Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αυτός... καθάρισε τον Χασάν - Ανατροπή με Μαρτίνς και το ρίσκο με τον μικρό - Αυτά του "χρεώνουν"
| 2021-09-07 20:55:00

Αυτός... καθάρισε τον Χασάν - Ανατροπή με Μαρτίνς και το ρίσκο με τον μικρό - Αυτά του "χρεώνουν"

του Παναγιώτη Νικολάου
Αυτός... καθάρισε τον Χασάν - Ανατροπή με Μαρτίνς και το ρίσκο με τον μικρό - Αυτά του "χρεώνουν"

Τι "πλήρωσε" ο Αιγύπτιος και γιατί έφυγε την τελευταία μέρα από το Λιμάνι. Πώς από... αγαπημένος του προπονητή, βρέθηκε εκτός ομάδας. Οι τρεις λόγοι της αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό, ποιοι θα καλύψουν τη θέση του και γιατί... απέτυχε το φετινό καλοκαίρι.

Ολυμπιακός: Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα... αγαπημένα παιδιά του Πέδρο Μαρτίνς και μάλιστα να χρειάστηκε o Βαγγέλης Μαρινάκης να πληρώσει δύο εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει πίσω απο την Πορτογαλία, ωστόσο το φετινό καλοκαίρι δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε. Ο λόγος φυσικά για τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος ήδη βρίσκεται στην Τουρκία για να υπογράψει το συμβόλαιό του με την Κόνιασπορ, στην οποία θα παίξει ως δανεικός.

Ο Αιγύπτιος άσος μπορεί να άργησε, αφού έκλεισε η μεταγραφική περίοδος στα μεγάλα πρωταθλήματα, ωστόσο αποφάσισε να φύγει από το Λιμάνι όταν κατάλαβε ότι λογίζεται ως τρίτη λύση πλέον για την επίθεση και ίσως ακόμα πιο πίσω, αν υπολογίσουμε πως φέτος υπάρχουν κανονικά εξτρέμ. Μετά τις μεταγραφές των Ονιεκούρου και Λόπες και σε συνδυασμό με την παρουσία των Βαλμπουενά – Μασούρα στο ρόστερ, οι “Ερυθρόλευκοι” έχουν πλέον πληθώρα εξτρέμ και μοιάζει δύσκολο να χρησιμοποιείται το 4-4-2. Αυτός ήταν και ο σημαντικότερος λόγος που ο Μαρτίνς έδωσε το «οκ» να φύγει ο Χασάν, ειδικά αφού έχει επιστρέψει στη δράση και ο Τικίνιο.

Ο Βραζιλιάνος άσος, όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, νιώθει πολύ καλά μετά τον τραυματισμό του, έχει βρει τα πατήματά του και στου Ρέντη εκτιμούν πως θέλει απλά χρόνο για να μπορέσει να βρεθεί άμεσα στη βασική ενδεκάδα. Δεν αποκλείεται μάλιστα, σε ένα από τα δύο επόμενα παιχνίδια (σε Europa ή Superleague) να είναι αυτός στο αρχικό σχήμα, ώστε να πάρει ανάσες και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαρτίνς πιστεύει πάρα πολύ στον Τικίνιο, τον γνωρίζει από παλιά και επέμενε για τη μεταγραφή του και θεωρεί πως είναι ο παίκτης που θα δώσει έξτρα λύσεις στην επίθεση των Πειραιωτών, ειδικά αν... κολλήσει κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν ο Μαροκινός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει ήδη «πατήσει» άλλωστε και τα 34!

Άλλωστε, στον Ολυμπιακό ήταν και... προβληματισμένοι με τον Χασάν για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ότι στα προκριματικά του καλοκαιριού και πιο συγκεκριμένα στις αναμετρήσεις με τη Λουντογκόρετς, όταν του ζητήθηκε να... καλύψει τον Αραμπί που δεν ήταν καλά, ο Αιγύπτιος απέτυχε. Δεν ήταν καλός, έχασε την ευκαιρία του και τώρα το... πλήρωσε.

Με δεδομένο λοιπόν πως στο Λιμάνι έχουν τους δύο βασικούς τους επιθετικούς, έψαχναν τον τρίτο και εκεί ήδη υπάρχουν δύο επιλογές, προφανώς... δεύτερης ταχύτητας, αλλά παιδιά που δεν θα γκρινιάξουν αν δεν παίζουν. Ο ένας είναι ο Αλγκασίμ Μπα, που αποκτήθηκε φέτος και κατάφερε να «κερδίσει» τον Μαρτίνς στην προετοιμασία και ο δεύτερος ο Δημήτρης Πινακάς που ήρθε από την ΑΕΛ με 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Αρχικά προορίζεται για τον Ολυμπιακό Β', όμως αρέσει πολύ στον Πορτογάλο προπονητή κι εφόσον είναι καλός στου Ρέντη και στα ματς της Superleague 2, σίγουρα θα πάρει την ευκαιρία και στην πρώτη ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Συναγερμός" στον Ολυμπιακό - Δεν πήγε στην προπόνηση ο Σεμέδο - Γιατί... χάθηκε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags