Facebook Pixel Superleague: Η πρώτη μεταγραφή Γιοβάνοβιτς σε ΠΑΟ - Αυτός… έφαγε τον Σάντος - Κυριάκος Παπαδόπουλος για Big-4
| 2021-06-19 21:44:00

Η πρώτη μεταγραφή Γιοβάνοβιτς σε ΠΑΟ - Αυτός… έφαγε τον Σάντος - Κυριάκος Παπαδόπουλος για Big-4

Του Αδέσποτου
Η πρώτη μεταγραφή Γιοβάνοβιτς σε ΠΑΟ - Αυτός… έφαγε τον Σάντος - Κυριάκος Παπαδόπουλος για Big-4

Το "άκυρο" στον Έλληνα άσο και σε ποια μεγάλη ομάδα αρέσει. Η τρομερή ιστορία με τον Φερνάντο Σάντος στον Παναθηναϊκό και τις κόντρες του στα αποδυτήρια, η μεταγραφή που έκλεισε ο Ολυμπιακός με κάποια χρόνια καθυστέρηση και το... χτίσιμο της νέας ομάδας του Τριφυλλιού. Απολαυστικά παρασκήνια από την εκπομπή του Sportdog.gr στον Alpha 9.89.

Απολαυστικοί και γεμάτοι ειδήσεις και μάλιστα με ρετρό αναφορές ήταν για ένα ακόμα Σάββατο οι «Αδέσποτοι» στον Alpha 98,9, μία εκπομπή, η οποία έχει σήμα κατατεθέν, αφού είναι powered by Sportdog.

Ευάγγελος Μίχος και Κώστας Γκόντζος ενημέρωσαν, διασκέδασαν, μα πάνω απ' όλα ψυχαγώγησαν το κοινό. Έβγαλαν και θεματάκια που αξίζει να διαβάσετε.

*** Ρωτούν οι ακροατές μας στους 98,9 για τον Κώτσιρα που ανακοινώθηκε στον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ καλός παίκτης. Με 32 εμφανίσεις με τον Αστέρα Τρίπολης, ένα γκολ και 3 ασίστ, έρχεται για βασικός για ΠΑΟ. Εδώ έπαιζαν Σάντσες και Μολό. Για μένα είναι καλύτερος του Μπακάκη. Ξέρει μπάλα ο Κώτσιρας. Είναι πολύ καλός στο συνδυαστικό παιχνίδι. Επίσης, αμυντικά δεν υστερεί. Μετρά πολύ επίσης ότι ήταν επιλογή του Γιοβάνοβιτς.

Στον Παναθηναϊκό είχε προταθεί και ο Βασιλαντωνόπουλος. Υπενθυμίζεται, ότι πέρσι τον Γενάρη ο Κώτσιρας είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ. Αλλά ο Βασιλαντωνόπουλος, που ήταν το έμψυχο αντάλλαγμα που έδινε η Ένωση στον Αστέρα, δεν ήθελε να πάει στην Τρίπολη και έτσι χάλασε η μεταγραφή, παρότι μάλιστα οι δύο παίκτες είναι μανατζερικά ομόσταυλοι.

*** Κυκλοφορεί, ότι ο Ολυμπιακός πλησιάζει στην απόκτηση του Πιερ Κουντέ Μαλόνγκ. Πρόκειται για τον 26χρονο Καμερουνέζο χαφ της Μάιντς, ο οποίος προορίζεται να αποκτηθεί, γίνει – δεν γίνει η μεταγραφή του Καμαρά στο εξωτερικό.

Εδώ έρχεται η αποκάλυψη. Ο Κουντέ πριν από 3 χρόνια ήταν πρόταση του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού. Όταν ακούτε σκάουτινγκ, να βάζετε στο μυαλό σας, Μοντεστό-Καρεμπέ. Ο Μαρτίνς μάζεψε στοιχεία για τον παίτκη, μίλησε με ενθουσιασμό και έδωσε τη συγκατάβασή του για να γίνει η μεταγραφή. Αλλά κλώτσησε εκείνη την περίοδο λόγω Μάιντς. Θυμίζω, ότι οι Πειραιώτες είχαν σχεδόν κλείσει το δανεισμό του από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά το μπάσιμο των 7,5 εκατομμύρια ευρώ των Γερμανών έφερε τα πάνω κάτω στην υπόθεση.

*** Πιστεύετε, ότι ο Ολιβιέ Εντσάμ, η περίπτωση του νέου Πογκμπά όπως έγραφαν στη Γαλλία, ότι δεν προτάθηκε στον Ολυμπιακό; Προτάθηκε στον Ολυμπιακό! Δεν έκανε στον Μαρτίνς και τον έκοψε. Γιατί; Δεν είχε τα χαρακτηριστικά που ζητούσε ο Πορτογάλος. Όχι ότι ο Εντσάμ δεν είναι καλός παίκτης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μεταγραφών που έχουν κοπεί επειδή δεν κολλούσαν με τα χαρακτηριστικά που έψαχναν οι προπονητές.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, οι οποίες ενώ βρίσκονται στο δυναμικό της ομάδας, δεν έκαναν στον προπονητή, αλλά εν τέλει «κόπηκε» ο προπονητής. Όπως η ιστορία του Χένρικσεν που διηγήθηκε ο Κώστας Γκόντζος στον αέρα του Alpha 98,9.

Ήταν 2002, όταν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό ο Φερνάντο Σάντος έχοντας φύγει από την ΑΕΚ διαδεχόμενος τον Σέρχιο Μαρκαριάν. Έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές με τρεις ήττες (από Προοδευτική 0-1 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ΠΑΟΚ 4-1 στην Τούμπα και ΑΕΚ 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια) και μόλις μία νίκη (2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο), αλλά και λόγω διαφοράς φιλοσοφίας, ο Σάντος απολύθηκε από το Τριφύλλι.

Όλοι ξέρουν, ότι τον Σάντος στον Παναθηναϊκό τον «έφυγαν» οι παίκτες.

Ξεκινά η ρετρό ιστορία. Ο Σάντος είχε πει στη διοίκηση, ότι δεν ήθελε τον Χένρικσεν. Η διοίκηση την... άκουσε λιγάκι, γιατί είχε μόλις ανανεώσει το συμβόλαιο του Δανού. Ο Πορτογάλος που είναι προπονητής πολύ της δουλειάς (όπως λέγεται για τους Πορτογάλους) είχε ποδοσφαιρικά κριτήρια σε αυτήν τη θέση που εξέφρασε. Έλεγε για τον Χένρικσεν “μου τραβάει την άμυνα στο πέναλτι”. Ο Χένρικσεν, δεν ταίριαζε στα χαρακτηριστικά που ήθελε ο Σάντος, γιατί ήταν παλιάς κοψιάς αμυντικός, λίμπερο.

Το μαθαίνει ο Χένρικσεν και έρχεται η πρώτη σύγκρουση. Σάντος εναντίον μερίδας παικτών με αρχηγό τον Χένρικσεν. Κατά τη διάρκεια προπόνησης, σε μία άσκηση, σταματά ο Χένρικσεν τη φάση και λέει, ότι τον τσίμπησε μέλισσα. Τα είδα όλα ο Σάντος. Επίσης ο Σάντος είχε φέρει τον Σαΐνιο που έπαιζε στη θέση του Μπασινά. Κάποια στιγμή στο πούλμαν, πηγαίνοντας στο ξενοδοχείο, δημιουργήθηκε γαλαρία που τραγουδούσε “πάλι 11άδα ο κολλητός”.

** Με ρωτούν οι φίλοι μας για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Προτάθηκε σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Δεν έχει μάνατζερ. Τον εκπροσωπεί ο πατέρας του. Σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αν ήταν θέμα προπονητών δεν έχει τύχη. Δεν θα τον θέλουν Γιοβάνοβιτς (θέλει αριστεροπόδαρο στόπερ) και ο Λουτσέσκου. Στην ΑΕΚ αρέσει.

Ως ποδοσφαιριστής ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει χάσει ταχύτητα λόγω των προβλημάτων τραυματισμών. Στάθηκε άτυχος στην καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άκυρο" στην ΑΕΚ, τον αρπάζει ο Ολυμπιακός! Τα "σκάει" ο Μαρινάκης - Ποιον "διώχνει" από το Λιμάνι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags