Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Διπλή νίκη ΠΑΟΚ επί Ολυμπιακού - Κλοπή "ερυθρόλευκου" στόπερ, πώς τον... έκρυψαν - Γυρίστε, τώρα, πίσω"
| 2021-07-13 13:41:00

Διπλή νίκη ΠΑΟΚ επί Ολυμπιακού - Κλοπή "ερυθρόλευκου" στόπερ, πώς τον... έκρυψαν - "Γυρίστε πίσω"

Οι Μιχείες
Διπλή νίκη ΠΑΟΚ επί Ολυμπιακού - Κλοπή "ερυθρόλευκου" στόπερ, πώς τον... έκρυψαν - "Γυρίστε πίσω"

Διπλό "μπαμ" στην Ακαδημία. Το πέναλτι 100.000 κα η αντικατασκοπεία. Το Sportdog.gr αποκαλύπτει πώς ο Δικέφαλος "άρπαξε" δύο σπουδαία ταλέντα μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού. Η τηλεφωνική προσπάθεια να τον γυρίσουν πίσω από τα Τέμπη, η διαρροή της παορυσίας στου Ρέντη που ...κόστισε, το σούπερ συμβόλαιο για 15χρονους, με αγγλικά, κολλέγια και μισθοό.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, αντικειμενικά είναι οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι/ανταγωνιστές στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο και συνάμα οι μεγαλύτεροι επενδυτές. Σε κάθε επίπεδο, ακόμη κι αν έχουν αφήσει ουσιαστικά τον έλεγχο της Ομοσπονδίας στον Δημήτρη Μελισσανίδη...

"Ερυθρόλευκοι" κι "ασπρόμαυροι", επεδίωξαν από κοινού ουσιαστικά(!) την δημιουργία ομάδων Β και την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Super League σαν να ήταν ... έτοιμοι από καιρό. Και όντως ήταν από κάθε άποψη: και οργανωτικά και στελεχιακά και οικονομικά και γηπεδικά και από πλευράς ρόστερ.

Δεν είναι τυχαίο πως η ΑΕΚ διέλυσε την ομάδα της Κ19 (όντως ...απίστευτο) αφήνοντας ελεύθερους τους περισσότερους παίκτες και δεν θα κατεβεί στο πρωτάθλημα της Super League, προκειμένου να συμπληρωθεί η ΑΕΚ Β' (για την οποία ακόμη ψάχνουν προπονητή). Τουλάχιστον οι "πράσινοι" θα κατεβάσουν και ΠΑΟ Β' και Κ 19, θα κάνουν σταδιακά/συνολικά 12 με 15 επαγγελματίες από τις διάφορες ηλικιακές ομάδες υποδομών τους ενώ θα προχωρήσουν και σε κάποιες προσθήκες!

Πάμε και στο παρασύνθημα του σημερινού αποκαλυπτικού... μεταγραφικού μας δελτίου, που αντλεί το θέμα του από την "μάχη"/'σφαγή" που παρατηρείται την τελευταία 3ετία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, για να πάρουν/αρπάξουν/κρατήσουν ο τι καλύτερο κυκλοφορεί από πλευράς ταλέντου σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας ακόμη κι από 14χρονους!

Υπό τη ηγεσία του (πρώην πλέον) Αντώνη Πίκουλα είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός επέκτεινε το δικτυό του, αυξάνοντας τον αριθμό των σχολών σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ συγχρόνως έστελνε το μήνυμα πως ο Ολυμπιακός επέστρεψε με μεταγραφές τύπου Καράγκουτη/Τσέλιου/Σαπουντζή/Μαυρουδή/Καλογερόπουλου/Χριστοφιλόπουλου (είχαν την δική τους σημειολογία οι συγκεκριμένες κινήσεις)!

Και ξαφνικά μέσα στον Ιούλιο, η Ακαδημία του ΠΑΟΚ που έχει ένα σπουδαίο - έμπειρο καθοδηγητή/οργανωτή, τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο έβαλε ... δυο γκολ στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού με δυο κινήσεις ΜΑΤ που αφορούσαν ισάριθμα super talent, γεννημένα το 2006 και το 2007!! Κι αναφέρομαι στους Αλκιβιάδη Αβράμπο και Θανάση Παπανικόπουλο, στόπερ και δεκάρι αντίστοιχα, αριστεροπόδαροι αμφότεροι που τους "ανέβασε" στην Θεσσαλονίκη, αποτελώντας πρώτης τάξης μεταγραφές της "PAOK Academy"!!

Ξεκινάω από τον μεγαλύτερο, τον Λιβαδειώτη (με καταγωγή από το Πέρα Χωριό) Αβράμπο, που είναι γιος του Ηλία Αβράμπου, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή (αμυντικός κι αυτός) και νυν προπονητή. Τα τελευταία χρόνια ο Αλκιβιάδης Αβράμπος ήταν μέλος Ακαδημίας που συνεργαζόταν με τους "ερυθρόλευκους". Ουσιαστικά δηλαδή ήταν συνεργάζομενη σχολή στο δίκτυο του Ολυμπιακού ενώ το παιδί αποτελούσε και βασικό στέλεχος στις Μικτές ομάδες της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας. Εκεί τον είδε/εντόπισε πριν από περίπου ένα χρόνο ο Κώστας Λαγωνίδης και έκανε το σχετικό report πως είναι αυθεντικό ταλέντο με προοπτική και θα πρέπει μεθοδικά και συστηματικά να τον πλησιάσουν, τσέκαρουν και να τον υπογράψουν, κάτω από την ... μύτη του Ολυμπιακού!

Σύμφωνα με την πιάτσα σκάουτς, ο Αβράμπος είναι ένας ψηλός, αριστεροπόδαρος(!) στόπερ, πολύ γρήγορος για το ύψος του, δυνατός στον αέρα και με πολύ καλή τεχνική! Ακόμη και μέσα στην καραντίνα ο παίκτης ανέβηκε δις στην Θεσσαλονίκη, δοκιμάστηκε, πέρασε από διάφορα τέστ ενώ συμμετείχε και στο τουρ που έκανε ο ΠΑΟΚ τον Ιούνιο στην Αθληνα, δίνοντας τρία φιλικά με Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο. Φρόντισαν πάντως να τον "κρύψουν", με... άλλο όνομα και βάζοντας τον μόνο στο λιγότερο εμπορικό και πρωϊνό ματς (10.30), που έγινε στους Τράχωνες κόντρα στους "κυανέρυθρούς". Προκειμένου προφανώς να μην τον πάρουν χαμπάρι οι "αντίπαλοι" των "ασπρόμαυρων"! Αμ δε...

Το λεωφορείο του ΠΑΟΚ που είχε περάσει από την Λιβαδειά για να πάρει τον Αβράμπο στο ταξίδι για Αθήνα και την συμμετοχή στο τουρνουά, στην επιστροφή δεν έκανε την ίδια στάση και τον... πήρε Θεσσαλονίκη. Βλέπετε είχε δουλέψει η "αντικατασκοπεία" των "ασπρόμαυρων", που έμαθε πώς τόσο σκάουτ του Ολυμπιακού, όσο και της ΑΕΚ, τον εντόπισαν, εντυπωσιάστηκαν , ρωτούσαν και όπως ήταν αναμενόμενο έκαναν τις κινήσεις τους για να αποτρέψουν την "μετακομισή" του στην Θεσσαλονίκη και τον "δικέφαλο". Αποδείχθηκε όμως, πως ήταν αργά αφού η οικογένεια Αβράμπου και ο πιτσιρικάς είχαν αποφασίσει και ούτε δελεάστηκαν από τις προσφορές που άκουσαν, ούτε ... μάσησαν!

Έμαθα πως ο τεχνικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, ο Θεσσαλονικιός Θοδωρής Ελευθεριάδης, όταν πληροφορήθηκε για την "κλοπή" του Αβράμπου, του νεαρού στόπερ που εδώ και χρόνια αγωνιζόταν σε ομάδα της σχολής Ολυμπιακού στην Λιβαδειά, έκανε τα πάντα - και με διάφορα... επιχειρήματα - για να την αποτρέψει και να μεταπείσει την οικογένεια του άσου και τον 15χρονο ποδοσφαιριστή.

Μέχρι και τον πρώην προπονητή του φέρεται να χρησιμοποίησε κι ενώ βρισκόντουσαν καθ' οδόν για την Θεσσαλονίκη, έχοντας περάσει τα Τέμπη. Μάλιστα στο τηλέφωνο φέρεται να ακούστηκε και το μάλλον κάπως... αγριεμένο: "γυρίστε, τώρα, πίσω"! Χωρίς αποτέλεσμα πάντως αφού η απάντηση χοντρικά ήταν πως εδώ και ένα χρόνο δεν είχαν καμία όχληση, κανένα σημάδι από τον Ολυμπιακό ενώ ο ΠΑΟΚ τρεις φορές ασχολήθηκε μαζί του!!

Στο δια ταύτα ο Αβράμπος υπέγραψε στην "PAOK Academy", αρχικά θα είναι μέλος της Κ16 αλλά πιθανότατα θα ανεβεί και στην Κ17, θα μένει στο "σπίτι" του ΠΑΟΚ (που έχει από θυρωρό, μάγειρα,γυμναστή μέχρι καθηγητή αγγλικών και ψυχολόγο), θα φοιτά στο κολλέγιο "Ανατόλια" ενώ θα αμοίβεται και με 300 ευρώ τον μήνα. Στο συμφωνητικό πάντως που υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ προβλέπεται κι αποζημίωση 100.000 ευρώ για το κλάμπ, αν πριν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και ενηλικιωθεί αποχωρήσει για άλλη ομάδα!!

Όσον αφορά στον Θανάση Παπανικόπουλο, οι πληροφορίες μιλάνε για χαφ με αυθεντικό πλούσιο ταλέντο. Ήταν στον ΠΑΟ Κοίλων Κοζάνης (με καταγωγή από το Τρανόβαλτο) και σε Ακαδημία συνεργάζόμενη με τον "δικέφαλο". Η ... φήμη του όμως, αν και μόλις 14 χρονών είχε φτάσει μέχρι του Ρέντη, τον "κατέβασαν" μάλιστα στο προπονητήριο του Ολυμπιακού για περίπου 10 ημέρες (τουλάχιστον) αλλά δεν κατάφεραν να κλείσουν την μεταγραφή του. Το χειρότερο; Διέρρευσε η "επιχείρηση" τους!

Στην περίπτωσή του Παπανικόπουλου ο ΠΑΟΚ έδειξε καλύτερα αντανακλαστικά, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πειθώ απο ο τι οι "ερυθρόλευκοι" με τον Αβράμπο και έτσι ο 14χρονος, αστέρι των Μικτών της ΕΠΣ Κοζάνης, υπέγραψε κι αυτός στον "δικέφαλο"!!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο… χουνέρι Μαρινάκη σε ΠΑΟΚ - "Αρπάζει" βασικό παίκτη από την Τούμπα με 1.2 εκατ. ευρώ;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags