Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Τον θέλει η ΑΕΚ, "σφήνα" ο Ολυμπιακός - Τον πρόλαβε ο Ρέαμπτσιουκ τον Γενάρη - Στο... κόλπο και ο ΠΑΟΚ
| 2021-06-29 15:00:00

"Σφήνα" Ολυμπιακού, τι... έπαιξε με ΑΕΚ- "Κόντρα" με Γιαννούλη- Τον πρόλαβε ο Ρέαμπτσιουκ τον Γενάρη

Οι Μιχείες
"Σφήνα" Ολυμπιακού, τι... έπαιξε με ΑΕΚ- "Κόντρα" με Γιαννούλη- Τον πρόλαβε ο Ρέαμπτσιουκ τον Γενάρη

Οι ομάδες που άλλαξε πέρυσι, γιατί τον πλήρωναν να παίξει στο Λιμάνι. Το Sportdog.gr και οι "Μιχείες" παρουσιάζουν όλο το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση του αριστερού μπακ Γιόαν Μοχίκα που βρίσκεται στο ρεπορτάζ Ολυμπιακού - ΑΕΚ και ο οποίος προτάθηκε και στον Δικέφαλο πριν ένα μήνα.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Γιόαν Μοχίκα, ο ένας απο τους τρεις αριστερούς μπακ που παίζουν τον τελευταίο διήμερο στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ για μεταγραφή ( Μπαρέκα και Γκραβορί οι άλλοι δύο). Μόνο που σήμερα απο Ισπανία μεριά, παρουσιάζεται ο Μοχίκα να ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό, ο οποίος επίσης κίνειται άμεσα για απόκτηση αριστερού μπακ (έχει γραφτεί για τον Πικέρες). Και εγώ θυμήθηκα το πρόσφατο... ελληνικό παρελθόν του Μοχίκα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
 

1η) Ο Μοχίκα ήταν η... φθηνή εναλλακτική λύση για την Αταλάντα, όταν δεν κατάφερε τον περασμένο Σεπτέμβριο να αποκτήσει τον Γιαννούλη. Οι "μπεργκαμάσκι" είχαν φτάσει να κάνουν πρόταση κοντά στα 7 εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ για τον διεθνή Έλληνα μπακ, στις λεπτομέρειες χάλασε το deal, όπως και κάποιες άλλες βασικές επιλογές τους για την θέση (αναμεσά τους και ο Κυριακόπουλος της Σασουόλο) και ο τεχνικός της διευθυντής (Σαρτόρι) αποφάσισε να πάει σε κάτι πιο οικονομικό. Έτσι πήρε δανεικό απο την Χιρόνα, με ενοίκιο 550.000 ευρώ, τον Μοχίκα!

 

2η) Ο Μοχίκα πήγε στην Αταλάντα βασικά για μπακ απ του Γερμανού Γκόσενς και ήταν επιλογή όχι του προπονητή της, Τζιανπιέρο Γκασπερίνι, αλλά του Τζιοβάνι Σαρτόρι. Έκανε 13 συμμετοχές, μόλις 4 ως βασικός (και μόνο ένα 90λεπτο), αγωνίστηκε  και στο 5-0 απο την Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο κόουτς ζήτησε να τον...ξεφορτωθούν απο τον Δεκέμβριο. Τελικά 15 Ιανουαρίου ο διεθνής Κολομβιανός μπακ πήγε ξανά δανεικός, στην Έλτσε της Πριμέρα Ντιβιζιόν, με την Αταλάντα μάλιστα να καλύπτει το ενοικιό του προς την Χιρόνα!! Στην Έλτσε πάντως μέτρησε 17 συμμετοχές (1.203´)...

3η) Ο Μοχίκα τον περασμένο Δεκέμβριο προτάθηκε απο Έλληνα ατζέντη -τον οποίο είχε εξουσιοδοτήσει η Αταλάντα που καιγόταν  τότε να βρεθεί ομάδα προκειμένου να αδειάσει θέση στο ρόστερ της - στον Ολυμπιακό ως δανεικός και... πληρωμένος για ένα 6μηνο!! Με τον Πέδρο Μαρτίνς όμως, να έχει ήδη επιλέξει τον Όλεγκ Ρεάμπτσουκ και οι επαφές με την πορτογαλική ομάδα να ήταν προχωρημένες όταν τους προτάθκε ο Μοχίκα!

 

4η) Σύμφωνα με την ισπανική αλλά και την ιταλική πιάτσα agents, ο Μοχίκα είχε προταθεί σις αρχές του μήνα και στον ΠΑΟΚ. Για αγορά απο τον Ζιρόνα και όχι για νέο δανεισμό αφού άλλωστε το συμβολαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι. Με καρτελάκι πώλησης λίγο πάνω απο τα 1.800.000 ενώ η χρηματιστηριακή του αξία να ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτόν θέλει στον Ολυμπιακό από το Euro ο Τοροσίδης - Συμφώνησε και ο Μαρτίνς - Σούπερ περίπτωση!
 


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags