Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Έγκλημα… εκατομμυρίων" στον ΠΑΟ - Μεγάλο λάθος με Έλληνα άσο - Αυτός θα κάνει... χρυσή πώληση!
| 2021-07-11 16:29:00

"Έγκλημα… εκατομμυρίων" στον ΠΑΟ - Μεγάλο λάθος με Έλληνα άσο - Αυτός θα κάνει... χρυσή πώληση!

του Νίκου Στεργίου
"Έγκλημα… εκατομμυρίων" στον ΠΑΟ - Μεγάλο λάθος με Έλληνα άσο - Αυτός θα κάνει... χρυσή πώληση!

Η αστοχία των Πράσινων, τα λεφτά που χάθηκαν και το νέο μεγάλο project. Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στο Τριφύλλι, τα μεγάλα λάθη της διοίκησης και ο παίκτης που εάν εξελιχθεί όπως περιμένουν, μπορεί να φέρει πάρα πολλά εκατομμύρια μέσω μίας περήφανης πώλησης.

Η "κλοπή" του Μάριου Τζαβίδα, ο οποίος υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τον Ατρόμητο, αποτελεί την πιο πρόσφατη περίπτωση ταλαντούχου παίκτη που ο Παναθηναϊκός χάνει με... ψίχουλα. Τα τελευταία χρόνια οι Πράσινοι έχουν μεγάλο ιστορικό με ποδοσφαιριστές που δεν μπόρεσαν να αναδείξουν ώστε να καρπωθούν τα αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη.

Το μόνο κέρδος από τον Τζαβίδα ήταν τα περίπου 180.000 ευρώ που αντιστοιχούν στο Τριφύλλι ως τροφεία για τον παίκτη, και εδώ "κολλάει" το πιο απίστευτο στοιχείο της υπόθεσης. Ότι δηλαδή την τελευταία διετία οι Πράσινοι βγάζουν χρήματα μόνο από τα τροφεία ποδοσφαιριστών που τους.... άφησαν στα κρύα του λουτρού και όχι από πωλήσεις!

Πέραν του Τζαβίδα, το Τριφύλλι πήρε 420.000 ευρώ για τα τροφεία του Γιώργου Βαγιαννίδη και 480.000 ευρώ για τα αντίστοιχα του Βασίλη Ζαγαρίτη, ενώ "αξιοσημείωτο" ήταν και το κέρδος για τον Τάσο Δώνη στο παρελθόν. Ο γιος του Γιώργου Δώνη είχε αποχωρήσει το 2013, με τα τροφεία για τον Παναθηναϊκό να ανέρχονται στις 330.000 ευρώ. Από όλους παραπάνω παίκτες, αυτός που προσέφερε τα περισσότερα σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν ο Ζαγαρίτης, ο οποίος έπαιξε ως βασικός για μόλις... μισή σεζόν!

Καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι γίνεται λάθος στο Τριφύλλι και δεν είναι καθόλου αβάσιμο το παράπονο που υπάρχει μεταξύ των οπαδών της ομάδας, ότι ο Παναθηναϊκός "δεν ξέρει να πουλάει". Οι αριθμοί άλλωστε είναι αδιάψευστοι μάρτυρες, καθώς όταν μια ομάδα είτε χάνει κατά συρροή νεαρούς παίκτες για ελάχιστα χρήματα είτε τους κρατά μέχρι να τους... κάψει, σίγουρα δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατέχει την τέχνη των πωλήσεων.

Τί συμβαίνει όμως με τους ποδοσφαιριστές που θεωρήθηκαν/θεωρούνται ταλέντα και δεν έφυγαν από την ομάδα; Ουσιαστικά ο μόνος που έχει διάρκεια στην απόδοσή του τα τελευταία χρόνια είναι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο διεθνής εξτρέμ αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας τις τελευταίες σεζόν, όμως μοιάζει να έχει "πιάσει ταβάνι" και πλέον, στα 24 του χρόνια, δεν αποτελεί ιδιαίτερα ελκυστική περίπτωση για συλλόγους με ικανά πορτοφόλια, προκειμένου να φέρει υψηλή πρόταση.

Σε καλό δρόμο δείχνει να βρίσκεται και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, αν και το δείγμα γραφής του είναι ακόμα μικρό. Αποτελεί πάντως τον πιο ελπιδοφόρο παίκτη του ρόστερ αυτή τη στιγμή σε επίπεδο αξιοποίησης και πώλησης.

Κατά τα άλλα, ο Γιάννης Μπουζούκης δεν πωλήθηκε πριν από 2-3 χρόνια, όταν θεωρήθηκε ταλέντο με μεγάλες προοπτικές, και έχει ήδη καταγράψει μεγάλη πτώση στις μετοχές του, αφού πέρασε την περσινή σεζόν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ελάχιστα πράγματα έχουν δείξει οι Δημήτρης Σερπέζης, Ανδρέας Αθανασακόπουλος, Χρήστος Σέχου και ο μεγάλος αδερφός του Μάριου Τζαβίδα, Σπύρος, καθώς για διάφορους λόγους ο καθένας δεν μπόρεσαν να αναδειχθούν και να καθιερωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλεισε τεράστιο deal ο Αλαφούζος - "Διαφωνούν" ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - "Πλακώθηκαν" Μαρτίνς-Σεμέδο;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags