Facebook Pixel Μπαρτσελόνα: "Πόλεμος" στην Μπαρτσελόνα με αιτία τον... Μέσι - Επίθεση Μπαρτομέου σε Λαπόρτα
| 2021-08-15 04:00:00

"Πόλεμος" στην Μπαρτσελόνα με αιτία τον... Μέσι - Επίθεση Μπαρτομέου σε Λαπόρτα

Sportdog Team
"Πόλεμος" στην Μπαρτσελόνα με αιτία τον... Μέσι - Επίθεση Μπαρτομέου σε Λαπόρτα

"Φωτιές" έχει ανάψει η αποχώρηση του Αργεντίνου σούπερ σταρ από την Βαρκελώνη με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου να "απαντάει" στις κατηγορίες του νυν για τα οικονομικά προβλήματα που έχει οργανισμός τον τελευταίο καιρό

Μπαρτσελόνα: Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, σε όσα του έχει καταλογίσει τον τελευταίο καιρό ο πρόεδρος των Καταλανών, Χουάν Λαπόρτα, με αφορμή την κακή κατάσταση των οικονομικών που είχαν σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από τους Μπλαουγκράνα.

"Ως αποτέλεσμα της απόλυσης του Διοικητικού μας Συμβουλίου, ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε να παίρνουμε αποφάσεις που αποσκοπούν, κυρίως, στην αποφυγή των επιπτώσεων των τεράστιων απωλειών που αναμένονταν ως συνέπεια της πανδημίας του κορονοϊού που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει κλειστό το Καμπ Νόου. Οι απώλειες έφτασαν το 43% των εσόδων της σεζόν 2020-21.

Από τις 14 Μαρτίου 2020, ημερομηνία ξαφνικής μείωσης του εισοδήματος, όπως ήταν η υποχρέωσή μας και με τεράστια ανησυχία, από την πρώτη στιγμή, το Διοικητικό Συμβούλιο εφάρμοσε μη επιστρέψιμη μείωση 12% στους μισθούς σε όλους τους παίκτες, τους προπονητές και τα μέλη του συλλόγου για τη σεζόν 2019/20, γεγονός που μας ανακούφισε αναφορικά με τη μείωση του εισοδήματος.

Η διοίκησή σας αποφάσισε να... χαρίσει 16,5 εκατ. ευρώ στον πρώην παίκτη του συλλόγου, Νεϊμάρ, στο πλαίσιο αγωγής. Γιατί πήρατε αυτήν την απόφαση;

Δεν θα είμαι αυτός που αρνείται ή δεν παραδέχεται ότι η κατάσταση της Μπαρτσελόνα, λόγω της πανδημίας ήταν και είναι πολύπλοκη. Προσπαθήσαμε να παρατείνουμε και να διατηρήσουμε την καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα στην ιστορία για 13 χρόνια, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις ομάδες της Premier League και άλλων ομάδων με τεράστιους πόρους.

Αμεση συνέπεια της αποχώρησής μας από τη διοίκηση, είναι πως δεν μπορέσαμε να εφαρμόσουμε τα οικονομικά μέτρα. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, το οποίο αποχώρησε από τα καθήκοντά του στις 27 Οκτωβρίου 2020, δεν είναι, υπεύθυνο σε καμία περίπτωση για τον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό διακανονισμό του οικονομικού έτους 2020-21. Οι απώλειες ύψους 487 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν σε σύγκριση με τη μείωση του εισοδήματος κατά 375 εκατομμύρια πρέπει να εξηγηθούν λεπτομερώς σε όλους τους εταίρους", δήλωσε ο Μπαρτομέου, δείχνοντας ότι το κλίμα στην Μπαρτσελόνα μυρίζει... μπαρούτι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags