Facebook Pixel Βασίλης Μπάρκας: "Πιέσεις" για επιστροφή Μπάρκα στην Ελλάδα - Εκεί θα παίζει του χρόνου - Τον... έψησε Έλληνας κόουτς
| 2021-07-11 20:41:00

"Πιέσεις" για επιστροφή Μπάρκα στην Ελλάδα - Εκεί θα παίζει του χρόνου - Τον... έψησε Έλληνας κόουτς

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Πιέσεις" για επιστροφή Μπάρκα στην Ελλάδα - Εκεί θα παίζει του χρόνου - Τον... έψησε Έλληνας κόουτς

Ο πρώην γκολκίπερ της ΑΕΚ πρέπει να δώσει απαντήσεις μετά τα περσινά. Πέρασε μία δύσκολη σεζόν στην Σκωτία χωρίς να παίζει και τώρα καλείται να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν. Θα μπορέσει να τα καταφέρει; Έχει άλλη μία ευκαιρία, με απόφαση του προπονητή.

Μπορεί ένα χρόνο πριν ο Βασίλης Μπάρκας να αποχώρησε από την ΑΕΚ με προορισμό τη Σέλτικ, με τους Σκωτσέζους να δαπανούν περίπου 5 εκατομμύρια για να τον κάνουν δικό τους, όμως η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής δεν είχε και την καλύτερη τροπή για τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Ο Νιλ Λένον, που ήταν από τους βασικούς θαυμαστές του και τους ανθρώπους που ζήτησαν να έρθει στη Γλασκόβη, παρά το γεγονός ότι τον εμπιστεύτηκε από την αρχή για την θέση του γκολκίπερ, ενδεικτικό είναι ότι αγωνίστηκε βασικός στα 14 πρώτα επίσημα παιχνίδια των Bhoys, άλλαξε άμεσα άποψη… Ο λόγος είναι τα 10 τέρματα που δέχθηκε, εκ των οποίων κάποια που δεν συμβάδιζαν με την αξία του. Το αποτέλεσμα ήταν να παίξει ξανά μόλις 8 φορές από τον Οκτώβριο, ενώ ούτε όταν αποχώρησε ο Σκωτσέζος τεχνικός, με τον Τζον Κένεντι να τον αντικαθιστά, να μπορεί να αλλάξει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί.

Έτσι λίγο καιρό πριν ο διεθνής τερματοφύλακας ακουγόταν έντονα για μετακίνηση, κυρίως με την μορφή δανιεσμού, τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τον ΠΑΟΚ, ενώ τίποτα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δεν τον… συνέδεε με τη Σέλτικ.

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα άλλαξαν τελείως με την έλευση του Ελληνοαυστραλού, Άγγελου Ποστέκογλου, που ανέλαβε τα ηνία των Κελτών. Έτσι ο πρώην τεχνικός της εθνικής Αυστραλίας αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, ανάμεσά σε αυτούς και στον Μπάρκα, ώστε να αποδείξουν ότι η κακή περασμένη χρονιά ήταν απλά μια… παρένθεση.

Η προετοιμασία των Σκωτσέζων έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες στην Ουαλία, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να βρίσκεται εκεί, ενώ ακολουθούν φιλικά ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στις αναμετρήσεις με την Μίντιλαντ για τον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Champions League.

Στόχος του πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ δεν είναι άλλος από το να κερδίσει όσα έχασε τον περασμένο Οκτώβριο και σίγουρα η απόδοσή του τόσο στους αγώνες προετοιμασίας, όσο και στις προπονήσεις θα παίξουν τον βασικό ρόλο στις επιλογές του Ποστέκογλου για τις επίσημες αναμετρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σφαγή" για τα τηλεοπτικά - "Χτύπάει" ομάδες του Big-4 η Cosmote TV - Στο... κόλπο ελεύθερο κανάλι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags