Facebook Pixel Ολυμπιακός - Τόμας Βάτσλικ: Μεταγραφή ρεκόρ ο Ολυμπιακός - "Σβήνει" Ρομπέρτο, τα… διπλά από ΑΕΚ - Μόνο με Μαρινάκη ο Μέντες
| 2021-07-09 16:51:00

Μεταγραφή ρεκόρ ο Ολυμπιακός - "Σβήνει" Ρομπέρτο, τα… διπλά από ΑΕΚ - Μόνο με Μαρινάκη ο Μέντες

Οι Μιχείες
Μεταγραφή ρεκόρ ο Ολυμπιακός - "Σβήνει" Ρομπέρτο, τα… διπλά από ΑΕΚ - Μόνο με Μαρινάκη ο Μέντες

Τα χρήματα για το "χρυσό" deal και το απίστευτο bonus free! Οι Πειραιώτες φέρνουν στην Ελλάδα τον Τόμας Βάτσλικ κάνοντας τον πιο... ακριβό τερματοφύλακα που έχει περάσει από τα μέρη μας. Το sportdog αποκαλύπτει τα ποσά της μεταγραφές, κάνει συγκρίσεις με Ρομπέρτο και... Μπάρκα και αποκαλύπτει πώς "ψήθηκε" ο ατζέντης του.

Ολυμπιακός - Τόμας Βάτσλικ: Eίναι θέμα 24ωρων ο Σα να ενσωματωθεί στην Γούλβς και στον Ολμπιακό ο ... "αντι-Σα", με τον Βάτσλικ να κερδίζει - στην τελική ευθεία, όπως φαίνεται - τον Μποζίτ. Ανεξάρτητα απο τις ανακοινώσεις και το  ποιός θα είναι τελικά - μεταξύ Τσέχου και Ολλανδού - ο νέος Νο 1 του Ολυμπιακού η στήλη έχει να κάνει μερικές επισημάνσεις.

1η) Είτε μιλάμε για τον Βάτσλικ, είτε για τον Μπιζότ, μιλάμε για δυο κίπερ απο τα πάνω ράφια, με χρηματιστηριακή αξία 4 και 5.000.000 ευρώ, εν ενεργεία διεθνείς, τουλάχιστον ισάξιους με τον Σα, οι οποίοι και οι δυο προέρχονται από χώρες που έχουν εδώ και δεκαετίες σχολές τερματοφυλάκων (πολύ σημανιτκό).

2η) Ο Τόμας Βάτσλικ μέσα σε μια 6ετία απο τα 2012 ως το 2018 έκανε τρεις μεταγραφές συνολικού ύψους περίπου 9.000.000 ενώ μόλις πριν απο 3 καλοκαίρια, όταν πήγε δηλαδή απο την Βασιλεία στην Σεβίλλη αντί 6 εκατομμυρίων, η χρηματιστηριακή του αξία τριπλασιάστηκε και εκτοξεύθηκε στα 18.000.000 ευρώ.

3η) Δώστε βάση εδώ, γιατί ο Βάτσλικ, εφόσον έρθει Ελλάδα και ντυθεί στα "ερυθρόλευκα", θα γίνει μακράν του δεύτερου ο πιο ακριβός τερματοφύλακας που έχει περάσει απο τα μέρη μας και όχι απλά απο τον Ολυμπιακό. Ο Τσέχος κύριος των 18.000.000 ευρώ (η αξία της μετοχής του στις 21 Δεκέμβρη του 2018!!!) αφήνει με σκόνη πίσω του τον Ρομπέρτο, του οποίου το δικό του ...limit up ήταν 9.500.000 ευρώ εν έτη 2015. Θα κάνουν και... ρεκόρ δηλαδή οι Πρωταθλητές Ελλάδας.

4η) Όπως ρεκόρ πώλησης τερματοφύλακα απο το ελληνικό πρωτάθλημα θα κάνει ΔΕΔΟΜΕΝΑ ο Ολυπιακός και με την παραχώρηση του Ζοσέ Σα στην Γούλβς. Είτε το τελικό ποσό είναι under 9.000.000, είτε είναι 9.200.000, είτε ακόμη και 10 εκατομμύρια ευρώ. Το τελευταίο νούμερο/ εκδοχή είναι πιο πιασάρικο αλλά εγώ θα επιλέξω το πρώτο, χωρίς πάντως να υπολογίζω τα μπόνους στόχων που μπορεί να ανεβάσουν μελλοντικά τα συνολικά έσοδα απο αυτή την πώληση. 

 

5η) Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός πουλάει τον 5ο στην ιεραρχία των γκολκίπερ της εθνικής Πορτογαλίας σχεδόν με τα διπλά λεφτά απο εκείνα που μόλις το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ πούλησε τον βασικό γκολκίπερ της και της εθνικής Ελλάδας (τότε) Βασίλη Μπάρκα στην Σέλτικ!! Προβληματίζει σοβαρά αυτό κάποιους απο τους εγχώριους ανταγωνιστές του Ολυμπιακού;

6η) Αν μη τι  άλλο εντυπωσιακό συγκριτικό στοιχείο, που δείχνει την πολυ μεγάλη διαφορά των δυο κλάμπ και στο ευρωπαικό παζάρι και στο χάρτη του ευρωπαικού ποδοσφαίρου και στο παιχνίδι με τις υπεραξίες που κτίζονται αφού πρώτα έχεις ταίσει για τα καλά τους μεγαλοατζέντηδες όλης της υφηλίου κι αποκτήσει την κατάλληλη τεχνογνωσία και τα απαραίτητα κονέ (και όχι τον...Κονέ).

7η) Αυτή είναι και η απάντηση σε εκείνους που θα βιαστούν να πουν  οτι αν δεν υπήρχε Μέντες στην μέση, ο Σα δεν θα πήγαινε ποτέ με αυτό το...κάρο με λεφτά στην Γούλβς. Δεν διαφωνώ... Γιατί όμως, ο "χρυσοδάκτυλος" Πορτογάλος ατζέντης φέρνει παίκτες του στην Ελλάδα και μετά τους πουλάει ή τους διακινεί (με το αζημίωτο βέβαια), σχεδόν αποκλειστικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη και όχι σε κάποιον άλλο Έλληνα ιδιοκτήτη; Τροφή για σκέψη...

8η) Και κάτι...μανατζερικό. Ατζέντης του Βάτσλικ είναι ο Ζντένεκ Νέχοντα, ο εμβληματικός ακραίος επιθετικός της μεγάλης Τσεχοσλοβακίας που στον τελικό του Κυπελλου Εθνών Ευρώπης  κέρδισε στα πέναλτι την Γερμανία. Είχε σκοράρει κι αυτος στην διαδικασία αλλά στην ιστορία  έμεινε το πέναλτι του Πανένκα. Ο Νέχοντας ήταν συμπαίκτης με τον Πανένκα, τον Οντρους, τον Μασνι, τον Πίβαρνικ και τον μεγάλο γκολκίπερ Βίκτορ!

9η) Ακούγεται πως το bonus free που θα πληρώσει ο Ολυμπιακός στον Νέχοντα και τον Βάτσλικ (θα το ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ) είναι 1.2000.000. Σχεδόν δηλαδή όσα (τα πλησιάζει) και οι ετήσιες αποδοχές του Τσέχου άσου. Κι αυτο επειδή δεν θα χρειαστεί να πληρωθεί ομάδα(όπως η Αλκμααρ, στην περίπτωση του Μπιζότ). Πάντως αν τελικά ο Ολυμπιακός υπογράψει τον Βάτσλικ τα λεφτα απο το μπόνους υπογραφής δεν θα είναι προμήθεια και.   θα τα σπάσει ο ατζέντης του με τον άσο


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στο Λιμάνι με Έλληνα άσο - "Παράπονα" Μαρτίνς - Αγνώριστος στην Αυστρία... όλα στον αέρα!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags