Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Πέτρος Ξανθόπουλος στο Sportdog για τα επινίκια της πρόκρισης του Ολυμπιακού
| 2021-08-01 14:00:00

"Δεν κωλώνει ο Σουρλής - Ευτυχώς έχασε γκολ ο Χασάν - Εκεί να πάρει παίκτη - Δεν μπορεί ο..."!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δεν κωλώνει ο Σουρλής - Ευτυχώς έχασε γκολ ο Χασάν - Εκεί να πάρει παίκτη - Δεν μπορεί ο..."!

Σούπερ συνέντευξη στο sportdog για τον Ολυμπιακό και την επόμενη μέρα του συλλόγου μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Νέφτσι που φέρνει τους Πειραιώτες σε θέση ισχύος στην Ευρώπη και έτοιμους για νέες μεταγραφικές κινήσεις.

Ολυμπιακός: Ο Πέτρος Ξανθόπουλος στο Sportdog για τα επινίκια της πρόκρισης του Ολυμπιακού στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις.

Την άποψη, ότι η ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας αποτελεί προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Πέτρος Ξανθόπουλος. Ο βετεράνος άσος της ομάδας του Πειραιά μίλησε στο Sportdog, με αφορμή τη νίκη επί της Νέφτσι, στο Μπακού και την πρόκριση στον γ'προκριματικό γύρο του Champions League, όπου οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Λουντογκόρετς.

Ο παλιός παίκτης στάθηκε στη χρησιμοποίηση του Σισέ στα αριστερά, μίλησε με πολύ καλά λόγια για Σουρλή και Τζολάκη, αποθέωσε Βαλμπουενά και έδειξε να μην προβληματίζεται για την αφλογιστία του Χασάν. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

"Πλεονέκτημα ο Μαρτίνς - Ανταποκρίθηκαν Σουρλής-Σισέ - Για αυτό κέρδισε εύκολα τη Νέφτσι"

Ποιά γεύση σας άφησε το παιχνίδι;

«Η ομάδα ήταν καλά, έξυπνα στημένη. Δεν έδωσε καθόλου διαδρόμους στους αντιπάλους. Ήταν πραγματικά μία πάρα πολύ καλή τακτική εμφάνιση, όπως είπε και ο Μαρτίνς. Είδαμε παίκτες να ανταποκρίνονται για πρώτη φορά σε ρόλους που πρώτη φορά ανέλαβαν, όπως ο Σισέ και ο Σουρλής. Ήταν πολύ καλοί. Ήταν μία μεστή εμφάνιση και πήρε εύκολα, κατά τη γνώμη μου, αυτό που ήθελε».

Για μια ακόμα φορά ο Μαρτίνς είχε σχέδιο και διαχειρίστηκε τα προβλήματα! Έχει κάποιο μυστικό ο Πορτογάλος;

«Έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ξέρει καλά την ομάδα του. Ξέρει τους παίκτες. Αντιλαμβάνεστε, ότι είναι ευκολότερο για αυτόν, να πάρει αποφάσεις. Το να βάλει τον Σισέ αριστερό μπακ, ούτε εγώ το περίμενα. Αλλά είδαμε, ότι το παιδί κάλυψε, έκοψε, βγήκε μπροστά, έκλεψε τη μπάλα. Από εκείνον ξεκίνησε το γκολ. Νομίζω πήρε απ' όλη την ομάδα και από έναν παίκτη ξεχωριστά, πράγματα τα οποία ήθελε να πάρει. Γι'αυτό και κέρδισε η ομάδα εύκολα».

"Αυτό ζητάει ο Μαρτίνς από τους παίκτες - Εκεί να πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός - Δεν μπορεί ο Ρέαμπτσιουκ"

Με αφορμή τη χρησιμοποίηση του Σισέ στα αριστερά ο Μαρτίνς δήλωσε, «προετοιμάζουμε την ομάδα για να καλύψουμε κάθε ανάγκη και κάθε παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος να βοηθήσει όπου του ζητηθεί». Αυτό δείχνει μία ανάγκη παραπάνω ενίσχυσης;

«Θεωρώ, ότι ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα τις κινήσεις του τις ξέρει. Αυτό που ήθελε να πει ο προπονητής είναι, ότι όποιος παίζει, ανεξαρτήτου θέσεως, πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στον ρόλο του και σε αυτά που του ζητά ο προπονητής, κάτι που είναι αυτονόητο».

Κατά τη γνώμη σας σε ποιά θέση απαιτείται άμεση ενίσχυση;

«Για μένα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξει είναι αριστερός μπακ. Είδαμε ακόμα και τον Σισέ, ένα παίζει που δεν παίζει αριστερά, ότι όσες φορές βγήκε, ανέβηκε πολύ σωστά. Το έκανε στον χρόνο που έπρεπε, άσχετα αν μερικές φορές δεν μοίρασε τη μπάλα σωστά και έκανε κάποια σουτ επιπόλαια. Αυτά όμως δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει ότι ήταν πολύ σωστός στις τοποθετήσεις του. Αυτό ακριβώς που έκανε ο Σισέ, ο Ρέαμπτσιουκ δεν μπορεί να το κάνει. Δεν είναι παιδί με τρεξίματα και ποιότητα. Δεν ξέρει πότε να σπριντάρει. Σαφέστατα λοιπόν η πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού είναι αυτή του αριστερού μπακ. Αν πάρει έναν καλό παίκτη στη θέση ο Ολυμπιακός θα βοηθηθεί πάρα πολύ.

Όταν μιλάμε για σκάουτινγκ σημαίνει, ότι ο προπονητής πρέπει να ξέρει τα πάντα για τον παίκτη, τα συν και τα πλην. Ο Μαρτίνς κυνηγούσε τόσο καιρό τον Ονιεκούρου, γιατί ήθελε να πάρει παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά. Θέλει να κάνει τη δουλειά του. Δεν υπάρχει κάτι κρυφό ποδοσφαιρικά. Είμαστε όλοι “γνωστοί”».

"Δεν κωλώνει ο Σουρλής - Σωστή μεταχείριση σε Βαλμπουενά"

Η άποψή σας για τον Σουρλή;

«Είναι ένα παιδί που δεν “κωλώνει”. Βάζει τα πόδια του. Έχει τρεξίματα, τεχνική κατάρτιση. Είναι παίκτης που θα παλέψει, θα γυρίσει να μαρκάρει, θα βγει πίσω δεξιά και αριστερά. Το βασικότερο απ' όλα είναι, ότι καταλαβαίνει τον ρόλο του. Είναι θέμα χρόνου να βελτιώσει κάποιες αδυναμίες του. Θέλει συγκέντρωση και εμπειρία που έρχεται μέσα από προπονήσεις και παιχνίδια. Έχει προσόντα. Θα πρέπει να συνεχίσει. Η διάρκεια σε καταξιώνει. Εκεί είναι το πρόβλημα πολλών νέων παιδιών. Έχει το πακέτο για να παίζει σε μεγάλη ομάδα».

Μεγάλος διακριθείς ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά, βγάζοντας μία ακόμα ασίστ-επιτομή της απλότητας και της ποδοσφαιρικής έμπνευσης. Πως πρέπει να γίνει η διαχείριση του Γάλλου λόγω της ηλικίας; Μήπως να χρησιμοποιείται στα ευρωπαϊκά ματς και τα κρίσιμα εν Ελλάδι παιχνίδια;

«Θεωρώ, ότι λόγω ηλικίας, ο Βαλμπουενά θέλει σωστή μεταχείριση. Για να είναι φρέσκος δεν μπορεί το παιδί να παίζει συνεχόμενα 90λεπτα. Γι'αυτό τον θέλει ο προπονητής, για να του δώσει ο προπονητής αυτές τις στιγμές, οι οποίες, όπως αυτή με τη Νέφτσι στο Μπακού, είναι πολύ στιγμές για το μέλλον του Ολυμπιακού. Ο προπονητής οφείλει να τον έχει φρέσκο. Όποτε μπει να παίξει, να αγωνιστεί ποιοτικά, όσο χρόνο και να αγωνιστεί. Γιατί και στο πρώτο ματς, δεν ήταν να μπει εκείνη την ώρα. Ο προγραμματισμός ήταν να παίξει 30 λεπτά. Έγινε η στραβή με τον Μπουχαλάκη και μπήκε νωρίτερα και έδωσε ασίστ. Τώρα είναι αρχή της σεζόν και είναι ακόμα φρέσκος ο Γάλλος. Απλά σιγά σιγά χρειάζεται διαχείριση. Όποτε μπαίνει, βασικός ή αλλαγή, να δίνει ποιοτικά λεπτά. Αυτό θέλει ο Ολυμπιακός από αυτόν. Δεν ζητά να μαρκάρει με 1000. Να πάρει τη μπάλα, να μου στρώσει το παιχνίδι. Νομίζω, ότι αυτό έκανε με τη Νέφτσι στο Μπακού».

"Καλά που έχασε τα γκολ ο Χασάν - Δίνει σιγουριά ο Τζολάκης"

Υπάρχει προβληματισμός γύρω από τον Χασάν; Στο Μπακού έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες και προκλήθηκαν σχόλια...

«Το παιδί το ξέρουμε. Έχει δείξει τι μπορεί να κάνει. Και όχι μια φορά. Για μένα καλώς τα έχασε τώρα. Έτσι, για να τα βάλει αργότερα σε κρισιμότερα παιχνίδια. Μην ξεχνάμε, ότι μπήκε ξαφνικά. Φαίνεται, ότι δεν είναι στο 100% της φόρμας του. Για μένα όμως αυτό που μετρά είναι, ότι βρίσκεται πάντα μέσα στο γκολ. Και το γκολ θα έρθει. Δεν υπάρχει η περίπτωση να μην έρθει ούτε μία στο εκατομμύριο. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Εγώ βλέπω ένα παιδί που τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχει, βοηθά την ομάδα, παίρνει την πρώτη πάσα, μοιράζει τη μπάλα δεξιά-αριστερά, έχει την πρώτη κεφαλιά. Νομίζω, ότι θέλει χρόνο».

Ο Τζολάκης έπαιξε βασικός για δεύτερο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μεγάλοι τερματοφύλακες τρέμουν τον αέρα, εκείνος όμως ανταποκρίθηκε στις συνθήκες.

«Να ξέρετε, ότι το χειρότερο στοιχείο για έναν ποδοσφαιριστή, ανεξαρτήτου θέσης, είναι ο αέρας. Δεν φοβίζει η βροχή ή το κρύο, αλλά ο αέρας. Γιατί σε βάζει να σκεφτείς πως πρέπει να διώξεις τη μπάλα! Πού πρέπει να αποκρούσεις. Αυτό το παιδί έβγαλε ένα ματς εύκολα και άνετα. Ήταν ήρεμος, εκτός από μία στραβοκλωτσιά στα πρώτα λεπτά. Δίνει σιγουριά. Νομίζω, ότι η εξέλιξή του θα είναι πάρα πολύ καλή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η λίστα των αριστερών μπακ για ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό - Τα φαβορί και οι Νο1 - Ένας κοινός στόχος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags