Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: "Φαβορί για την 5ετία ο Ολυμπιακός - Αυτοκτονικά ο Λουτσέσκου - Δίδυμο που... σπάει κόκκαλα η ΑΕΚ"
| 2021-07-25 18:00:00

"Φαβορί για την 5ετία ο Ολυμπιακός - Αυτοκτονικά ο Λουτσέσκου - Δίδυμο που... σπάει κόκκαλα η ΑΕΚ"

του Γιώργου Κτενά
"Φαβορί για την 5ετία ο Ολυμπιακός - Αυτοκτονικά ο Λουτσέσκου - Δίδυμο που... σπάει κόκκαλα η ΑΕΚ"

"Σοβαρό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, θα τον περάσει και ο Αστέρας"! Ο Νίκος Καραγιαννίδης σε μία απολαυστική συνέντευξη σχολιάζει τις μεταγραφές των Big-4, κάνει την πρόβλεψή του για τη νέα σεζόν και παρουσιάζει όλα τα... στραβά που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Οι καλύτερες μεταγραφές και ποιοι έχουν πλάνο.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Απασφάλισε στο sportdog.gr ο Νίκος Καραγιαννίδης για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο!

Ο ιστορικός διευθυντής τής θρυλικής εφημερίδας Φίλαθλος αναφέρθηκε στους τέσσερις μεγάλους τού ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και στο σκάνδαλο (όπως το χαρακτήρισε) της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

"Υγεία στο ποδόσφαιρο να βγάλει κάποιος λεφτά - Καρυδότσουφλα οι μεγάλες ΠΑΕ - Σαββίδης και Μαρινάκης"

"Όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, ίσως και τρελό, υπάρχουν μεγάλες ΠΑΕ στην Ελλάδα που είναι καρυδότσουφλα, βρίσκονται στον αέρα, δεν έχουν συγκεκριμενοποιήσει πού είμαστε και τι κάνουμε. Βλέπεις μεγάλα, χοντρά ονόματα και είναι στον αέρα. Μην πέσουμε στην πανδημία και το ένα ή το άλλο, εδώ το πράγμα μιλάει μόνο του. Μην πάμε πιο πίσω γιατί θα πέσουμε στο χάος, μιλάω τεχνοκρατικά, μιλάω στοχαστικά. Εδώ μιλάμε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη τεχνοκρατική αντίληψη στο θέμα ποδόσφαιρο, που είναι μπίζνες. Κι αν δεν το δεις σαν μπίζνα, που είναι πολύ θετικό να θέλει κάποιος να εμπλακεί για να βγάλει λεφτά, άρα εμπλέκεται με υγεία με το ποδόσφαιρο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog.gr ο Ν. Καραγιαννίδης και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Λέμε στον Τύπο ότι είναι ηγέτης και τρίχες. Αυτά είναι για τις πατσαβούρες, ποιανού ηγέτης είναι; Μπήκε με τα λεφτά του είτε ο Σαββίδης είτε ο Μαρινάκης είτε οποιοσδήποτε. Το να λέμε ο διοικητικός ηγέτης, λες και υπάρχει άλλος στη διοίκηση που έχει λόγο, αυτά δείχνουν την ηπιότητα".

"Φαβορί για την πενταετία ο Ολυμπιακός - Να πουλήσουν τον εξτρέμ - Σκάνδαλο οι Ολυμπιακοί Αγώνες"

Πώς βλέπεις τον Ολυμπιακό;

"Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την προσεχή πενταετία, αυτά είναι ολοφάνερα γιατί το μαγαζί έχει οργανωθεί, έχουν μπει θεμέλια από πλευράς στελεχών και από πλευράς συγκεκριμένων στόχων. Ο Ολυμπιακός έχει βάλει το πράγμα σε έναν δρόμο και είναι αστείο να κάνουμε πρωτοσέλιδα και να πανηγυρίζουν γιατί πήραν ή θα πάρουν έναν εξτρέμ. Γιατί πήραν τον εξτρέμ; Για να τον εκμεταλλευτούν αγωνιστικά και, αν καταφέρουν, να τον πουλήσουν. Άρα είναι καθαρή υπόθεση εμπορίου. Το ίδιο ακριβώς που βλέπουμε και τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού είναι τεράστιο σκάνδαλο η διεξαγωγή τους. Γιατί υπάρχουν συμβόλαια, τηλεοπτικά, διαφημίσεις, για αυτό γίνονται όλα και όχι για να υπηρετήσουν τον αθλητισμό και μαλακίες".

Ποια είναι η εικόνα που έχεις στο μεταγραφικό παζάρι - Ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο;

"Οι μεταγραφές αν θέλουμε να τις κρίνουμε δεν το κάνουμε πριν γίνουν αλλά όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο. Έλα εδώ έφερες τον τάδε και πανηγύριζες όταν τον πήρες, αλλά τελικά δεν σου κάνει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη πείνα στην Ευρώπη, όλοι είναι στο πούλημα. Ακόμα και η Μπαρτσελόνα, τα μεγάλα μαγαζιά δηλαδή. Δεν αγοράζει κανένας και το θέμα είναι οικονομικό".

"Αυτοκτονικά ο Λουτσέσκου με Ολιβέιρα - Σούπερ ντούπερ τρελοκομείο ο Βράνιες - Καλύτερα ή χειρότερα με Γιοβάνοβιτς;"

Πες μου δύο λόγια για τον ΠΑΟΚ;

"Αυτό που έκανε τώρα τελευταία ο Λουτσέσκου, που έφερε τον Ολιβέιρα, είναι επικίνδυνο. Αυτός ο άνθρωπος λειτούργησε αυτοκτονικά με τον Ολιβέιρα, που ως παίκτης δεν έγραψε στην Ελλάδα, γιατί είναι μειωμένης αντίληψης ως παίκτης (- χρειάζεται να είσαι έξυπνος όταν είσαι φορ, αυτός φαίνεται αργοκίνητος στο μυαλό). Ρε μεγάλε κινδυνεύεις με αυτό που έκανες, γιατί έχτισες έναν μύθο. Τους έφτυσες, έφυγες και σε ξαναπήραν πίσω. Αυτό σημαίνει ότι μετράς. Και έρχεσαι τώρα εσύ και τους λες ότι πάω να πάρω παίκτη που μπορεί να μη σου βγει, γιατί δεν βγήκε ούτε στους άλλους στην Ελλάδα. Ε, άρα αυτός είναι ρίσκο μεγάλο".

Ποιο είναι το σχόλιό σου για την επιστροφή Βράνιες στην ΑΕΚ;

"Δεν ισχύει αυτό που λέμε επιστροφή, είναι ποιητικά πράγματα αυτά. Δεν επέστρεψε, έκανε μεταγραφή, άσχετα αν είχε ξαναέρθει. Ο παίκτης δεν μπορεί να κριθεί τώρα, δεν έχει την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ να κάνει μεταγραφές εντυπώσεων. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι να πάρει αυτό που χρειάζεται. Ο Τζαβέλλας ήταν τρελοκομείο αλλά τώρα έχει σοβαρέψει, παντρεύτηκε, έκανε παιδί. Ίσως τώρα είναι στο τελευταίο καλό συμβόλαιο, μπορεί να έχει δύο χρόνια πολύ καρπερά, σε ομάδα της πατρίδας του που είναι μεγάλη ομάδα. Αν βάλουμε την πρώην τρέλα του, τη συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο που δεν ελέγχεται από τον ίδιο και τον παντρέψεις με το σούπερ ντούπερ τρελοκομείο Βράνιες, μιλάμε για δίδυμο που μπορεί να σπάσει κόκκαλα. Και να φτιάξει πύργο. Να μην περνάει κουνούπι. Και να λειτουργήσει και δημιουργικά σε συνεργασια με τα πλάγια μπακ. Έχουν μεγάλο κίνητρο και οι δύο γιατί είναι μιας άλφα ηλικίας, δεν είναι παιδαρέλια".

Να κλείσουμε με τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς;

"Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό ότι πρέπει να ξεπεράσει όχι τον Παναθηναϊκό της ιστορίας, αυτό είναι ξεχασμένο δεν μπορεί να μπει στο ίδιο ζύγι με τον Ολυμπιακό ως αιώνιος αντίπαλος. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι να γίνει καλύτερος από πέρσι. Δηλαδή όχι απλά να περάσει στην εξάδα των πλέι οφ, αλλά να κάνει κάτι περισσότερο, έστω να βουτήξει το Κύπελλο. Είναι φαινόμενο αυτό με τον Παναθηναϊκό, να είσαι ο Παναθηναϊκός και να βλέπεις με κιάλια έναν τίτλο. Και να έχεις συμβιβαστεί με αυτό, να βγαίνεις σκυφτός στο γήπεδο. Άντε να κερδίσουμε τη Λαμία και τον Παναιτωλικό. Δεν έχει αλλάξει το αφεντικό, άρα η ομάδα είναι ίδια. Εκτός αν πούμε πως είτε είναι ο Μαρινάκης είτε όχι στον Ολυμπιακό, δεν έχει διαφορά. Άρα ο Παναθηναϊκός είναι ίδιος, μόνο ο προπονητής άλλαξε και αυτό δεν είναι στα συν ως αλλαγή - Μένει να δούμε αν θα είναι καλύτερα ή χειρότερα με το νέο προπονητή.

Έχουμε έναν Παναθηναϊκό που έχει το βάρος, ας πούμε την πίεση και την ευθύνη, να γίνει καλύτερος αγωνιστικά και βαθμολογικά σε σύγκριση με πέρυσι. Μην τυχόν και τον περάσει και ο Αστέρας Τρίπολης στο τέλος. Αυτό είναι ένα φοβερό πράγμα. Δεύτερον, όταν λέμε ότι είναι ίδιος ο Παναθηναϊκός, είναι γιατί δεν έχει αλλάξει και στους παίκτες κάτι. Αντίθετα, έχουμε πανηγυρική, κραυγαλέα αποτυχία την τελευταία 2ετία. Γιατί φαίνεται η ανικανότητα της ΠΑΕ να πουλήσει και να ξεφορτωθεί παίκτες παίκτες που δεν θέλει. Μεταγραφές δεν είναι μόνο να παίρνω, αλλά και να πουλήσω όποιον δεν θέλω. Στους 10 παίκτες αν πιάσουν 7 οι είναι ώπα σας! Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει 45 παίκτες και ο προπονητής πήγε προετοιμασία με 31 παίκτες! Τους άλλους τι να τους κάνει; Έχουν σκιστεί να πουλήσουν τον Κολοβό για παράδειγμα και δεν τον παίρνει κανένας". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτούς τους δύο ρίχνει χρήμα ο Σαββίδης - Συμβόλαιο 1.2 εκατ! Τι έκανε ο Σεμέδο στο γκολ Καμαρά

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags