Facebook Pixel Sportdog.gr | Jordan Pickford: Από την αμφισβήτηση στην υπόκλιση, ένα Euro δρόμος!
| 2021-07-22 04:33:00

Jordan Pickford: Από την αμφισβήτηση στην υπόκλιση, ένα Euro δρόμος!

Sportdog Team
Jordan Pickford: Από την αμφισβήτηση στην υπόκλιση, ένα Euro δρόμος!

Μετά από μια περίεργη σεζόν στην Premier League, όπου πρώτα τραυμάτισε σοβαρά τον van Dijk και στην συνέχεια χάθηκε στην αφάνεια του δεύτερου κακού μισού της Everton, o Jordan Pickford ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στο φετινό Euro, κρατώντας όρθια την ομάδα του με τις καίριες επεμβάσεις του κι αποδεικνύοντας πως αξίζει επάξια μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους τερματοφύλακες της Ευρώπης.

Η φετινή διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος περιείχε τα πάντα: ανατροπές, συγκινήσεις, θριάμβους, και δράμα, κυρίως δράμα. Καθηλωθήκαμε επί ένα μήνα στους καναπέδες και βγήκαμε σίγουρα κερδισμένοι με το θέαμα που απολαύσαμε. Η αυλαία, ειδικά, μας επιφύλασσε ένα αγχωτικό φινάλε, με τους τερματοφύλακες να είναι και πάλι οι πρωταγωνιστές, όπως συνέβη κατά κόρoν σε όλο το τουρνουά. Jordan Pickford και Gianluigi Donnarumma με τις επεμβάσεις τους στη διαδικασία των πέναλτι ανέβασαν τους δείκτες της αγωνίας στα ύψη, με τον πορτιέρο της PSG να είναι αυτός που χαμογέλασε στο τέλος, κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης, πράγμα σπάνιο για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σ’ αυτή τη θέση. Τι θα γινόταν όμως αν η Αγγλία ήταν αυτή που στεφόταν πρωταθλήτρια; Θα είχε συμβεί το ίδιο και για τον συνάδελφό του στην εστία των «Τριών Λιονταριών»;

Βάσει μαθηματικών, κάτω από τα δοκάρια ο καλύτερος

Ο Pickford πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό τουρνουά, βάζοντας τέλος στα πικρόχολα σχόλια που γίνονται ανά περιόδους για τους συμπατριώτες του τερματοφύλακες, αλλά και γενικότερα την αγγλική σχολή. Παίζοντας με πάθος και προσήλωση με τη φανέλα με το εθνόσημο, έδειξε στους επικριτές του πως πλέον είναι έτοιμος για μεγαλύτερα πράγματα και σε συλλογικό επίπεδο. Αν αφήσουμε να μιλήσουν οι αριθμοί, θα παρατηρήσει κανείς πως οι 16 καίριες αποκρούσεις του, αλλά και τα μόλις δυο γκολ που δέχθηκε σε όλη τη διοργάνωση, μαρτυρούν τη τεράστια συμβολή του μέχρι τον τελικό του Wembley.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags