Facebook Pixel ΑΕΚ: "Ντελικάτος παίκτης, θα βοηθήσει τα αποδυτήρια της ΑΕΚ" - Από τη Ντόρτμουντ, στην παγωμένη Ρωσία
| 2021-07-01 15:37:00

"Ντελικάτος παίκτης, θα βοηθήσει τα αποδυτήρια της ΑΕΚ" - Από τη Ντόρτμουντ, στην παγωμένη Ρωσία

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ντελικάτος παίκτης, θα βοηθήσει τα αποδυτήρια της ΑΕΚ" - Από τη Ντόρτμουντ, στην παγωμένη Ρωσία

Η "απάντηση" σε Εντσάμ και το τρομερό βιογραφικο του. Ποιος είναι ο παίκτης που θέλει να φέρει στην Ελλάδα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η συνεργασία του με τον Γιούργκεν Κλοπ και η... κλωτσιά στα γεννητικά όργανα αντιπάλου.

Μετά το ναυάγιο στην υπόθεση της μεταγραφής του Ολιβιέ Εντσάμ η ΑΕΚ ενεργοποίησε το plan b. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή, το όνομα του οποίου περιφέρθηκε στον Τύπο στα τέλη Μαΐου. Ο λόγος για τον Νταμιάν Λε Ταλέκ.
 

Ο 31χρονος Γάλλος αμυντικός μέσος αποτελεί εισήγηση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς από την κοινή θητεία τους στον Ερυθρό Αστέρα και πλέον ο δρόμος για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ είναι πιο ανοικτός από ποτέ, καθώς μένει ελεύθερος από την Μονπελιέ, παρότι το συμβόλαιό του έληγε το 2022 (υπήρχε όρος ότι μπορούσε να το λύσει εφόσον το επιθυμούσε).


Ο Λε Ταλέκ μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στις Ακαδημίες της Χάβρης μαζί με τον συνομήλικο και γνωστό στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του σε Βέροια, Ολυμπιακό, Λεβαδειακό, Πανιώνιο, Ελ Φαρντού Μοχάμεντ Μπεν. Οι Ακαδημίες της Ρεν όμως του έδωσαν το εισιτήριο για τη μεταγραφή του στη Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2009. Στη Γερμανία είχε προπονητή τον Γιούργκεν Κλοπ.


Μάλιστα πανηγύρισε και πρωτάθλημα, έχοντας 8 ματς με την πρώτη ομάδα (και 43 με τη δεύτερη). Τον Ιανουάριο του 2012 επέστρεψε στη Γαλλία για τη Ναντ, ακολούθησε μία διετία (2012-2014) στην ουκρανική Γκοβέρλα, δύο ακόμα χρόνια (2014-2016) στη ρωσική Μορντόβια και πριν επαναπατριστεί το 2018 για λογαριασμό της Μοντπελιέ, αγωνίστηκε τη σεζόν 2016-2018 με τον Ερυθρό Αστέρα.


Γύρισε στόπερ


Εκεί συνεργάστηκε με τον προπονητή της ΑΕΚ, ο οποίος πέτυχε τον παίκτη στη δεύτερη χρονιά
του στην ομάδα του Βελιγραδίου (τον Λε Ταλέκ έφερε στον Ερυθρό Αστέρα ο προκάτοχος του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, Μίοντραγκ Μπόζοβιτς, ύστερα από εισήγηση του συμπαίκτη του στη Ρωσία Μίτσελ Ντόναλντ). Όπως σημειώνει στο
Sportdog.gr ο ρεπόρτερ του Ερυθρού Αστέρα, Γιόβαν Τέρζιτς, ο προκάτοκοχος του Μιλόγεβιτς του άλλαξε θέση.


«Είναι πολύ ντελικάτος παίκτης. Η θέση του ήταν αμυντικός μέσος, αλλά ο Μπόζοβιτς τον άλλαξε σε κεντρικό αμυντικό», αναφέρει ο συνάδελφος για τον Γάλλο, ο οποίος τη σεζόν 2016-17 έπαιξε 20 ματς ως στόπερ, 26 ως ανασταλτικός χαφ και 1 ως κεντρικός χαφ, ενώ την περίοδο 2017-18 είχε 38 ματς ως κεντρικός αμυντικός και 4 ως αμυντικός μέσος.


Καλός για τα αποδυτήρια


«Δεν είναι πολύ γρήγορος. Έχει αίσθηση του χώρου και έχει πάντα καλές τοποθετήσεις και είναι πολύ καλός στις κεφαλιές, επειδή διαθέτει άλμα», ο προσθέτει ο Σέρβος δημοσιογράφος, ο οποίος στέκεται στο γεγονός, ότι ο Λε Ταλέκ (που υπήρξε συμπαίκτης του Κρίστισιτς, ο οποίος έπαιζε μπροστά του) είχε σημαντική συμβολή στην ευρωπαϊκή πορεία του Ερυθρού Αστέρα στο Europa League. «Όλη η ομάδα είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτοί οι παίκτες επανέφεραν τον Αστέρα στον ευρωπαϊκό χάρτη».
 

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για τον Γάλλο είναι, ότι η παρουσία του μπορεί να βοηθήσει στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Οι συμπαίκτες του θα τον λατρέψουν. Επίσης είναι πολύ επικοινωνιακός και ακομπλεξάριστος με αποτέλεσμα να γίνεται συμπαθής σε πολύ κόσμο.


Κλώτσησε στα γεννητικά όργανα αντίπαλο


Στη Μοντπελιέ ο παίκτης τις πρώτες δύο χρονιές εξυπηρετούσε τις ανάγκες της ομάδας τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή. Τη σεζόν που μας πέρασε όμως κατέγραψε μόνο μία εμφάνιση ως στόπερ, παρότι η γαλλική ομάδα έπαιζε με τριάδα με ηγέτη τον 42χρονο Βραζιλιάνο, Βιτορίνο Χίλτον (οι άλλοι δύο αμυντικοί ήταν 35 και 36 χρονών).


Επίσης αγωνίστηκε 12 φορές ως βασικός και τιμωρήθηκε για 4 αγωνιστικές, επειδή την 8η αγωνιστική δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στην εντός έδρας ήττα από τη Ρεμς με 4-0, επειδή κλώτσησε στα γεννητικά όργανα αντίπαλό του.

 

Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ διατηρεί και ρωσικό διαβατήριο λόγω της Ρωσίδας συζύγο του και επισκέπτεται συχνά τη Μόσχα.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτόν "τελείωσε" ο Μιλόγεβιτς - Σκάει και μεγάλη πώληση στην ΑΕΚ - Τρελό… χουνέρι σε ξένο άσο!

 


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags