Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η μεγάλη "κλοπή" του Ολυμπιακού με Ονιεκούρου - "Έχασε" κορυφαίο άσο - Τον... χρύσωσε η Γαλατά!
| 2021-07-27 16:02:00

Η μεγάλη "κλοπή" του Ολυμπιακού με Ονιεκούρου - "Έχασε" κορυφαίο άσο - Τον... χρύσωσε η Γαλατά!

GOALάρες by Εvaggelistis
Η μεγάλη "κλοπή" του Ολυμπιακού με Ονιεκούρου - "Έχασε" κορυφαίο άσο - Τον... χρύσωσε η Γαλατά!

Πώς κλείνει το deal με τον Νιγηριανό και η "εκδίκηση" των Τούρκων. Το sportdog.gr και ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της σπουδαίας μεταγραφής του Ονιεκούρου που είναι καλύτερος του Μπρούμα και ποιον παίκτη ήθελαν οι Πειραιώτες, του έδωσαν έναν πολύ καλό συμβόλαιο, αλλά τελικά δεν τον έπεισαν να έρθει στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός όλα δείχνουν πως είναι πολύ κοντά στον δανεισμό του Χένρι Ονιεκούρου, ενός "πυραυλοκίνητου" εξτρέμ που από την περασμένη σεζόν αποτελούσε την Νο 1 επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς για τα "ερυθρόλευκα" φτερά. Όπως αποκάλυψε άλλωστε από χθες βράδυ ο Σπύρος Γρομητσάρης εδώ στον "Σκύλο", χρειάστηκε το ταξίδι του Φρανσουά Μοντεστό στην Γαλλία για να φέρει τα πάνω κάτω ώστε να πειστεί ο Νιγηριανός διεθνής άσος να... ξεχάσει την αγαπημένη του Κωνσταντινούπολη και την Γαλατά για χάρη του Ολυμπιακού.

Παρεμπιπτόντως και σύμφωνα με την διεθνή πιάτσα σκάουτς ο Ονιεκούρου είναι πιο γρήγορος, πιο δυνατός και καλύτερος στο ένας εναντίον ενός απο τον Μπρουμά αλλά και ποιοτικά ανώτερος από τον Ενκουντού. Επίσης, η Γαλατά ήθελε πολύ και προσπαθούσε να τον κρατήσει τον Νιγηριανό και την νεα σεζόν στο ρόστερ της, ποντάροντας στα δικά του θέλω για μια νέα, πιο συμφέρουσα συμφωνία με την Μονακό. Με τον Ολυμπιακό όμως, απο οτι φαίνεται να καταφέρνει τις τελευταίες ημέρες να αλλάξει... προθέσεις, θέλω και μυαλά του Ονιεκούρου και ο παίκτης πλέον να είναι πολύ κοντά στο να φορέσει τα 'ερυθρόλευκα"!

Απο την στιγμή ,λοιπόν, που πέσει χάπι εντ στην υπόθεση Ονιεκούρου, ο Ολυμπιακός κατά κάποιο τρόπο θα έχει ...απαντήσει με τον καλύτερο τρόπο στην Γαλατά, για μια άλλη...συνδιεκδίκηση που αφορούσε αριστερό μπακ και τελικά κατέληξε στην Κωνσταντινούπολη και όχι στου Ρέντη. Με τους "ερυθρόλευκους" να κτυπάνε ξανά παίκτη απο τα πάνω ραφια και παραλίγο να πάρουν - μετά τον Τσέχο κίπερ Βατσλίκ και δεύτερο άσο που πρωταγωνίστησε στο πρόσφατο Euro.

Την περασμένη Παρασκευή η Γαλατά ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνή Ολλανδού αριστερού μπακ Πατρίκ Φαν Αανχολντ. Και ξέρετε τι λένε πλέον στην Τουρκία; Πως ήταν μια περίπτωση που "πάλευε" εδώ και περίπου ένα μήνα ο Ολυμπιακός (με ελάχιστη...διαρροή στα ΜΜΕ), ο οποίος μάλιστα είχε κάνει στον πρώην συμπαίκτη του Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας, δελεαστική προσφορά. Τουλάχιστον αν ισχύουν τα ποσά που ακούγονται... 

Κι αυτό αφού φέρεται οτι οι "ερυθρόλευκοι" του έδιναν συμβόλαιο με ετήσιες καθαρές αποδοχές 1.400.000 ευρώ αλλά με εφικτά μπόνους στόχων που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και 1,6 εκατ. τον χρόνο! Και bonus fee, επειδή ήταν ελεύθερος, 500.000! Πολλά λεφτά ακόμη και για παίκτη  Euro, βασικό στους "Οράνιε" και στα 4 ματς που έδωσαν!

Ο Φαν Αανχολντ, που από 16 χρονών βρέθηκε στο νησί για λογαριασμό της Τσέλσι και έπαιξε σε πολλές αγγλικές ομάδες (Κόβεντρι, Νιουκάστλ, Γουίγκαν Λέστερ, Σάντερλαντ, Κρίσταλ Πάλας) αποδείχθηκε πολύ σκληρός διαπραγματευτής παρά το πρέσινγκ του Ολυμπιακού. Ζητούσε 2.000.000 ευρώ καθαρά το χρόνο και διπλάσιο bonus fee, δηλαδή 1.000.000 και δεν έπεφτε με τίποτα. 

Στο τέλος πάντως βρήκε και περισσότερα, εκμεταλευόμενος πως κυκλοφορούσε ελεύθερος στο παζάρι και είχε προσφορές σε συνδιασμό με την 5άρα της Γαλατά από την Αιντχόφεν και την ανάγκη του νέου Τούρκου προέδρου της, Ελμάς, για εδώ και τώρα μεταγραφές. Κάπως έτσι υπέγραψε  στην Γαλατά με αποδοχές κοντά στα 2,4 εκατ. και bonus fee 1,2 εκατ. ευρώ. Άλλωστε στην Γαλατά ήταν... γνωστός από παλιά, για την ακρίβεια από τότε που έπαιζε ως δανεικός στην Φίτεσε (2014).

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μυθικό deal από Βαγγέλη Μαρινάκη - Ετοιμάζει νέο Ρέτσο στον Ολυμπιακό - Το βάρος του σε χρυσάφι!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags