Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Χρυσό" συμβόλαιο Κούρτιτς στον ΠΑΟΚ - 7.5 εκατομμύρια η τιμή πώλησης βασικού άσου - Φέρνει... Τικίνιο!
| 2021-07-16 19:19:00

"Χρυσό" συμβόλαιο Κούρτιτς στον ΠΑΟΚ - 7.5 εκατομμύρια η τιμή πώλησης βασικού - Φέρνει... Τικίνιο!

Οι Μιχείες
"Χρυσό" συμβόλαιο Κούρτιτς στον ΠΑΟΚ - 7.5 εκατομμύρια η τιμή πώλησης βασικού - Φέρνει... Τικίνιο!

Το τρικ με τον Σλοβένο, ο Αφελάι και το "ψηστήρι" από Λουτσέσκου. Ποιον παίκτη του Δικεφάλου προσπαθεί να... κρατήσει ο Ρουμάνος με νέο συμβόλαιο, πώς θα έρθει στην Ελλάδα ο Κούρτιτς και με πόσα χρήματα και η "βοήθεια" για να έρθει και επιθετικός στην Τούμπα.

Η στήλη είναι άκρως μεταγραφολαγνική σήμερα, ασχολείται με ... λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά, στην υπόθεση Κούρτιτς - ΠΑΟΚ αλλά και πως ο Σλοβένος μπορεί να... κρατήσει ανοικτή προσεχώς την πόρτα του "δικεφάλου" για τον Σπόραρ, σε μια παρόμοια περίπτωση με των Ολεγκ - Τικίνιο στον Ολυμπιακό. Επίσης, τι ισχύει με Σβιντέρσκι

1η)  Γιάσμιν Κούρτιτς με 10ετής παρουσία στην Serie A' σε διάφορες ομάδες (Παλέρμο, Σασουόλο, Τορίνο, Φιορεντίνα, Αταλάντα, Σπάλ και Πάρμα), 307 συμμετοχές, 29 γκολ και 16 ασίστ (συνολικά) . Που δεν είναι παίκτης της Serie B' και δεν θέλει να παίξει μαζί με τον Ζαγαρίτη και τους "παρμετζιάνι" στην δεύτερη κατηγορία. Για αυτό και έρχεται στον ΠΑΟΚ. Μπορεί δε να βαδίζει στα 33 του χρόνια αλλά η χρηματιστηριακή του αξία παραμένει υψηλή (2.000.000 ευρώ) ενώ μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο η Πάρμα έσκασε 4.800.000 στην Σπάλ για να τον αγοράσει.Με την τελευταία πριν απο 3 καλοκαίρια να πληρώνει 5.300.000 στην Αταλάντα, για να κάνει δικό της τον Κούρτιτς! Ο... μόνιμα διεθνής Σλοβένος χαφ μέχρι σήμερα έχει total transfer fee 19.200.000 ευρώ. Δεν τα λές και λίγα. Τι, όχι;

2η) Οκτάρι, που μπορεί να παίξει και 10άρι και 6άρι ο Κούρτιτς όπως και εσωτερικός ακραίος χαφ, έχει το γκολ με σουτ εκτός περιοχής και θεωρείται (για την Ελλάδα) τακτικά υπερπλήρης. Δεν θα μπορούσε και διαφορετικά μετά από τόσα χρόνια και σε τόσες διαφορετικές ομάδες, στο Καμπιονάτο! Στο παρελθόν (πριν το 2018) είχε απασχολήσει και τον Ολυμπιακό αλλά ο ίδιος δεν ήταν τότε πολύ πρόθυμος να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα...

3η) Ο Κούρτιτς θα είναι παίκτης συμβολαίου εκατομμυρίου στον ΠΑΟΚ, όσον αφορά στις net αποδοχές του. Και μπορεί να έρθει με 2ετή δανεισμό αλλά ουσιαστικά θα είναι μεταγραφή. Για τον απλούστατο λόγο πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Πάρμα, με την οποία το συμβόλαιο του κανονικά ολοκληρώνεται το 2023! Ο 2ετής δανεισμός στην πραγματικότητα είναι ένα... τρικ, που βολεύει για διαφορετικούς λόγους τόσο την Πάρμα, όσο και τον ΠΑΟΚ. Είναι μια παρόμοια περίπτωση με εκείνου του δανεισμού του Αφελάϊ στον Ολυμπιακό από την Μπαρτσελόνα...

4η) Η υπόθεση Κούρτιτς όμως, έχει κι άλλη ίντριγκα/μεταγραφική προέκταση. Για την ακρίβεια ο Κούρτιτς μπορεί τον Αύγουστο να φέρει τον... Άντραζ Σπόραρ στην Τούμπα. Δύσκολο αλλά όχι απίθανο , αν ... βάλει το χεράκι του και ο Σβιντέρφσκι.

5η) Άντε να σας ξεμπερδέψω με το παραπάνω: Κούρτιτς και Σπόραρ είναι εκτός από συμπατριώτες, συμπαίκτες (στην Εθνική Σλοβενίας) και "ομόσταβλοι" στην AR Sport Management. Ο Σπόραρ, μάλιστα, είχε ...προηγηθεί στα μεταγραφικά ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, ως βασικός στόχος για "αντι - Κρμέντσικ", τις ημέρες του Γιούρο και πριν ο "δικέφαλος" πάει/πάρει τον Νέλσον Ολιβέϊρα με υπόδειξη Λουτσέσκου. 

6η) Ο Σλοβένος φορ με χρηματιστηριακή αξία 5.000.000, που στοίχισε πριν από 1,5 χρόνο στην Σπόρτινγκ Λισαβώνας αγορά 6.000.000 αλλά τον περασμένο Γενάρη δόθηκε με 6μηνο δανεισμό στην Μπράγκα, έχει βγεί στην... βιτρίνα από τους Πρωταθλητές Πορτογαλίας. Για πώληση αλλά αν μέχρι τον Αύγουστο δεν έχει βρεθεί αγοραστής του τότε η Σπόρτινγκ θα συζητούσε πολύ πιο εύκολα (συγκριτικά με τον Ιούνιο) έναν νέο δανεισμό του με loan fee και οψιόν αγοράς.Άλλωστε έχει συμβόλαιο μαζί του μέχρι το 2025!!

7η) Εκτός από την παραπάνω συνθήκη για να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στον... Σπόραρ θα πρέπει να αποχωρήσει με μια υπερήφανη πώληση ο Σβιντέρσφκι. Τελειώνει του χρόνου το συμβόλαιό του, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει στον Πολωνό ελκυστική πρόταση ανανέωσης του ενώ μίλησε μαζί του και ο Λουτσέσκου για αυτό. Αν ο Σβιντέρσκι την αρνηθεί (όλα βέβαια πλέον δείχνουν το αντίθετο, οτι μάλλον θα την δεχτεί, θα ανανεώσει αλλά προβλέποντας να μπορεί να φύγει με συγκεκριμένο ποσό και... τρόπο εφόσον τον θέλει ομάδα απο τοπ πρωτάθλημα), τότε ο "δικέφαλος" θα πρέπει να τον πουλήσει γιατί από τον Γενάρη του 2022 θα τον χάσει τζάμπα. Πάντως η τιμή στο τωρινό καρτελάκι του Σβιντέρσκι, πριν απο την πιθανή ανανέωση δηλαδή, γράφει...7.500.000 ευρώ.

8η) Στο δια ταύτα: με την μεταγραφή του Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ κρατάει... ολάνοικτή την πόρτα του μανατζερικού Γραφείου που έχει και τον Σπόραρ, για ένα μελλοντικό ντιλ και με τον Σλοβένο σεντερ φορ. Κάπως έτσι έγινε και στον Ολυμπιακό, με τους Όλεγκ Ρέαμπτσουκ και Τικίνιο. Τον Γενάρη αγόρασε τον Όλεγκ κι... άνοιξε πόρτα για το καλοκαίρι με τον Τικίνιο, μέσω του κοινού ατζέντη τους, του παλαίμαχου Βραζιλιάνου άσου, Ντέκο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τσαμπουκάς με ποιότητα, βασικός στον ΠΑΟΚ - Θα ξεσηκώσει την Τούμπα - Γιατί δεν είναι... Ουάρντα"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags