Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Έξαλλος ο Λουτσέσκου με ξένο, τον... τελειώνει μετά την PSV - Κέρδος ο Καγκάβα, αποκάλυψη οι μικροί
| 2021-07-14 23:47:00

Έξαλλος ο Λουτσέσκου με ξένο, τον... τελειώνει μετά την PSV - Κέρδος ο Καγκάβα, αποκάλυψη οι μικροί

Του Μιχάλη Σοφιανού
Έξαλλος ο Λουτσέσκου με ξένο, τον... τελειώνει μετά την PSV - Κέρδος ο Καγκάβα, αποκάλυψη οι μικροί

Τα δύο μεγάλα προβλήματα του ΠΑΟΚ και ποιοι ξεχώρισαν στην Ολλανδία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε αυτά που ήθελε στο δυνατό φιλικό με την Αϊντχόφεν και έβγαλε τα συμπεράσματά του. Ποιος βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και ποιοι... άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά.

ΠΑΟΚ: Ανάμεικτα είναι τα σίγουρα τα συναισθήματα του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το πρώτο δυνατό φιλικό και την ήττα με 1-0, από την πιο έτοιμη Αϊντχόφεν. Παρά τα δεδομένα προβλήματα που φάνηκαν και με γυμνό μάτι, ο Ρουμάνος σίγουρα είδε κάποια πράγματα που μπορούν να τον κάνουν να... γελάει.

Από την άλλη βέβαια ήταν αρκετά αυτά που θα τον έκαναν να βγει από τα... ρούχα του με πρώτο, το πως ο Εσίτι συμπεριφέρθηκε σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους. Ο Νιγηριανός ξέρει καλά ότι δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του στον Δικέφαλο του Βορρά, μιας και οι περισσότεροι, λόγω των παλιότερων εμφανίσεών του, να μην τον πιστεύουν. Ο ίδιος στην πρώτη φιλική αναμέτρηση, με τον Βόλο, ήταν αρκετά καλός, θέλοντας να κλείσει αρκετά... στόματα, όμως ένα παιχνίδι δεν αρκεί και οι πάντες περίμεναν να τον δουν και στο φιλικό με τους Ολλανδούς για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα. Αν αυτά ήταν και πάλι θετικά τότε ήταν πολύ πιθανό να έχει θέση στο ρόστερ της ομάδας, όμως ο 27χρονος δεν κατάφερε σε κανένα σημείο των 45 λεπτών που αγωνίστηκε να μπει στον αγώνα. Πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση, χωρίς να μπορεί να  βοηθήσει στην άμυνα, αλλά ούτε και να μεταφέρει με ασφάλεια την μπάλα όταν ο ΠΑΟΚ είχε την επίθεση ενώ παράλληλα τα λάθη του λίγο έλειψε να κοστίσουν κι άλλα γκολ, με αποτέλεσμα να μην φανεί περίεργο αν αποχωρήσει από την Τούμπα.

Από την άλλη ο Καγκάβα παρά το γεγονός της μεγάλης απουσίας του, λόγω των τραυματισμών, έδειξε τις λίγες φορές που πήρε την μπάλα να μπορεί να την κουβαλήσει με ασφάλεια, αλλά και να ανοίξει πολύ ωραία το παιχνίδι, κάνοντας τον Λουτσέσκου να χαμογελάει, αφού αν ο Ιάπωνας είναι υγιής και βρει ρυθμό μπορεί να κάνει την διαφορά στον χώρο του κέντρου.

Το μεγάλο πρόβλημα των Ασπρόμαυρων στο φιλικό με την Αϊντχόφεν άκουγε στο όνομα αμυντική λειτουργία, αλλά και transition. Από την μια πλευρά το δίδυμο των στόπερ, με μικρή εξαίρεση τον Κρέσπο σε κάποιες στιγμές, δεν μπόρεσε να έχει σωστές τοποθετήσεις, ενώ παράλληλα τόσο τα μπακ, όσο και και οι αμυντικοί μέσοι έχαναν τους παίκτες τους, υπερφορτώνοντας την περιοχή του Ζίβκοβιτς, κατά κύριο λόγο, αλλά και του Πασχαλάκη. Το άλλο πρόβλημα ήταν η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση με σαφή τον προσανατολισμό του Λουτσέσκου να θέλει οι αμυντικοί του να είναι αυτοί που θα κάνουν αυτή τη δουλειά. Οι κοντινές πάσες που έκαναν έξω από την μεγάλη περιοχή πιο πολύ άγχος προκαλούσαν στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, παρά τη δυνατότητα να δημιουργήσουν παιχνίδι, με τα λάθη να είναι συνεχόμενα και κάθε ένα να συνοδεύεται από ευκαιρία της Αϊντχόφεν.

Βέβαια μιλάμε για μια ομάδα που δεν έχει καιρό που άρχισε την προετοιμασία και για να μπορεί να παίξει έτσι σίγουρα χρειάζεται χρόνο, όμως μένει να δούμε αν αυτό που έχει στο μυαλό του ο Ρουμάνος μπορεί να το κάνει το συγκεκριμένο ρόστερ, αλλά και οι μεταγραφές που θα γίνουν, ή θα χρειαστεί να αλλάξει προσανατολισμό στον τρόπο παιχνιδιού.

Τέλος μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον Λουτσέσκου φάνηκαν να είναι τα "Αετόπουλα" που μπήκαν στο δεύτερο μέρος και ιδιαίτερα ο Τζόλης, που όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει αλλά και ο Βράκας, με τον Κούτσια. Κι αν ο πρώτος έχει δώσει τα... διαπιστευτήριά του την περασμένη χρονιά, οι άλλοι δύο, όσο δύσκολο κι αν ήταν λόγω της φύσης του αγώνα μπορούν να κάνουν τον Ρουμάνο να τρίβει τα... χέρια του. Οι δύο νεαροί έδειξαν ότι μπορούν και να δημιουργήσουν, αλλά και να δώσουν ζωντάνια, ταχύτητα και φρεσκάδα στην ομάδα του ΠΑΟΚ, πράγματα που άλλοι πολύ πιο έμπειροι από αυτούς δεν το έκαναν. Σίγουρα οι πάντες περιμένουμε να δούμε και τα επόμενα φιλικά για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για όλους, όμως τα παιδιά αυτά χτύπησαν... καμπανάκι στον Ρουμάνο ότι μπορούν να δώσουν πολλά στον φετινό ΠΑΟΚ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΡΕΛΑ λεφτά ο Ιβάν ΣΑββίδης - Τεράστια επένδυση στην Ελλάδα - Τα... αγοράζει ΟΛΑ!


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags