόχους της ομάδας του, τους παίκτες που θα βασιστεί ο Σενόλ Γκιουνές και τις ιδιαιτερότητες της παρουσίας της Τουρκίας στο Μπακού. Στο τέλος ρωτήθηκε, ποιον Έλληνα παίκτη θα ήθελε να είχε στην εθνική της χώρας του.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς περιμένεις το Euro 2020 μετά από έναν χρόνο πανδημίας;

«Το Euro είναι μία διοργάνωση που ενδιαφέρει όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και όλον τον κόσμο!Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η διοργάνωση αναβλήθηκε για έναν χρόνο και αυτό γέννησε μία πολύ μεγάλη στενοχώρια στους φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους. Έχουν γίνει κάποια βήματα εξομάλυνσης της κατάστασης με τους εμβολιασμούς. Οπότε δεν είναι λίγοι όσοι περιμένουν το τουρνουά με μεγάλη ανυπομονησία. Θεωρώ, ότι η διοργάνωση θα μείνει αξέχαστη».

Το Euro θα παιχτεί σε 11 διαφορετικές χώρες. Συμφωνείς με αυτήν την απόφαση;

«Είναι μία διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας. Για τον λόγο αυτό, πιστεύω ότι θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από τις αρχές και δεν θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα».

Ποιές είναι οι προσδοκίες της Τουρκίας από το τουρνουά;

«Σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεται η Εθνική Τουρκίας έχει πάντα υψηλές προσδοκίες. Είναι μια νέα και έμπειρη ομάδα ποδοσφαιριστών που έχουν χημεία μεταξύ τους. Πολλοί από τους παίκτες παίζουν σε σημαντικές ομάδες σε κορυφαία πρωταθλήματα. Η Τουρκία θέλει να ξεκινήσει καλά το τουρνουά και να πάρει το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Ιταλία. Υπάρχει ένα ρητό που λέει, ότι Αν δεν πουν οι Τούρκοι τελείωσε, δεν τελειώνει". Εκτός από ταλέντο και ικανότητα, οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές θα καταθέσουν και την καρδιά τους στο γήπεδο».

Ποιός ποδοσφαιριστής είναι ο παράγοντας κλειδί για τον Σενόλ Γκιουνές;

«Θα έλεγα ο σημαντικότερος παίκτης είναι ο Μπουράκ Γιλμάζ που έχει αποδώσει πολύ καλά στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη Λιλ. Θα είναι βασικός και αναντικατάστατος. Διαθέτει εμπειρία και δίψα για τη νίκη. Φυσικά, κάθε παίκτης της τουρκικής εθνικής ομάδας είναι σημαντικός, ειδικά στην αμυντική γραμμή οι Τσαγκλάρ Σογιουντζού και Μερίχ Ντεμιράλ, όπως και στη μεσαία γραμμή θα πάρουν πολύ βάρος στα πόδια τους οι Οζάν Τουφάν, Γιουσούφ Γιαζιτζί και Χακάν Τζαχλάνογλου».

Πως είναι το ποδοσφαιρικό στυλ της Τουρκίας;

«Η Τουρκία διαθέτει πολύ ταλέντο. Θα προσπαθήσει να ελέγξει τον ρυθμό, να δημιουργήσει χώρους και να βρει διαδρόμους προς τις αντίπαλες εστίες. Η εθνική ομάδα έχει τη νεαρότερη ομάδα του τουρνουά. 23 ποδοσφαιριστές θα παίξουν με πολύ ενθουσιασμό καθώς παίζουν για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Όποτε όλα τα βλέμματα θα είνα στραμμένα πάνω τους».

Η Τουρκία θα αγωνιστεί με την Ουαλία στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ένα παιχνίδι για το οποίο γράφτηκε επίσημα, ότι θα παρακολουθήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θα είναι σαν να παίζετε εντός έδρας;

«Λέμε για τον λαό του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας "ένα Έθνος, δύο κράτη". Ο λαός του Αζερμπαϊτζάν είναι αδέλφια μας. Οπότε ο αγώνας που θα παίξουμε στο Μπακού δεν θα διαφέρει από οποιονδήποτε αγώνα παίζουμε στην Τουρκία».

Ποιον παίκτη της Εθνικής Ελλάδας θα ήθελες να είχες στην Εθνική Τουρκίας;

«Ο Πέλκας έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην Τουρκία με τη φανέλα της Φενέρ. Αυτόν θα ήθελα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα… σκάει ο Σαββίδης για τον επιθετικό - Κορυφαίο όνομα, επιλογή Λουτσέσκου - "Τρώει" Πρίγιοβιτς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags